Michael Thomas

Acteur, Scenarist

Michael Thomas is acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Titanic 2000

1998 | Horror

Verenigde Staten 1998. Horror van John P. Fedele. Met o.a. Tammy Parks, Tina Krause, Roxanne Michaels, Michael Thomas en John Link.

VV.

Red Fox

1991 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1991. Thriller van Ian Toynton. Met o.a. John Hurt, Jane Birkin, Brian Cox, Didier Flamand en François Négret.

Directeur Cox die voor een Brits internationaal concern met ultra-geheime defensie opdrachten werkt, wordt vlak bij zijn woning in Parijs gegijzeld. Beveiligingsmedewreker Carpenter wordt door het moederbedrijf gestuurd en een vrouwelijke politiebeamte uit de lichtstad proberen hem vrij te krijgen. Een vakkundige doch ongeïnspireerde thriller met hoofdrolspelers die ongenuanceerd hard en onbuigzaam zijn. Seksloze Birkin als echtgenote van Cox past niet in haar rol, maar de jongeren w.o. Flamand zijn op rake wijze onsympathiek.

Ladyhawke

1985 | Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Fantasy van Richard Donner. Met o.a. Matthew Broderick, Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer, Leo McKern en John Wood.

Spanje tijdens de duistere Middeleeuwen. Een jonge dief (Broderick) raakt verzeild in het gezelschap van de mooie jonge Isabeau d'Anjou (Pfeiffer) en de koene ridder Etienne Navarre (Hauer). Het vreemde is dat zij zich alleen 's nachts vertoont en hij alleen overdag. Ze blijken het slachtoffer van de slechte bisschop van Aquila, die een oogje heeft op D'Anjou, en daarom een vloek uitsprak waardoor Navarre 's nachts verandert in een wolf en D'Anjou overdag in een valk. Aardige fantasy uit het begin van Hauers Amerikaanse carrière, opgenomen in de authentiek 12de-eeuws ogende Dolomieten.

The Hunger

1983 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1983. Horror van Tony Scott. Met o.a. Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young en Beth Ehlers.

De line-up aan acteurs in The Hunger doet hopen op een ambitieuze, artistieke film, maar het resultaat valt toch wat tegen. De openingssequentie, met het verrassende koppel Bowie en Deneuve gekleed in zwart, op de tonen van 'Bela Lugosi's Dead' van Bauhaus, is wel verpletterend. Daarna volgt langdradige gotiek over vampier John (Bowie) die niet onsterfelijk blijkt, en zijn even bloeddorstige partner Miriam (Deneuve) die haar (lesbische) lusten botviert op wetenschapper Sarah (Sarandon). De vorm is, zoals bij veel films van regisseur Scott, dik in orde, maar de inhoud is daaraan opgeofferd.

Countryman

1982 | Avonturenfilm, Muziek, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Jamaica 1982. Avonturenfilm van Dickie Jobson. Met o.a. Countryman, Hiram Keller, Carl Bradshaw, Basil Keane en Freshey Richardson.

Een Amerikaanse piloot en zijn vriendin, neergestort op Jamaica en verdacht van spionage, worden verborgen door een 'rasta', die hun voorlicht omtrent de Bijbel en de reggae-muziek, terwijl Amerikaanse soldaten het eiland afspeuren. Volgens de credits een eerbetoon aan Bob Marley, maar als zodanig en ook anderszins weinig geslaagd. Scenario van Michael Thomas en de regisseur.

Death Drug

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Oscar Williams. Met o.a. Philip-Michael Thomas, Rosalind Cash, Vernee Watson, Frankie Crocker en Michael Thomas.

Eén groot cliché, dit verhaal over een zanger/tekstschrijver die zijn carrière en zijn leven kapot maakt als hij verslaafd raakt aan cocaine. De video-versie van deze afschuwelijke, goedkoop gemaakte film is aangevuld met materiaal van Thomas, ster in Miami Vice, inclusief een video-clip!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Thomas op televisie komt.

Reageer