Dominique Païni

Acteur, Producer

Dominique Païni is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Un monde agité

1998 | Historische film

Frankrijk 1998. Historische film van Alain Fleischer.

Fleischer, een soort Franse Robert Kramer, monteerde samen met Claudine Kaufmann een wonderlijke film over het bewogen 'leven van toen', uit achthonderd filmfragmenten die gedraaid werden tussen 1908 en 1918. Het materiaal dat op onderwerp is ingedeeld, is afkomstig uit de Cinémathèque française. Soms ziet men een bepaald personage uit een bepaald fragment van een film weer terug in een ander fragment uit een totaal andere film. De film is voorzien van een soundtrack in Dolby SR met de muziek die indertijd de zwijgende film bij de vertoning in de donkere zalen begeleidde. Voor pure cinefielen niet te versmaden. Het scenario is van Fleischer.

La mémoire retrouvée

1996 | Documentaire

Frankrijk 1996. Documentaire van Jacques Mény. Met o.a. José Manuel Costa, Jeanine Langlois-Glandier, Clyde Jeavons, Robert Rosen en Ivan Trujillo-Boho.

Op het einde van de twintigste eeuw werd eensklaps ingezien hoe belangrijk het was om oude films te bewaren en te restaureren. Deze films vertegenwoordigen het erfgoed van een land, een cultuur. Oude nitraatkopieën moeten dringend overgezet worden op meer stabiel materiaal, maar vermits dit de taak is van filmmusea, die meestal met financiële problemen te kampen hebben, gaan er jaarlijks miljoenen meters film definitief verloren. Mény praat met directeurs van internationale filmmusea en met enkele cineasten die zich zelf steeds hebben ingezet om oude pellicule te redden, zoals Robert De Niro. Via gigantische colloquia zoals FIAF 1995 in Los Angeles tracht de industrie zelf het belang van preservatie openbaar te maken, zeker nu er zoveel nieuwe systemen ontwikkeld werden om de modale burger dichter bij deze films te brengen. Alles moet bewaard worden, niet enkel speelfilms, documentaires of nieuwsopnamen, maar ook publiciteits- en industriële films en zelfs amateurfilms gemaakt voor de eigen omgeving. Uiteraard richt deze documentaire zich in de eerste plaats tot een beroepspubliek. Hij werd gemaakt in opvolging van Mény's A LA RECHERCHE DES FILMS PERDUS. Montage is van Marie-Louise Derrien en de camera werd gehanteerd door Jean-Pierre Caussidery, Christian Jacks en Michel Contour.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dominique Païni op televisie komt.

Reageer