Philippe Ravoet: montage.
Er zijn 34 films gevonden.

Vechtmeisje

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Johan Timmers. Met o.a. Aiko Beemsterboer, Ali Ben Horsting, Imanuelle Grives, Bas Keizer en Hilde De Baerdemaeker.

Bo is boos. Geen wonder: het twaalfjarige meisje heeft te kampen met ruziënde ouders, een ongewenste verhuizing naar een flat en een zieke broer die wordt gepest. Dan ontdekt ze een kickboksschool in de buurt. Stoere puberfilm met een groot hart mengt sociaal drama met vechtsport en levenslessen, een beetje à la The Karate Kid. Fraai camerawerk en een lekkere synthpopsoundtrack geven het verhaal een frisse toon. Minder geslaagd is het uitleggerige script, dat hier en daar ook leidt tot stroef acteerwerk.

Sprakeloos

2017 | Drama

België 2017. Drama van Hilde Van Mieghem. Met o.a. Stany Crets, Viviane de Muynck, Rik van Uffelen, Marie Vinck en Hans Kesting.

Het enige boek dat hij móest schrijven, zo omschreef Tom Lanoye zijn autobiografische bestseller Sprakeloos uit 2009, over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerte. Van die urgentie proef je niet veel in deze goedbedoelde maar weinig verrassende, nogal melodramatische verfilming. Vooral het verdriet van de naar Lanoye gemodelleerde hoofdpersoon (Crets) wordt weinig subtiel verbeeld. Dat neemt niet weg dat sommige scènes erg ontroeren, met name vanwege het formidabele spel van De Muynk als moeder. Mooie bijrol ook van Kesting als partner van de schrijver.

De premier

2016 | Thriller, Actiefilm

België 2016. Thriller van Erik Van Looy. Met o.a. Koen De Bouw, Tine Reymer, Adam Godley, Saskia Reeves en Charlotte Vandermeersch.

Actiethriller naar Amerikaans voorbeeld van De zaak Alzheimer-regisseur Erik Van Looy. Op de dag dat de Amerikaanse president Brussel bezoekt, gijzelen terroristen de vrouw en kinderen van de Belgische premier om hem zo te dwingen zijn hoge bezoek om te leggen. Van Looy zet hoog in en start veelbelovend met een surrealistische koortsdroom. Maar het vervolg bestaat vooral uit groteske genre-clichés — wrede psychopaat-schurken, flauwe oneliners en gratuit ingestoken plotwendingen — die de onwaarschijnlijke opzet reduceren tot een Mega Mindy-avontuur voor volwassenen.

Everybody Happy

2016 | Drama

België 2016. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Rik Verheye en Veerle Malschaert.

'Everybody happy?' is de opgetogen vraag van stand-up comedian Ralph Hartman aan zijn publiek. Maar Ralph (komiek Peter Van den Begin) is de sad clown, een gedeprimeerde paljas omringd door fopperij. Regisseur en ervaringsdeskundige Nic Balthazar, de man van de ergerlijk vrolijke Filmfan-inleidinkjes, schreef zelf het draaiboek en leunde daarbij zwaar op het vijfde seizoen van Louie C.K.'s komedieserie Louie (2015). Het schrijven van de grappen deden de acteurs zelf, met wisselend succes. Leuk voor film- en theateringewijden, voor fans van de makers, en wellicht voor liefhebbers van onbedoelde schutterigheid.

Achter de wolken

2016 | Drama

België 2016. Drama van Cecilia Verheyden. Met o.a. Chris Lomme, Jo De Meyere, Charlotte De Bruyne, Katelijne Verbeke en Lucas Van den Eynde.

Kan een eerste liefde net zo intens zijn als een laatste liefde? Dat is ongeveer de slagzin voor de opgeruimde tragikomedie Achter de wolken. Chris Lomme (1938) speelt de weduwe die na een lang – en ongelukkig? - huwelijk haar jeugdliefde tegen het willige lijf loopt. Acteur Jo De Meyere (1939) geeft gedegen tegenspel, net als een verzameling acteurs die het verleden van de twee verbeelden. Al met al een niet te versmaden klucht, gebaseerd op het drukbezochte toneelstuk van Michael de Cock.

Schone handen

2015 | Thriller, Misdaad

Nederland 2015. Thriller van Tjebbo Penning. Met o.a. Thekla Reuten, Jeroen van Koningsbrugge, Cees Geel, Angela Schijf en Teun Kuilboer.

Sylvia (Reuten) heeft twee kinderen en is getrouwd met ­Eddie (Van Koningsbrugge), een ­goedlachse goochemerd die in de drugshandel zit. Wanneer zijn penozecarrière steeds meer het gezinsleven binnensijpelt, zorgt dat voor hoogoplopende spanningen tussen hem en Sylvia. Hoewel de film richting het einde erg voorspelbaar wordt en we dit verhaal in verschillende gedaanten al vele malen eerder hebben gezien, is Schone handen (naar het gelijknamige boek van René Appel) door degelijk acteerwerk, een goede opbouw en een prettige soundtrack toch een vermakelijke thriller.

Terug naar morgen

2015 | Sciencefiction, Thriller, Drama

België 2015. Sciencefiction van Lukas Bossuyt. Met o.a. Koen De Graeve, Karina Smulders, Robrecht Vanden Thoren, Matteo Simoni en Leo Achten.

Stel dat je e-mails naar het verleden zou kunnen sturen. Professor Van de Sype (De Graeve) en zijn student Titus (Vanden Thoren) slagen erin. De professor probeert meteen een tragisch ongeval dat zijn vrouw lang geleden invalide maakte, alsnog te voorkomen. Maar rommelen met het verleden levert nu eenmaal een ander heden op. Belgische sciencefictionthriller, die niet alleen qua titel aan Back to the Future doet denken, speelt zich af in universiteitsstad Leuven. Debuterend regisseur Bossuyt brengt het allemaal enthousiast, maar zijn eigen script zit niet erg solide in elkaar.

Het vonnis

2013 | Drama

België 2013. Drama van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Veerle Baetens, Johan Leysen en Hendrik Aerts.

Als de moordenaar van zijn vrouw na een procedurefout wordt vrijgesproken, neemt Luc Segers (De Bouw) het recht in eigen hand. Hij schiet de dader dood en laat het op een rechtszaak aankomen, omdat hij vindt dat hij de morele plicht heeft in te grijpen als de rechtsstaat het laat afweten. Vlaamse films doen het in de regel slecht in Nederland, maar deze film verdient een beter lot. De regie is strak, het acteren van de in Nederland nauwelijks bekende acteurs, met hoofdrolspeler Koen De Bouw voorop, is uitstekend, en zeker de eerste helft is adembenemend spannend.

Marina

2013 | Biografie, Drama, Mysterie

België 2013. Biografie van Stijn Coninx. Met o.a. Matteo Simoni, Cristiaan Campagna, Luigi Lo Cascio en Donatella Finocchiaro.

Biografische film over de Italiaans-Belgische zanger Rocco Granata, die als tienjarige het arme Calabrië verruilde voor Belgisch Limburg. Regisseur Coninx (Daens) richt zich wijselijk op een korte periode uit zijn leven - van Rocco's tienerjaren tot zijn grote doorbraak eind jaren vijftig - waarbij het vooral draait om de moeizame relatie met zijn in de mijnen zwoegende vader. Verrassen doet de film zelden, maar dankzij de immer stralende Simoni als Rocco en het fraaie tijdsbeeld verveelt Marina geen moment.

Frits & Franky

2013 | Komedie

België 2013. Komedie van Mark Punt. Met o.a. Georgina Verbaan, Peter Paul Muller, Axel Daeseleire, Jack Wouterse en Manou Kersting.

Komedie van Mark Punt over twee domme Belgen die koffer vol geld vinden van Nederlandse criminelen.

Tot altijd

2012 | Drama

België 2012. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Eva van der Gucht en Iwein Segers.

Verfilming van de strijd die de Vlaamse politicus en MS-patiënt Mario Verstraete voerde voor het recht op euthanasie, dat in België in 2002 wettelijk werd geregeld. Verstraete was vervolgens op veertigjarige leeftijd de eerste die van dat recht gebruik maakte. Net als in de Nederlandse euthanasiefilm Simon speelt morbide humor een belangrijke rol in Tot altijd. Jammer genoeg wil regisseur/scenarist Balthazar te veel kwijt in zijn film: over vriendschap, liefde, de ziekte en euthanasie. Dat gaat ten koste van de diepgang van de personages.

Achtste-groepers huilen niet

2012 | Jeugdfilm, Familiefilm

Nederland 2012. Jeugdfilm van Dennis Bots. Met o.a. Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Hanna Verboom, Johanna ter Steege en Loek Peters.

Akkie (Obbeek) is een opgewekte stoere meid die verzot is op voetbal, net als haar klasgenoot Joep (Verkooijen), een nogal chagrijnige jengelkop, met wie ze het voortdurend aan de stok heeft. Maar dan wordt Akkie op een dag met leukemie in het ziekenhuis opgenomen. In deze verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens blijven lijden en tragiek wel erg ver op de achtergrond. Er zijn ontroerende momenten, maar vooral is dit een nogal rechttoe-rechtaan jeugdfilm over niet te stuiten levenslust. Opmerkelijk: de moeder van Obbeek wordt gespeeld door haar echte moeder, Johanna ter Steege.

Hasta la vista

2011 | Komedie

België 2011. Komedie van Geoffrey Enthoven. Met o.a. Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh en Kimke Desart.

In de tragikomische roadmovie Hasta la vista gaan drie gehandicapte vrienden naar een speciaal Spaans bordeel om hun maagdelijkheid te verliezen. Zo politiek correct als bovenstaande zin is de film gelukkig niet. Regisseur Geoffrey Enthoven maakte van zijn gehandicapte drietal geen stelletje zielenpieten, maar echte mensen met elk hun eigen zwakheden. De toon in de film is perfect, probleem is wel dat al vrij snel duidelijk is welke kant het allemaal op zal gaan. Dat is niet erg: de bestemming is minder belangrijk dan de weg ernaartoe.

Swooni

2011 | Drama

België 2011. Drama van Kaat Beels. Met o.a. Sara de Roo, Geert Van Rampelberg, Viviane de Muynck, Natali Broods en Issaka Sawadogo.

6 personages. 24 uur. Een hotel middenin een hittegolf. Anna en Hendrik hebben alles: een leuke zoon, een goede baan, een mooi huis... Het huwelijksfeest van Anna's zus doet hen echter nadenken over de keuzes die ze gemaakt hebben. Hendrik is gelukkig met wat hij heeft. Maar Anna vraagt zich af of er niet meer moet zijn. Vooral als haar minnaar plotseling in het hotel opduikt en haar vraagt om met hem een nieuw leven te beginnen... Violette wil zich voor ze sterft verzoenen met haar dochter Vicky, die als kamermeisje in het hotel werkt. Maar Vicky lijkt niet zo snel geneigd om het conflict bij te leggen. Ze ontfermt zich over Joyeux, een kleine Afrikaanse vluchteling die zich in het hotel verschuilt voor de politie. Ze laat Violette in de waan dat de jongen haar eigen kind is. Bij haar zal de jongen het immers veel beter hebben dan in z'n land van herkomst... Als Amadou, Joyeux' vader, in het hotel opduikt op zoek naar z'n zoon, raakt het lot van elk van deze personages onlosmakelijk met dat van de anderen verbonden. Tot de regen de hitte breekt en voor verlossing zorgt...

Smoorverliefd

2010 | Romantische komedie

België 2010. Romantische komedie van Hilde Van Mieghem. Met o.a. Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Aline Van Hulle, Huub Stapel en Jan Decleir.

De titel doet een brave komedie over kalverliefdes vermoeden, maar de hoeveelheid bloot en seks bewijst anders. In een frivole stijl vol visuele kwinkslagen - afgewezen mannen die letterlijk worden weggekruist - zoomt regisseur Van Mieghem in op de woelige liefdeslevens van een kwartet vrouwen. Maar ook die vondsten, variërend van verrassend tot irritant, kunnen niet verbloemen dat Smoorverliefd niet meer dan een voorspelbare, matige romantische komedie is. Een Nederlandse remake, wederom geregisseerd door Van Mieghem, volgt in 2013.

Loft

2010 | Thriller, Mysterie

Nederland 2010. Thriller van Antoinette Beumer. Met o.a. Barry Atsma, Kim van Kooten, Fedja van Huêt, Anna Drijver en Jeroen van Koningsbrugge.

Vlaamse films deden het magertjes in Nederland en vice versa. Vandaar dat de Vlaamse filmmaker Erik Van Looy in Nederland op zoek ging naar een regisseur die zijn ongekende kaskraker Loft (2008) kon kopiëren op Nederlandse bodem. Het werd Beumer met Amsterdam-Noord als strijdtoneel van vijf getrouwde vrienden die een appartement delen voor buitenechtelijke avonturen. En net als in de Vlaamse versie zet de vondst van een dode minnares de vriendschappen onder zware druk. Van Looy maakte nog een derde, Amerikaanse, versie die in 2014 in Gent in première ging.

Soeur Sourire

2009 | Drama, Historische film, Biografie

België​/​​Frankrijk 2009. Drama van Stijn Coninx. Met o.a. Cécile de France, Jan Decleir, Sandrine Blancke, Christelle Cornil en Chris Lomme.

Biopic over Jeannine Deckers, een Belgische non die in 1963 een wereldhit had met het vrolijke deuntje 'Dominique': 'Dominique, nique, nique (...) Il ne parle que du bon Dieu'. Haar door de platenmaatschappij bedachte artiestennaam was Soeur Sourire, maar in werkelijkheid stond ze niet bepaald bekend om haar glimlach. Coninx' film is aan de rooskleurige kant, maar geeft ook ruimte aan de treurige feiten. Hoofdrolspeelster Cécile De France deinst niet terug voor Deckers' lelijke kanten, en maakt haar tot een interessante antiheldin. Toch blijft Soeur Sourire iets te veel aan de oppervlakte.

Limo

2009 | Familiefilm

België 2009. Familiefilm van Guy Goossens. Met o.a. Jan Decleir, Jack Wouterse, Jaap Spijkers, Inge Ipenburg en Maya van den Broecke.

De vier meiden van het succesvolle popgroepje Kus (Kus gaat los, Lekker ding) beleven hun eerste, volslagen zotte filmavontuur in een variatie op de K3-films, gecombineerd met een vleugje Anubis. Succes verzekerd bij de doelgroep (meisjes vanaf een jaar of 6), een beproeving voor hun ouders. Fleur, Meike, Monique en Anouk articuleren dat het een aard heeft ('Shit, wat krijgen we nou!') en zingen twee nieuwe liedjes. Jan Decleir heeft een leuke rol als verstrooide professor, Jack Wouterse is gekmakend luidruchtig als streng-orthodoxe dominee. Het grotendeels in Bulgarije opgenomen allegaartje is geregisseerd door de Vlaming Guy Goossens, die eerder de dramaseries Matroesjka's en De wet volgens Milo maakte.

Dossier K.

2009 | Actiefilm, Komedie, Drama, Thriller

België 2009. Actiefilm van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani, Filip Peeters en Hilde De Baerdemaeker.

West-Europeaan, hoed u voor Middeleeuwse barbarentradities uit importculturen. Commissaris Vincke (De Bouw) en zijn ploeg zien zich, na een moord binnen het Antwerpse Albanië-maffiamilieu, geconfronteerd met wapenhandel, clanvetes en bloedwraak. Ook van justitiezijde zijn er krachten in het spel. Na De zaak Alzheimer (2003) is deze tweede Jef Geeraerts-romanadaptatie door scenaristen Erik Van Looy en Carl Joos een nog donkerder thriller van allure. Genrecinefiel Verheyen, ooit als 'Max Rockatansky' recensent voor Vlaams filmblad The Movie, heeft een neus voor tempo, sfeer en stijl. Pyreneeëngehucht Espinavell deed decordienst als Balkandorp.

Loft

2008 | Thriller

België 2008. Thriller van Erik Van Looy. Met o.a. Koen De Bouw, Flip Peeters, Matthias Schoenaerts en Bruno Vanden Broucke.

Vijf getrouwde Vlaamse vrienden delen een dakverdieping - de loft uit de titel - zodat ze discreet kunnen vreemdgaan, want ‘ze zien hun vrouwen graag, maar zijn op een ander ook niet kwaad'. Het drama verandert in een whodunit wanneer de vijf een lijk aantreffen in de loft. Opgedeeld in terugblikken, politieverhoren en scènes in de flat komt de aap langzaam uit de mouw. Pakkend werk dankzij onverwachte ontwikkelingen en de ijzige sfeer van muziek, gebouwen en dialogen. Best bezochte lokale film in Vlaanderen sinds Koko Flanel. In 2010 verscheen een Nederlandse versie!

Dennis P.

2007 | Komedie, Romantiek, Misdaad

Nederland 2007. Komedie van Pieter Kuijpers. Met o.a. Edo Brunner, Willeke van Ammelrooy, John Leddy, Nadja Hüpscher en Sjoerd Pleijsier.

De wat sukkelige Dennis P. (Brunner) loopt al een tijdje rond met een crimineel plan. Wanneer hij verliefd wordt op een hoertje (Hüpscher) besluit hij het ook maar uit te voeren. Met een magnetrondoos vol diamanten ter waarde van negen miljoen euro loopt hij domweg de deur uit van het pand van zijn werkgever, een grote diamanthandelaar. Regisseur Kuijpers baseerde zijn film op ware gebeurtenissen. Hij kon niet kiezen of hij een komedie wilde maken, een spannende film of een serieus drama, met als gevolg dat het verhaal tussen geschiedenis en grol blijft steken.

Ben X

2007 | Drama

België​/​​Nederland 2007. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen en Titus De Voogdt.

Online is hij een fiere held, die op level 80 van de adventure game Archlord vijanden en monsters aan mootjes hakt. In de echte wereld is Ben niks: Ben X voelt zich een minkukel, hij durft nauwelijks de straat op en wordt gepest door zijn klasgenoten. Want Ben is autistisch. De goede bedoelingen in deze debuutfilm van recensent en tv-presentator Nic Balthazar druipen er vaak vanaf, maar de spectaculaire vorm maakt veel goed: film en game, droom en werkelijkheid, gaan naadloos in elkaar over.

Windkracht 10: Koksijde Rescue

2006 | Actiefilm

België 2006. Actiefilm van Hans Herbots. Met o.a. Kevin Janssens, Veerle Baetens, François Beukelaers, Koen De Bouw en Rik Symons.

In filmland Amerika leent het leger maar al te graag zijn stoere speeltjes uit aan filmmakers die bereid zijn de spullen in een fraai daglicht te stellen. Goed voor de aanwas van kanonnenvlees. Met de Vlaamse tv-serie Windkracht 10 werd het reddingswerk van de Belgische luchtmacht verheerlijkt, fraai verpakt in een 'zee soap' waarin dappere jonge mannen en dito vrouwen elkaar het hoofd en hart op hol brengen. De op zichzelf staande filmversie is een onderhoudende mix van kleddernatte wentelwiekactie, onvervalste romantiek en inspirerende heldenmoed. Leuk verbeeld door een enthousiaste cast tegen de achtergrond van de schuimende zee, de laatste woestenij van Noordwest-Europa.

Dennis van Rita

2006 | Drama

België 2006. Drama van Hilde Van Mieghem. Met o.a. Tom Van Dyck, Damiaan De Schrijver, Els Dottermans, Matthias Schoenaerts en Rudolph Segers.

In filmland Amerika leent het leger maar al te graag zijn stoere speeltjes uit aan filmmakers die bereid zijn de spullen in een fraai daglicht te stellen. Goed voor de aanwas van kanonnenvlees. Met de Vlaamse tv-serie Windkracht 10 werd het reddingswerk van de Belgische luchtmacht verheerlijkt, fraai verpakt in een 'zee soap' waarin dappere jonge mannen en dito vrouwen elkaar het hoofd en hart op hol brengen. De op zichzelf staande filmversie is een onderhoudende mix van kleddernatte wentelwiekactie, onvervalste romantiek en inspirerende heldenmoed. Leuk verbeeld door een enthousiaste cast tegen de achtergrond van de schuimende zee, de laatste woestenij van Noordwest-Europa.

Die Bluthochzeit

2005 | Drama

Duitsland​/​​België 2005. Drama van Dominique Deruddere. Met o.a. Armin Rohde, Uwe Ochsenknecht, Imogen Kogge, Hilde Van Mieghem en Nand Buyl.

In het landelijke Duitse Westfalen gedraaide adaptatie van het stripalbum Lune de guerre door stertekenaar Hermann en topscenarist Jean Van Hamme. Daarin loopt een huwelijksfeest volledig uit het roer. Hoofdverantwoordelijke voor het pandemonium is de akelige pater familias Hermann (jawel), met diabolische goesting vertolkt door Rohde. Hotelier/restaurateur Franz (Ochsenknecht) krijgt het met de psychoot aan de stok. De immer energieke sympaticus Deruddere verruilde de oorspronkelijke grimmigheid voor zwarte komedie: op veilige afstand is de kijker getuige van een chaosdag met een feestslinger van al dan niet beschonken karikaturen.

Buitenspel

2005 | Drama

België 2005. Drama van Jan Verheyen. Met o.a. Ilya Van Malderghem, Filip Peeters en Joke Devynck.

Gilles (Van Malderghem) is een getalenteerd twaalfjarig Vlaams voetballertje dat genoeg heeft van de sport nadat zijn voetbalgekke vader overlijdt. Maar pa blijft na de dood aanwezig en drijft zoonlief gedecideerd richting De Rode Duivels. Buitenspel is voldoende origineel voor de jeugd en trakteert de oudere kijker op verwijzingen naar Homerus' Ilias, zoals onder meer de kwetsbare hiel van (A)Gilles, helende zalfjes en de veerpont naar het dodenrijk. Buitenspel scoort bovendien met fris spel, kleurgebruik en camerawerk. Geschoten op locatie in onder andere Kortrijk, Sint-Niklaas en Dendermonde.

De zaak Alzheimer

2003 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

België​/​​Nederland 2003. Thriller van Erik Van Looy. Met o.a. Jan Decleir, Koen De Bouw, Werner De Smedt, Jo De Meyere en Laurien Van den Broeck.

Een spannende policier moest De zaak Alzheimer worden, en dat lukte glansrijk. De Belgische regisseur Van Looy vond het daarnaast van 'slechte smaak' getuigen om aan de actualiteit in België voorbij te gaan, en liet daarom de roman van Jef Geeraerts raken met de moord op politicus André Cools en de pedofilie-affaire Dutroux. De formidabel spelende, hier met strak achterovergekamd haar op Derrick gelijkende Decleir, speelt huurmoordenaar Angelo Ledda. Hij worstelt met geheugenverlies en weigert een tienermeisje om te leggen. Als de opdrachtgevers haar toch laten vermoorden, gaat Ledda op wraaktocht, wat de achteroplopende politie wel uitkomt.

Pauline & Paulette

2001 | Drama, Komedie

België​/​​Frankrijk​/​​Nederland 2001. Drama van Lieven Debrauwer. Met o.a. Dora van der Groen, Ann Petersen, Rosemarie Bergmans, Julienne De Bruyn en Idwig Stephane.

De 66-jarige Pauline (Van der Groen) is geestelijk gehandicapt. Haar geroep om hulp en aandacht is storend voor haar zuster Martha (De Bruyn), die sinds jaar en dag in een klein Vlaams dorpje op haar past. Als Martha sterft dwingt haar testament af dat een van de twee andere zusters, Paulette (Petersen) of Cecile (Bergmans), de zorgtaken overneemt. Maar die vinden Pauline ook lastig. Een van de krachten van Pauline & Paulette is dat de kijker al vanaf het begin sympathie voor Pauline voelt. Van der Groen zorgt daar eigenhandig voor. Met subtiele bewegingen en gezichtsuitdrukkingen weet ze de charme van een onbezorgd kind te evenaren.

Osveta

2001 | Drama

België​/​​Macau SAR van China 2001. Drama van Jan Hintjens. Met o.a. Refet Abazi, Ljupco Todorovski, Rik van Uffelen, Ann Esch en Anke Helsen.

Macedonische ritmes ondersteunen het altijd actuele thema van onzinnige wraak en sociaal-etnische strijd in Osveta. Regisseur Hintjens (familie van popster Arno) vertelt twee verhalen. Het ene speelt zich af in Macedonië, waar een arme christen een rijke moslim redt van een wisse dood. De mannen worden ondanks de tegenstellingen vrienden, totdat doden in de families een vete veroorzaken. Het verhaal wordt zeventig jaar later in Antwerpen vervolgd. Pas verwarrend laat in de film wordt duidelijk hoe het een zich met het ander verhoudt, maar Hintjens behoudt de aandacht met spanning en mooie beelden.

Le roi danse

2000 | Historische film, Drama, Muziek, Romantiek

België​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 2000. Historische film van Gérard Corbiau. Met o.a. Benoît Magimel, Boris Terral, Tchéky Karyo, Colette Emmanuelle en Cécile Bois.

Intrigerend portret van het hofleven ten tijde van zonnekoning Lodewijk XIV, bezien vanuit het gezichtspunt van huiscomponist Lully. Die speelde een belangrijke rol in Versailles, componeerde de sarabandes en marsen waar de koning op leefde, danste en vrijde. Het hof is een slangenkuil van kuiperijen en machinaties, ook Lully was in z'n machtsstrijdjes gewikkeld. Regisseur Corbiau maakte eerder een film over castraatzanger Farinelli, hoofdrolspeler Magimel is onder andere bekend als de student van Isabelle Huppert in Hanekes La pianiste.

Shades

1999 | Komedie, Thriller, Drama

België 1999. Komedie van Erik Van Looy. Met o.a. Jan Decleir, Hilde Van Mieghem, Mickey Rourke, Andrew Howard en Mireille Leveque.

Mickey Rourke in Antwerpen, klinkt dat niet prikkelend? Dat is de voornaamste reden om de film te zien. In deze satire op de (Belgische) filmwereld speelt hij (trouw bijgestaan door zijn hond) een Hollywoodregisseur die in Antwerpen een film maakt over de beruchte moordenaar Freddy Lebecq. De opnamen verlopen chaotisch en de echte crimineel (Jan Decleir) begint zich er vanuit de gevangenis ook nog eens mee te bemoeien. Er wordt afwisselend Vlaams en Engels gesproken.

She Good Fighter

1996 | Thriller

België​/​​Nederland 1996. Thriller van Marc Punt. Met o.a. Stany Crets, Gaston Berghmans, Sophie Winters en Dagmar Liekens.

Mickey Rourke in Antwerpen, klinkt dat niet prikkelend? Dat is de voornaamste reden om de film te zien. In deze satire op de (Belgische) filmwereld speelt hij (trouw bijgestaan door zijn hond) een Hollywoodregisseur die in Antwerpen een film maakt over de beruchte moordenaar Freddy Lebecq. De opnamen verlopen chaotisch en de echte crimineel (Jan Decleir) begint zich er vanuit de gevangenis ook nog eens mee te bemoeien. Er wordt afwisselend Vlaams en Engels gesproken.

Altijd zomer

1996 | Korte film

België 1996. Korte film van Johan Seeuws. Met o.a. André Simon, Els Dottermans, Peter Gorissen, Ingrid De Vos en Frederik Van Der Veken.

Mickey Rourke in Antwerpen, klinkt dat niet prikkelend? Dat is de voornaamste reden om de film te zien. In deze satire op de (Belgische) filmwereld speelt hij (trouw bijgestaan door zijn hond) een Hollywoodregisseur die in Antwerpen een film maakt over de beruchte moordenaar Freddy Lebecq. De opnamen verlopen chaotisch en de echte crimineel (Jan Decleir) begint zich er vanuit de gevangenis ook nog eens mee te bemoeien. Er wordt afwisselend Vlaams en Engels gesproken.

Boys

1991 | Familiefilm, Komedie

België 1991. Familiefilm van Jan Verheyen. Met o.a. Michael Pas, Tom Van Bauwel, Hilde Heijnen, Francesca Vanthielen en Bert André.

Pas en Van Bauwel, twee gabbers, die elkaar door dik en dun steunen, ontdekken dat het Echte Leven anders in elkaar zit dan zij dachten. Pas, net in de steek gelaten door vriendin, werkt op een reclamebureau en hij krijgt de opdracht een campagne te ontwikkelen, die het condoomgebruik moet stimuleren.