Claudio Brook: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Miroslava

1992 | Drama, Biografie, Oorlogsfilm

Tsjechië​/​​Mexico 1992. Drama van Alejandro Pelayo. Met o.a. Arielle Dombasle, Milos Trnka, Verónica Langer, Claudio Brook en Arleta Jeziorska.

Deze meervoudige bekroonde film gaat over de Mexicaanse actrice Miroslava Stern (Dombasle), die in 1955 op 25-jarige leeftijd de hand aan zichzelf sloeg. Ze was met haar vader (Trnka) en moeder (Langer) ontsnapt aan de klauwen van de Gestapo toen de nazi`s Tsjechoslowakije in 1938 annexeerden. Haar zieke grootmoeder (Alexander) moest achterblijven en over diens droeve lot is het niet moeilijk te raden. Haar moeder overleed aan kanker in het nieuwe vaderland. Na een mislukt huwelijk valt ze voor de charmes van de Spaanse stierenvechter Luis Miguel Domingu[KA1]in (Rodriguez), en zij ontdekt dat hij haar bedriegt met bekende Amerikaanse sterren van het witte doek. Hoewel haar carri[KA2]ere veelbelovend was, kon zij de situatie niet meer aan. Een van haar laatste rollen speelde zij in de film ESAYO DE UN CRIMEN (1955) van Luis Buñuel. De mooie Dombasle als Miroslava is zeer geloofwaardig. Miroslava op jeugdige leeftijd wordt gespeeld door Jeziorska. Regisseur Pelayo staat soms op de aftiteling als Alejandro Pelaya Rangel. Het scenario is van Vicente Leñoro naar het verhaal van Guadalupe Loaeza. Het camerawerk is van Emmanuel Lubezki. Dolby.

Death and the Compass

1992 | Misdaad

Mexico​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1992. Misdaad van Alex Cox. Met o.a. Peter Boyle, Chris Ecclestone, Miguel Sandoval, Alonso Echanove en Mario Ivan Martinez.

In een Zuidamerikaans stadje zit politie-inspecteur Boyle met de handen in het haar omdat er rituele moorden worden gepleegd en hij niet het minste spoor vindt. Hij roept de hulp in van een jonge theoloog (Ecclestone, die drie verschillende rollen speelt), en samen zoeken en vinden zij een antwoord op een raadsel. Magisch realisme, overgoten met een sausje film noir. Deze eerste tv-film van de excentrieke regisseur Cox is surrealistisch en vaak onverklaarbaar. Beslist beter te begrijpen na lezing van het originele verhaal van Jorge Luis Borges. Leuke, soms spitsvondige visuele details. Opvallend spel van Boyle als een Einzelgänger van een smeris in driedelig maatpak.

Cronos

1992 | Horror

Mexico 1992. Horror van Guillermo del Toro. Met o.a. Federico Lupi, Claudio Brook, Ron Perlman, Margarita Isabel en Tamara Shanath.

Een alchimist vlucht In de 16e eeuw voor de Spaanse Inquisitie naar Mexico. Hij plaatst een mysterieus insekt in een vreemde constructie die hij de 'cronos' noemt. Tevens laat hij een handleiding na. Vijfhonderd jaar later komt het kleinood in handen van antiquair Lupi. Hij verwondt zich eraan en wordt dan het slachtoffer van geheimzinnige gebeurtenissen. Hij wordt jonger en is belust op menselijk bloed. De handleiding van de 'cronos' is echter in handen van een oude, stervende industriëel, Brook, die zijn neef Perlman opdracht geeft het ding te bemachtigen. Een vreemde horror-thriller die de typische griezelrollen omdraait: de vampier staat voor het goede, de mens - op zoek naar het eeuwige leven - voor het kwade. Del Toro schreef zelf het originele scenario en voor de vertolking kon hij rekenen op een aantal uitstekende acteurs. Fotografie van Guillermo Navarro.

The Bees

1978 | Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Drama van Alfredo Zacharias. Met o.a. John Saxon, Angel Tompkins, John Carradine, Claudio Brook en Alicia Encinias.

Wie na THE SWARM deze goedkoop in elkaar geflanste rampenfilm over dodelijke bijen gaat zien, moet achteraf niet klagen dat wij niet gewaarschuwd hebben. Opgenomen in Mexico.

Only Once In A Lifetime

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Alejandro Grattan. Met o.a. Miguel Robelo, Socorro Swan, Claudio Brook en Sheree North.

Een zakdoekendrama over een Mexicaanse kunstschilder die in de hoop op een beter bestaan met zijn vrouw nar de VS emigreert. Zijn vrouw overlijdt in het kraambed en hij mislukt (commercieel) als schilder, terwijl de Amerikaanse bureaucratie de verkoop van groente als zijn broodwinning in de weg staat. Een ontmoeting met een lotgenote, een ongetrouwde schooljuf doet voor hun de hoop herleven. Gelukkig.

Abejas asesinas

1977 | Sciencefiction

Mexico 1977. Sciencefiction van Alfredo Zacarías. Met o.a. John Saxon, Angel Tompkins, John Carradine en Claudio Brook.

De bijen ontwikkelen een agressief instinct ten opzichte van de mensheid. In deze Mexicaanse B-film in het genre van de Amerikaanse films uit de vijftiger jaren spelen Amerikaanse acteurs de belangrijkste rollen.

The Return of a Man Called Horse

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Irvin Kershner. Met o.a. Richard Harris, Gale Sondergaard, Geoffrey Lewis, Bill Lucking en Jorge Luke.

Harris kan niet meer wennen aan het rijke leventje in zijn kasteel in Engeland, nadat hij lange tijd onder de Sioux-stammen leefde en van wie hij de bijnaam 'Paard' kreeg. Heimwee drijft hem terug naar de Indianen, maar die zijn inmiddels door de blanken uit hun leefgebied verjaagd. Ze kregen zoveel te verduren dat ze de moed niet meer konden opbrengen om zich te verzetten. Harris probeert hen wakker te schudden om hun voorouderlijke gebieden terug te eisen. Conflictrijk vervolg op het sterke A MAN CALLED HORSE. Inhoudelijker door zijn filosofische beschouwingen, maar daardoor minder avontuurlijk. Het boeiende scenario is van de hand van Jack De Witt, naar een verhaal van Dorothy M. Johnson. Harris schittert weer in zijn rol van blanke Indiaan. Vakkundig in beeld gebracht door Owen Roizman. Indrukwekkende symfonische score van Laurence Rosenthal. Gefilmd in Panavision. Gevolgd door TRIUMPHS OF A MAN CALLED HORSE.

Foxtrot

1976 | Drama

Zwitserland​/​​Mexico 1976. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Peter O'Toole, Charlotte Rampling, Jorge Luke, Helena Rojo en Claudio Brook.

O'Toole en zijn vrouw ontvluchten Roemenië en trekken zich terug op een paradijselijk eiland om een wereld te ontvluchten waar de oorlog op het punt van uitbreken staat, eind jaren dertig. Een oppervlakkig, voorspelbaar drama; gefilmd in Mexico. Hertiteld: THE OTHER SIDE OF PARADISE.

Interval

1973 | Romantiek

Mexico 1973. Romantiek van Daniel Mann. Met o.a. Merle Oberon, Robert Wolders, Claudio Brook, Russ Conway en Charles Bateman.

Een globetrottende vrouw, die voortdurend haar verleden ontloopt, vindt de ware liefde bij een veel jongere man (Wolders, die in het echt met Oberon trouwde). Een onaangename mei- decemberromance, gefilmd in Mexico en geproduceerd door Miss Oberon, van wie dit de laatste film was.

El castillo de la pureza

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Claudio Brook, Rita Macedo, Arturo Beristain, Diana Bracho en Gladys Barmejo.

Een man, geobsedeerd door het groeiende zedenverval, sluit gedurende achttien jaar zijn vrouw en kinderen in een soort 'zuiverheidscitadel' op. Gebaseerd op authentieke feiten, met ontzettend veel talent in beeld gebracht.

La Mansion de la locura

1971 | Horror

Mexico 1971. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Claudio Brook, Arturo Hansel, Ellen Sherman, Martin Lasalle en David Silva.

Een journalist bezoekt een afgelegen krankzinnigengesticht en komt tot de ontdekking dat de patiënten de macht hebben overgenomen. Een verrassende subtiele Mexicaanse horrorfilm, vrij naar Edgar Allan Poes korte verhaal The System of Dr. Tarr and Professor Fether. Ook bekend als DR. TARR'S TORTURE DUNGEON en THE SYSTEM OF DR. TARR AND PROFESSOR FETHER.

La femme écarlate

1969 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1969. Komedie van Jean Valère. Met o.a. Monica Vitti, Maurice Ronet, Robert Hossein, Claudio Brook en Gérard Lartigau.

Een vrouw die door haar minnaar in de steek is gelaten, overweegt zelfmoord te plegen, maar kiest toch voor wraak. Ze jaagt diverse mannen het hoofd op hol, bezorgt de ex-minnaar een doodschrik, maar valt uiteindelijk voor de oprechte liefde van een van haar veroveringen. Vitti toonde in de Italiaanse film haar talenten als dynamische comédienne, maar het halfzachte scenario van dit Franse vehikel laat haar òf als aanstelster òf in decoratieve poses zien. Van de tegenspeler weet alleen de jonge Lartigau de komedietoon te treffen.

La Voie Lactée

1968 | Experimenteel, Fantasy, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1968. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Laurent Terzieff, Paul Frankeur, Claudio Brook, Pierre Clémenti en Alain Cuny.

Een pelgrimstocht van twee zwervers voert hen langs alle excessen en vormen van ketterij die sinds het ontstaan van het christendom hebben bestaan. Deze surrealistische reeks episoden, visioenen, ontmoetingen en dromen is in briljante stijl gemaakt, maar religie als uitsluitend doelwit voor harde satire maakt deze Buñuel-film minder algemeen toegankelijk dan zijn verwante werk. Het scenario is van Buñuel en Jean-Claude Carrière. Het camerawerk is van Christian Matras. Ook bekend als THE MILKY WAY.

Troppo per vivere... poco per morire

1967 | Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1967. Misdaad van Michele Lupo. Met o.a. Claudio Brook, Daniela Bianchi, Sydney Chaplin, Tina Aumont en Raymond Bussières.

Een juwelendief wordt door handlangers neergeschoten en overhandigt stervende een sleutel aan een toevallig aanwezige journalist, die vervolgens benaderd of belaagd wordt door een reeks mysterieuze onbekenden. Hij probeert zelf de moord op te lossen. De in Londen gesitueerde misdaadfilm stapelt complicaties op elkaar zonder dat de regie daar lijn of helderheid in weet te brengen. Ook de tamelijk prominente reeks acteurs moddert in het ongewisse. USA/GB-titel: YOUR TURN TO DIE.

Peking Blonde

1967 |

1967. Nicolas Gessner. Met o.a. Mirielle Darc, Pascale Roberts, Claudio Brook en Edward G. Robinson.

Een juwelendief wordt door handlangers neergeschoten en overhandigt stervende een sleutel aan een toevallig aanwezige journalist, die vervolgens benaderd of belaagd wordt door een reeks mysterieuze onbekenden. Hij probeert zelf de moord op te lossen. De in Londen gesitueerde misdaadfilm stapelt complicaties op elkaar zonder dat de regie daar lijn of helderheid in weet te brengen. Ook de tamelijk prominente reeks acteurs moddert in het ongewisse. USA/GB-titel: YOUR TURN TO DIE.

Coplan sauve sa peau

1967 | Actiefilm, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1967. Actiefilm van Yves Boisset. Met o.a. Claudio Brook, Margaret Lee, Bernard Blier, Jean Servais en Klaus Kinski.

Een geheim agent wordt door zijn oude vlam naar Istanboel gehaald. Daar werkt haar broer namelijk aan een uitvinding waarmee de wereld vernietigd kan worden. Het meisje wordt vermoord; haar tweelingzus spant samen met de krankzinnige geleerde. Boissets debuut is een bekwame stijloefening vol citaten en hommages aan de klassieke Hollywood-actiefilms, en met bizarre typeringen. De film bevat een fantastische achtervolgingsfinale à la THE MOST DANGEROUS GAME. Met de held uit Paul Kenny's spionageromans heeft de film alleen de naam gemeen; die naam werd namelijk pas op aandrang van de producenten aan de hoofdpersoon gegeven toen het oorspronkelijke scenario al was voltooid.

La grande vadrouille

1966 | Oorlogsfilm, Komedie

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1966. Oorlogsfilm van Gérard Oury. Met o.a. Louis de Funès, Bourvil, Marie Dubois, Claudio Brook en Andréa Parisy.

Een toestel van de Royal Air Force wordt anno 1942 boven Parijs uit de lucht geschoten. De drie inzittenden brengen zich met hun parachute in veiligheid. Eentje belandt bij Opera-directeur Stanislas Lefort (De Funès), een ander raakt in de dierentuin van Vincennes verzeild en het derde bemanningslid komt terecht op een bouwsteiger bij de plaatselijke Kommandantur. Het uitstapje uit de titel behelst de pogingen om het geallieerde drietal richting vrij Frankrijk te loodsen. De zo nu en dan zeer geestige film stond decennialang nummer een op de Franse ranglijst van best bekeken films aller tijden.

La Blonde de Pékin

1966 | Komedie

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1966. Komedie van Nicolas Gessner. Met o.a. Mireille Darc, Claudio Brook, Edward G. Robinson, Françoise Brion en Giorgia Moll.

Jonge vrouw met geheugenverlies wordt geïdentificeerd als geliefde van Chinese geleerde. Russische en Amerikaanse geheim-agenten willen haar aan het praten krijgen, Chinezen willen haar laten zwijgen. Spionage-komedie heeft de nodige actie maar concentreert zich vooral op de billen van Darc - met geheimzinnige tatoeering - die hoe fraai ook weinig expressief zijn. Aandeel van veteraan Robinson is gereduceerd tot edelfiguratie.

La Blonde De Pekin

1966 | Actiefilm

Frankrijk 1966. Actiefilm van Nicolas Gessner. Met o.a. Claudio Brook, Mireille Darc en Edward G. Robinson.

Jonge vrouw met geheugenverlies wordt geïdentificeerd als geliefde van Chinese geleerde. Russische en Amerikaanse geheim-agenten willen haar aan het praten krijgen, Chinezen willen haar laten zwijgen. Spionage-komedie heeft de nodige actie maar concentreert zich vooral op de billen van Darc - met geheimzinnige tatoeering - die hoe fraai ook weinig expressief zijn. Aandeel van veteraan Robinson is gereduceerd tot edelfiguratie.

Du rififi à Paname

1966 | Misdaad

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1966. Misdaad van Denys de La Patellière. Met o.a. Jean Gabin, Nadja Tiller, Georges Raft, Gert Fröbe en Claudio Brook.

Een bende van internationale goudsmokkelaars wordt belaagd door een concurrerende bende die de contacten in Londen en München ombrengt. De Franse gangsterbaas wordt bij een aanslag gered door een jonge Amerikaan die hij prompt als lijfwacht aanstelt, maar die in werkelijkheid een politieman is. Opmerkelijke rolbezetting is voornaamste attractie in zowel warrig als weinig verrassend scenario van Auguste Le Breton dat mat geregisseerd werd.

Viva Maria!

1965 | Avonturenfilm, Komedie, Western

Frankrijk​/​​Italië 1965. Avonturenfilm van Louis Malle. Met o.a. Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, George Hamilton, Claudio Brook en Gregor von Rezzori.

Een fonkelende avonturenkomedie met het meest sexy sterduo van de jaren '60, Bardot en Moreau als de twee Maria's die zich sterk maken voor de revolutie in een fictief Midden-Amerikaans land. Maria II (Bardot), dochter van een Ierse revolutionair, voegt zich na de dood van haar vader bij een rondtrekkend circus, waar ze met Maria I (Moreau) een succesvolle vaudeville-act opvoert en per ongeluk de striptease ontdekt. Minpuntje van Viva Maria! is dat de mannelijke tegenspelers geen partij vormen voor Bardot en Moreau. Houten klaas Hamilton als vurige rebel en object van Moreau's liefde is een regelrechte ramp. Scenario van Malle en Jean-Claude Carrière.

Simón del Desierto

1965 | Drama, Experimenteel, Korte film

Mexico 1965. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Claudio Brook, Silvia Pinal, Hortensia Santoveña, Enrique Alvarez Felix en Jesús Fernández Martínes.

Een zeer humoristische parabel over een gebaarde asceet die boven op een pilaar gaat zitten om beter met god te kunnen communiceren. Zo iets kon maar door één regisseur worden gemaakt; het eind is zelfs voor Buñuel fantastisch. De film had langer moeten worden, maar geldgebrek noopte Buñuel tot het herschrijven van de rest, in één nacht halverwege de opnamen. Julio Alejandro schreef mee aan het scenario. Het camerawerk werd door Gabriel Figuero gedaan.

Un hombre peligroso

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Ofelia Montesco, Víctor Junco en Claudio Brook.

Het vervolg op EL ZURDO. De hoofdrolspeler wil nog steeds de dood van zijn vader wreken, totdat hij zich realiseert dat hij zich vergist heeft.

Guadalajara en verano

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Elizabeth Campbell, Xavier Joyá, Claudio Brook en Alicia Bonet.

Een groep jongeren arriveert in het Casa de Cultura van Guadalajara. Er ontstaan verschillende relaties met een happy end. Zeer goed camerawerk van Alex Phillips. De film lijkt echter een toeristische documentaire over Guadalajara waaraan nog een dun verhaaltje is toegevoegd.

Santo en el museo de cera

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Claudio Brook, Rubén Rojo en Roxana Bellini.

Een psychopaat ontvoert slaapwandelaars teneinde die in zijn wassenbeeldenmuseum bij te zetten. Een van de meest opvallende films uit de Santo-serie, die kan bogen op een zeer goed gespeelde slechterik, veel sadisme en geestdrift en bovendien een trefzekere regie. Een van de meesterwerken van de fantastische Mexicaanse cinema.

Entrega inmediata

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gina Romand, Guillermo Zetina en Claudio Brook.

Vastbesloten alle volkstypetjes af te werken, speelt Cantinflas een postbode in deze komedie, die even slecht is als de voorgaande. Een van zijn tegenspelers is niemand anders dan de toenmalige 'Miss Argentinië'.

Agente XU 777

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gina Cantinflas, Romand, Claudio Brook en Fanny Cano.

Een eenvoudige postbode ziet zichzelf verplicht om tegen een belangrijk spionagenet te vechten. De heldhaftige Cantinflas neemt de toen bloeiende films met geheimagenten op de hak.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

Neutrón, El enmascarado negro

1961 | Sciencefiction

Mexico 1961. Sciencefiction van Federico Curiel. Met o.a. Wolf Rubinski, Julio Alemán, Armando Silvestre, Rosa Arenas en Claudio Brook.

De 'Robin Hood' Neutrón bindt de strijd aan tegen de verraderlijke Dr. Caronte. Het filmdebuut van Neutrón, eertijds zeer populair in Mexico, hier aangepast aan een bijna sadomasochistische entourage.