Laura Favalli

Acteur

Laura Favalli is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

De mémoire de rose

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Yves Amoureux. Met o.a. Gabrielle Lazure, Laura Favalli en Nicola Farron.

H[KA1]el[KA2]ene (Lazure), een advocate van een jaar of dertig die door haar man in de steek is gelaten, leeft in goede verstandhouding met haar 24-jarige stiefdochter Jo[KA3]elle (Laura) op een tamelijk afgelegen landgoed. Dan duikt er een allerverleidelijkste Italiaan op, wiens aanwezigheid de relatie tussen de twee vrouwen danig verstoort. Maar dat is nog niet het ergste: in de omgeving wordt een aantal misdrijven gepleegd. Ogenschijnlijk bestaat er natuurlijk geen verband met onze drie personages. Er waren drie schrijvers nodig om scenario en dialogen rond te krijgen voor deze psychologische film, die op een gegeven moment ook nog eens, en niet zonder horten of stoten, een klassieke detective wordt. Het in goede banen leiden van een dubbele intrige is geen eenvoudige klus. Best om aan te zien.

Pause café, pause tendresse 5 : Les verres cassés

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Charles Bitsch. Met o.a. Véronique Jannot, Bernard Le Coq, Alexis Nitzer, Laura Favalli en Gregory Graziani.

Marie (Favali) is de oudste van een gezin met drie kinderen. Haar vader drinkt omdat hij de verantwoordelijkheid voor de dood van zijn vrouw wil vergeten. Het meisje draagt moedig de last van het gezin op haar schouders. Jo[KA3]elle Calvet (Jannot) die hen moet volgen beseft maar al te best dat Marie haar jeugd vergooit. Moet ze maatregelen treffen? De gesel van een verscheurd gezin en de vloek van de alcohol. Heel wat problemen voor onze moedige sociale werkster die het zich tot taak stelt om deze adolescente te redden. Het kon niet uitblijven. De makers van deze reeks moesten toch eens de over-sentimentele toer opgaan. Geen zakdoek blijft droog bij dit verscheurende drama, dat je pakt of dat je kompleet koud laat. Georges Coulonger putte weer inspiratie voor het scenario uit zijn roman, terwijl Jean-Paul Schwartz het fotografeerde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laura Favalli op televisie komt.

Reageer