Yueh Hua is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Six Directions Boxing

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Chu Tien-Yun. Met o.a. David Chiang, Yuen Hsiao-Tien, Chin Pei, Lung Tien-Hsiang en Yueh Hua.

Een Kung Fu-geschoolde politiebeambte neemt het op tegen een machtige wapensmokkelaar. De doorsnee Kung Fu-avonturen houden de aandacht alleen vast door de hoofdrolvertolking van de charismatische Chiang. Alleen de liefhebbers van Kung Fu-films zullen de plot kunnen volgen. De regisseur staat op de titelrol als Tony Chu.

The Filthy Guy

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Chu Tien-Jung. Met o.a. Hang Kam-Po, Yueh Hua, Huang Chia-Ta en Shih Tien.

De wees Su Yen-Cheng zal volgens een oude voorspelling koning worden. Maar de kung fu-expert Chan Yau-Leung, de zoon van een vermoorde landheer, doet er alles aan om dit te voorkomen Een erbarmelijk verhaaltje, waarin wordt geprobeerd de meest flauwe westerse humor te verwerken. Huang Chia-Ta is in de credits vermeld als Carter Wong.

Iron Bodyguard

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Chen Kuan-Tai, Hu Chi, Yueh Hua, Lily Li en Li Hsui-Hsien.

Een epos rond de laatste der grote zwaardvechters, Wang Wu. Een A-produktie uit de Shaw-studio's: schitterende sets, fraaie fotografie, sfeervolle muziek, een intelligente hoofdrolvertolker. De schermutselingen en duels zijn klassewerk.

Delightful Forest

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Ti Lung, Tien Ching, < Ku Feng en Yueh Hua.

Film is 2e deel van zgn. 'Water Margin'-trilogie. Zie verder onder ALL MEN ARE BROTHERS. Als zelfstandig werkstuk beschouwd is film volmaakt onbegrijpelijk.

All Men Are Brothers

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsueh Li Pao. Met o.a. David Chiang, Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Yueh Hua en Lily Ho.

Kungfulegende David Chiang schittert in de hoofdrol als een vechter uit de twaalfde eeuw die samen met 107 bannelingen trouw zweert aan de keizer. Wat volgt is een onnavolgbare reeks schermutselingen met als doel de inname van de ommuurde stad waar de rebellen huizen. Opvolger van The water margin. Beide groots opgezette films werden geproduceerd door de Shaw Brothers en zijn gebaseerd op enkele hoofdstukken uit Outlaws of the marsh, de Chinese klassieker uit de veertiende eeuw. Vanaf 1995 werden de 108 personages wereldwijd bekend door de introductie van computerspel Suikoden, waarvan er tot 2006 vijf zijn verschenen. Subliem staaltje vakmanschap.