Chris Campion: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Charlemagne

1994 | Historische film, Biografie

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1994. Historische film van Clive Donner en Franco Maria Salamon. Met o.a. Christian Brendel, Lino Capolicchio, Gilles Gaston-Dreyfus, Xavier Philippe Deluc en Paolo Bonacelli.

Bij de dood van Pepijn de Korte in 768 wordt zijn rijk verdeeld onder de broers Karel (Brendel) en Karolman (Tavernier). Karolman, de jongste zoon van Pepijn, krijgt het beste deel maar smeedt toch een komplot tegen zijn broer Karel. Hij zoekt een echtgenote van stand en breekt daarom met zijn jeugdliefde Richert. Onder invloed van zijn moeder, Berthe met de Grote Voet (Duperey), trouwt Karel met Ermengarde (Cavallari), de dochter van Diederik (Girone), koning van de Lombarden. In de slag bij Roncevaux verliest Karel zijn vriend Roeland (Deluc) - de legende van het Roelandslied zou van die gebeurtenis dateren - maar hij slaagt er wel in de Saksen, aangevoerd door Widukind (Griem), te onderwerpen en tot het christendom te bekeren. Aan het eind wil Karel, nu het Frankische imperium is uitgebreid, een kanaal laten graven van het noorden tot de Zwarte Zee, om zo zijn hele rijk te kunnen bevaren. Paus Leo (Capolicchio) kroont hem tot keizer en hij zal voortaan als Karel de Grote door het leven gaan. De Britse regisseur Donner, die in 1973-74 al een soortgelijk epos, gesitueerd in ongeveer dezelfde tijd opnam (ALFRED THE GREAT, met David Hemmings), was niet in staat er iets indrukwekkends van te maken. Dat komt o.a. door het slechte scenario van Marcel Jullian, Jack Russell en Vittorio Bonicelli, een oerslechte post- synchronisatie (Franse, Italiaanse en Duitse acteurs) en een gebrek aan geld. Gefilmd in Hongarije. Hoewel het persbericht gewag maakt van 3.500 figuranten, zijn er bij veldslagen hooguit twee dozijn paarden en een vijftigtal manschappen te zien. Wij wisten ook niet dat Karel en de zijnen in de 8e eeuw zwembroeken droegen bij het baden. De oplettende kijker vindt nog meer storende details. Hoofdrolspeler Brendel, afkomstig van het Franse toneel, met slechts twee films op zijn naam, is opvallend houterig. Wordt soms in drie delen uitgezonden, die resp. getiteld zijn: LE PRINCE, LE ROI en L'EMPEREUR.

Gli indifferenti

1988 | Drama, Experimenteel

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Italië 1988. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Liv Ullmann, Peter Fonda, Laura Antonelli, Sophie Ward en Chris Campion.

Een nieuwe verfilming van Alberto Moravia's roman over een rijke, corrupte en immorele Romeinse familie. Hartstocht, jaloezie, intriges brengen deze familie naar de ondergang die symbolisch is voor de naderende ondergang van het fascistische Italië. Mooie kostuums, en degelijke regie. Over het algemeen goed gespeeld, zij het hier en daar wat overdreven geacteerd . Soms is de film wat traag. Dat zijn de enige minpunten. Ook bekend als A TIME OF INDIFFERENCE.

Champ d'honneur

1987 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Frankrijk 1987. Familiefilm van Jean-Pierre Denis. Met o.a. Chris Campion, Pascale Rocard, Eric Wapler en Frederic Mayer.

De dienstplichtige Pierre Naboulet ontsnapt aan een massale slachting in de Elzas tijdens de oorlog van 1870. Tijdens een lange eenzame zwerftocht door het bos ontmoet hij een klein jongetje uit de Elzas die hij mee naar huis neemt. Zonder veel financiële middelen en grote sterren gaat de regisseur rustig zijn weg zonder modieuze clichés. Het is meer een esthetische keuze dan een gebrek aan financiële middelen. Het lijkt qua kwaliteit van de ingevingen soms op Robert Bresson, de intensiteit waarmee hij de gezichten en de bewegingen aftast. Hij maakt een intens persoonlijk werk met een vertolking die zich totaal in dienst stelt van de personages.

Pirates

1986 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk​/​​Tunesië​/​​Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Roman Polanski. Met o.a. Walter Matthau, Chris Campion, Damien Thomas, Olu Jacobs en Ferdy Mayne.

Zeven jaar al had cineast Polanski geen film meer gemaakt. Pirates moest van de geldschieters een grote, spannende actiefilm worden, maar Polanski maakte er een parodie van. Komiek Matthau ziet er ook zonder houten poot, baard en zwaard al als piraat uit en speelt hier de morsige kapitein Red. Hij komt samen met scheepsmaat Frog (Campion) op een Spaans galjoen terecht dat een schat vervoert. Polanski had waarschijnlijk het soort succes voor ogen dat de recente piratenparodie Pirates of the Caribbean oogstte, maar Pirates werd gekielhaald aan de kassa omdat de spotternij nergens duidelijk of grappig is. Polanski waagde zich nooit meer aan komedie.