Robert Mugnerot

Regisseur

Robert Mugnerot is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jazz Collection: Bud Powell, l'exil intérieur

1999 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk 1999. Documentaire van Robert Mugnerot. Met o.a. Freddy Jone, Frances Barnes, Dizzy Gillespie, Laurent De Wilde en Jackie McLean.

Bud Powell werd in 1924 geboren in Harlem als zoon van een musicus. Zijn vader moedigde de jongen aan toen hij piano wou leren spelen. Hij was zo goed dat hij op zijn achttiende reeds geëngageerd werd in het orkest van Duke Ellington. Als be- bop pianist kende hij een gigantische populariteit, maar kon in Amerika haast niet meer aan de bak toen drugs en alcohol hem onbetrouwbaar maakten. Hij vertoonde tevens een autistisch gedrag en werd meermaals opgenomen in psychiatrische instellingen. In 1959 vestigde hij zich in Parijs. Deze traumatische periode in zijn leven werd tevens zijn meest succesvolle. In 1964 werd tbc bij hem vastgesteld en collega's van hem organiseerden een benefiet-concert zodat hij terug naar de States kon gaan, waar hij in 1966 overleed. Hij werd amper 42 jaar maar toch beïnvloedde hij een hele generatie pianisten van Horace Silver over McCoy Tyner tot Chick Corea. Een boeiend document geschreven door Mugnerot. Benoît Ufferte stond in voor de montage van nieuw materiaal en de zeldzame filmopnamen met Powell. Fotografie is van Michel Bart en Jérôme Pavloski.

Jazz Collection: Gerry Mulligan

1996 | Biografie, Muziek

Frankrijk 1996. Biografie van Robert Mugnerot.

Van alle jazz-musici is Gerry Mulligan (1927-1996) zowat de belangrijkste bariton-saxofonist. Hij gaf samen met Miles Davis de Cool-jazz een gezicht, In 1949 richte hij met Chet Baker het allereerste kwartet op zonder piano. Op zijn zeventiende kreeg hij een job bij een orkest, maar werd korte tijd later ontslagen omdat hij te modern klonk. Daarna speelde hij een tijdje met Gene Krupa, tot hij op twintig jarige leeftijd samen met Davis Birth of The Cool uitbracht, een album dat een mijlpaal werd in de jazz-geschiedenis. We horen en zien hem met nummers als 'VIP's Boogie', 'Somebody Nobody Loves', 'The Duke', 'Walk on The Water', 'Black Night Gown', 'Go Home' en 'Indiana'. Getuigenissen worden geleverd door Pierre Olivier Govin, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Alain Tercinet, Henri Renaud, Alain Cugny en Art Farmer. Scenario is van Gérald Arnaud en commentaar wordt gesproken door Patrick Kuban. Voor de montage tekende Olivier Martin. Nieuw fotomateriaal van Anne Khripounoff en Jean- Pierre Daudet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Mugnerot op televisie komt.

Reageer