Conrado San Martín is acteur.
Er zijn 34 films gevonden.

Boom Boom

1990 | Komedie

België/Spanje 1990. Komedie van Rosa Verges. Met o.a. Viktor Lazlo, Sergi Mateu, Fernando Guillén Cuervo, Bernadette Lafont en Conrado San Martín.

Een man en een vrouw die na een ongelukkige liefde beide hebben gezworen nooit meer verliefd te worden, leren elkaar kennen doordat ze in hetzelfde gebouw wonen. Deze komedie van intriges zit vol met beperkingen, maar weet toch een zekere waardigheid te bewaren. Het is de eerste speelfilm van deze regisseur en de film werd een groot commercieel succes.

La Verdad oculta

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Carlos Benpar. Met o.a. Conrado San Martín, Assumpta Serna, Héctor Alterio, Ferrán Rañe en Alexandra Bastedo.

Na een langdurig verblijf in Amerika keert een man terug naar zijn geboorteplaats in Cataloni[KA3]e. Hij is nu e[KA1]e[KA1]n van de rijkste mensen ter wereld, maar het verleden komt weer boven. Een magere film van e[KA1]e[KA1]n van de slechtste regisseurs van de Spaanse cinema, ondanks zijn goede idee[KA3]en en bedoelingen (die hij, helaas, niet op het witte doek weet over te brengen).

La Monja alferez

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Blanca Marsillach, Conrado San Martín, María Silva en Isabel Luque.

De geschiedenis van Catalina de Erauso die, aan het eind van de zestiende eeuw, vermomd als man uit een klooster ontsnapte en soldaat werd. Tamelijk moeizaam, en simpel van uitvoering, bovendien te lang. In de rolverdeling vallen verder op: Paula Molina en Isabel Luque (die niet onverdienstelijk speelt)

Réquiem por un campesino español

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, Terele Pávez en Simón Andreu.

In de dagen voorafgaande aan de Spaanse burgeroorlog wordt een boer door de fascisten achtervolgd. Een afstandelijke en weinig overtuigende verfilming van de gelijknamige roman van Ramón J. Sender, uitsluitend gespeeld door Spaanse acteurs. Een commercieel succes.

Marbella

1985 | Komedie

Verenigde Staten/Spanje 1985. Komedie van Miguel Hermoso. Met o.a. Rod Taylor, Britt Ekland, Francisco Rabal, Fernando Fernán-Gómez en Oscar Ladoire.

Een Amerikaanse ex-militair die in Marbella woont, besluit een landgenoot te bestelen. Een grauwe en flauwe komedie zonder fut. Het is de tweede film van regisseur Hermoso. Het scenario is van regisseur Hermoso.

Extramuros

1985 | Historische film

Spanje 1985. Historische film van Miguel Picazo. Met o.a. Carmen Maura, Mercedes Sampietro, Aurora Bautista, Assumpta Serna en Antonio Ferrandis.

Onsamenhangende intriges in een Spaans klooster aan het eind van de regeringsperiode van Philips II. Een acceptabele film, hoewel niet alle mogelijkheden die de opzet biedt goed uitgewerkt zijn. De dure rolbezetting werd gecompleteerd door Antonio Ferrandis, Manuel Alexandre en Conrado San Martín.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

Un, dos, tres... ensaimadas cada vez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Joan Solivellas. Met o.a. Ovidi Montllor, Luis Escobar, Conrado San Martín en Mary Santpere.

In een hotel op Majorca komen de meest uiteenlopende figuren bijeen, en dat leidt tot een belachelijke en absurde komedie.

Poppers

1984 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1984. Avonturenfilm van José M. Castellví Borrás. Met o.a. Giannina Facio, Agustín González, Alfredo Mayo en Conrado San Martín.

Een jonge, net uit de gevangenis ontslagen, rocker raakt betrokken bij een vreemde jachtpartij, waarvan hijzelf het slachtoffer wordt. Een knoeiwerk met belachelijke new wave-pretenties.

Al Este del Oeste

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Conrado San Martín en Adriana Vega.

Ruwe en stompzinnige parodie op de traditionele western, die moet bijdragen tot het succes van de Spaanse 'komiek' Esteso. Een ander lid van de cast is Fernando Sancho, één van de sleutelfiguren uit de geschiedenis van de filmkunst uit het westen van Spaanstalig Amerika.

Dinero negro

1982 | Thriller

Spanje 1982. Thriller van Carlos Benpar. Met o.a. Pedro Gian, Martine Audó, Marta Padovan en Conrado San Martín.

Er ontstaat een financieel probleem in een door gangsters bestuurde onderneming. Een sympathieke film die echter overdreven lomp en onsamenhangend is. Ook bekend onder de titels EL PROCEDIMIENTO en DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA.

Hablamos esta noche

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Víctor Valverde, Daniel Dicenta, Amparo Muñoz, Alfredo Mayo en Amparo Soler Leal.

Een film over de problemen, zowel privé als beroepsmatig, van een ingenieur die bij een kerncentrale werkt. Een werkelijk vervelende film.

Asesinato en el Comité Central

1981 | Thriller

Spanje 1981. Thriller van Vicente Aranda. Met o.a. Patxi Andion, Victoria Abril, Conrado San Martín, Héctor Alterio en Jack Taylor.

Op een plenaire vergadering van het Centrale Comité wordt de Secretaris-generaal van de communistische partij PCE vermoord. Detective Carvalho wordt met het onderzoek belast. Deze politieke film is een mislukt produkt van een regisseur die zeer interessante films op zijn naam heeft staan.

Cotolay

1965 | Biografie

Spanje 1965. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Vicente Parra, Didier Hauperin, José Bódalo en Conrado San Martín.

Het verhaal van het kind Cotolay dat Sint-Franciscus van Assisi helpt bij de bouw van een klooster. Een van de laatste religieuze Spaanse films.

La Muerte silba un blues

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Conrado San Martín, Danik Patisson, Perla Cristal, Georges Rollin en Fortunio Bonanova.

Een detective moet een verdorven miljonair ontmaskeren. De eerste keer dat Jesús Franco zich heeft gewaagd aan het exotische detectivegenre, zoals dat te zien valt in MR. ARKADIN en THE LADY FROM SHANGHAI, beide van Orson Welles is dan ook duidelijker zichtbaar dan gewoonlijk. Een zeer bezienswaardige film met veel atmosfeer.

Romarei - das Mädchen mit den Grünen Augen

1958 | Avonturenfilm, Erotiek

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Carola von Kayser, Joachim Hansen, Leonhard Steckel, Dominique Wilms en Werner Peters.

Het titelkaraktertje is een helderziend weesmeisje, dat door een schatrijke nikkelmagnaat bij haar harteloze pleegmoeder wordt weggekocht en meegenomen naar Tripoli. Daar krijgt zij in ruil voor haar bovennatuurlijke raadgevingen een leven van luxe aangeboden. Deze heel naïeve en enigszins kitscherige avonturen in min of meer exotische locaties waren destijds een doorn in het oog van de fatsoensrakkers, die borg stonden voor onze morele smetteloosheid. De film werd 'aanstootgevend' bevonden en had grote moeite de filmkeuringsdienst te passeren. Onbegrijpelijk allemaal als men zoveel jaar na dato dit samenraapsel van romantische, sensationele en vooral sentimentele elementen nog eens terugziet.

Nada menos que un 'arkangel'

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Marisa Prado, Conrado San Martín, Pepe Isbert en Félix Fernández.

Alle inwoners van een klein dorp in de Extremadura kopen samen de 'Arkangel', een revolutionaire machine die hun oogst zou moeten redden. Maar de dorpeling die de machine naar het dorp moet brengen wordt door een knappe Amerikaanse toeriste in verzoeking gebracht. Deze film is tot op zekere hoogte aardig en vermakelijk.

Juanillo, papá y mamá

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Julio Salvador. Met o.a. Lina Rosales, Conrado San Martín, Miguel Angel Rodríguez en Carmen Pardo.

Een wees op zoek naar zijn mogelijke ouders... De reinste vulgariteit.

Faustina

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. María Félix, Fernando Fernán-Gómez, Conrado San Martín, Fernando Rey en Elisa Montés.

Een roekeloze speleoloog komt bij toeval op de drempel van de Hel een demon in hoogst eigen persoon tegen die hem zijn levensverhaal vertelt. Bescheiden, kluchtige versie van de onsterfelijke FAUST, met een uitstekende rolverdeling.

Pasión bajo el sol

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Conrado San Martín, Rafael Romero Marchent, Jesús Colomer en Maruja Bustos.

Na een lange afwezigheid besluit pater José naar zijn dorp terug te keren. Deze derde speelfilm van Isasi-Isasmendi is wel erg slap.

Sin la sonrisa de Dios

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Julio Salvador. Met o.a. Conrado San Martín, Pepito Moratalla, Beny Deus, Pedro Porcel en Julia Caba Alba.

De tegenslagen van een monnik. De gebruikelijke en waardeloze godsdienstige film van de Spaanse cinema uit de jaren vijftig.

Relato policiaco

1954 | Misdaad

Spanje 1954. Misdaad van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Conrado San Martín, Luis Induni en Jaime Avellán.

De inspecteur Nogués vertelt zijn leerlingen over twee criminele zaken die in de werkelijkheid hebben plaatsgevonden. De eerste film van de later beroemd geworden Isasi-Isasmendi en tevens een behoorlijke film.

Lo que nunca muere

1954 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Julio Salvador. Met o.a. Conrado San Martín, Vira Silenti, Gerard Tichy, Marion Mitchel en Conrado San Martin.

Twee broers die door een familietwist uit elkaar gegaan zijn staan elkaar in de oorlog naar het leven zonder het te weten. Een belachelijk melodrama.

La Patrulla

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1954. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Conrado San Martín, José María Rodero, Julio Peña en Tomás Blanco.

Vijf soldaten uit het leger van Franco spreken af om tien jaar later weer bijeen te komen op de plaats waar zij een groepsfoto lieten maken. Geen absoluut slechte film.

El Duende de Jerez

1953 | Komedie, Fantasy

Spanje 1953. Komedie van Daniel Mangrane. Met o.a. Miguel Pastor, Paquita Rico, Angel Jordán en Conrado San Martín.

Op de Olympus wordt besloten om een van de dronkelappen uit het schilderij de 'Borrachos' van Velazquez naar Spanje te verzenden met de opzet om te verifiëren of de mensheid baat heeft bij het drankgebruik. Een uiterst vreemde fantastische komedie van de muziek-dweper en amateur-regisseur Mangrane.

La Forastera

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conrado San Martín, Elena Barrios en Enrique Guzmán.

Een persoonlijke tragedie van een jonge ingenieur. Een weinig geloofwaardige film, grof geregisseerd.

Duda

1951 | Misdaad

Spanje 1951. Misdaad van Julio Salvador. Met o.a. Conrado San Martín, Elena Espejo, Francisco Rabal en Mary Lamar.

De man van een vrouw die voor de tweede keer getrouwd is gelooft dat zij haar eerste echtgenoot heeft vermoord. Een middelmatige film van een regisseur die juist in het detective-genre zijn beste films realiseerde.

Fuente enterrada

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Conrado San Martín, Tomás Blanco en Guillermo Marín.

Film over een vrouw die zenuwziek is geworden door de voortdurende ontrouw van haar echtgenoot. Moralisme en onbaatzuchtigheid.

Pacto de silencio

1949 | Avonturenfilm

Spanje 1949. Avonturenfilm van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Adriano Rimoldi, María Martín, Pepe Isbert en Conrado San Martín.

Een Spaanse jonge vrouw wil haar Engelse echtgenoot, die tijdens de WO II verdwenen is, weer terugzien. Een aardig avonturenmelodrama waarvan de regisseur ook nog een herverfilming zou maken.

Mi adorado Juan

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Jerónimo Mihura en Jeronimo Mihura. Met o.a. Conrado San Martín, Conchita Montes, Alberto Romea, Juan de Landa en Conrado San Martin.

In Barcelona gaat het verhaal dat een jong meisje zich bezighoudt met het stelen van honden. Een zeer bezienswaardige, sympathiek dwaze komedie van een maker die veel meer aandacht verdient dan hij krijgt.

Siempre vuelven de madrugada

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Julio Peña, María Martín, José Isbert en Conrado San Martín.

Een man met een losbandig leven heeft berouw over zijn gedrag... Een onuitstaanbaar drama met een moraliserende inslag.

Despertó su corazón

1948 | Drama, Romantiek

Spanje 1948. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Conrado San Martín, José Nieto, Margarita Audrey en Mary Delgado.

De despotische baas van een fabriek wordt uiteindelijk bekeerd door de liefde van een toegeeflijke secretaresse. Een naïeve en paternalistische visie op de sociale problematiek.

Dulcinea

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Luis Arroyo. Met o.a. Ana Mariscal, Carlos Muñoz, Manuel Arbó, José Jaspe en Conrado San Martín.

De tegenslagen van Dulcinea, op wie Don Quijote platonisch verliefd is. Een zeer behoorlijke verfilming van het toneelstuk van Gaston Baty dat zich op Don Quijote inspireerde.

Los Ultimos de Filipinas

1945 | Oorlogsfilm

Spanje 1945. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Armando Calvo, José Nieto, Guillermo Marín, Carlos Muñoz en Fernando Rey.

Een kleine groep Spanjaarden biedt het hoofd aan het opstandige Filippijnse leger. Een van de fabelachtige films met patriottische inslag uit de Spaanse cinema van na de burgeroorlog, helemaal gemaakt door een kundige regisseur met verstand van geschiedenis.