Arthur Wellin is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lederstrumpf

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Arthur Wellin. Met o.a. Emil Mamelok, Bela Lugosi, Herta Heden, Gottfried Kraus en Edward Eyseneck.

Een Duitse verfilming van de roman van James Fenimore Cooper, uitgebracht in twee delen: DER WILDTĂ–TER UND CHINGACHCOOK en DER LETZTE DER MOHIKANER. In aanmerking genomen de prille ontwikkeling van de filmindustrie, was dit een zeer goede bewerking van de roman.

Der Ewige Zweifel

1917 | Drama

Duitsland 1917. Drama van Richard Oswald. Met o.a. Leonard Heskel, Johanna Terwin, Arthur Wellin en Ernst Pittschau.

Max Thomas (Heskel) hoort dat zijn vrouw Henriette (Terwin) een minnaar heeft. Hij wijst haar de deur en zegt dat hij zich zal ontfermen over hun zoon, maar Henriette zaait twijfel als ze Max zegt dat ze niet zeker weet of hij de vader wel is. De jaren gaan voorbij en als de verloren zoon naar de vader terugkeert, is de vreugde van korte duur. Super melo van Oswald, waarvoor Ewald Andr[KA1]e Dupont het scenario schreef. Het camerawerk is van Max Fassbender. De getinte film werd gerestaureerd door het Bundesarchiv-Filmarchiv en in 1999 voorzien van muziek van Bernd Schultheis, uitgevoerd door het ensemble Kontraste, gedirigeerd door Frank Strobel. Interessant vooral omdat hij kort en begrijpelijk is, waardoor de boodschap goed overkomt. Liefhebbers kunnen de kaiser (Wilhelm)-sfeer proeven en moeten niet vergeten dat hij tijdens WO I (1914-18) gedraaid werd in Duitsland dat de oorlog tegen de geallieerden aan het verliezen was.