Philipe Guilbert

Cameraman

Philipe Guilbert is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Les convoyeurs attendent

1999 | Komedie

Zwitserland/Frankrijk/België 1999. Komedie van Benoît Mariage. Met o.a. Benoît Poelvorde, Morgane Simon, Bouli Lanners, Dominique Baeyens en Philippe Grand'Henry.

In het debuut van Mariage zien we Poelvoorde een rol spelen die veel weg heeft van zijn grote doorbraak (als acteur, regisseur en schrijver): C?est arrivé prèz de chez vous. Poelvoorde speelt in het zwart-witte Les convoyeurs attendent een ontevreden paparazzo en schijnbaar gewetenloze, tirannieke vader. Op een dag verneemt Poelvoorde dat hij een auto kan winnen als hij een record breekt. Zonder een moment te denken aan eigen inzet schakelt hij zijn zoon Devigne in om binnen 24 uur 40 duizend keer een deur open en dicht te doen. Zoonlief ziet het plan niet zitten en het wordt hem helemaal zwaar te moede als pa ook nog een trainer aantrekt om alvast in de tuin te oefenen. Les convoyeurs attendent begint als een redelijk doorsnee familiefilm, maar wordt gaandeweg een vruchtbare kruising tussen een depri drama van Aki Kaurismäki en circus-freakshow waarvan je niet weet of je erom moet lachen of huilen.

Rosas danst Rosas

1996 | Experimenteel, Muziek

Frankrijk/Nederland/België 1996. Experimenteel van Thierry De Mey. Met o.a. Cynthia Loemij, Sarah Ludi, Anne Mousselet en Samantha Van Wissen.

Speelse, uitdagende en meeslepende balletfilm naar gelijknamig, spraakmakend dansstuk van Anne Teresa De Keersmaeker, die meewerkte aan scenario en instond voor choreografie. Geen verfilmde versie van een voorstelling, het decor is leegstaand schoolgebouw in Leuven (een knappe creatie van beroemd architect Henri Van de Velde). Architectuur, dans en film vervlechten harmonieus met elkaar. Knappe fotografie van Michel Houssiau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philipe Guilbert op televisie komt.

Reageer