Izumi Ashikawa

Acteur

Izumi Ashikawa is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Fusha no aru Machi

1967 | Romantiek

Japan 1967. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Izumi Ashikawa en Daisaburu Hirata.

De jonge Mariko twijfelt tussen twee bewonderaars, Natsukawa en Riziko. Een totaal oninteressant melodrama.

Yottsu no koi no Monogatari

1966 | Komedie

Japan 1966. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Izumi Ashikawa, Chishû Ryû en Mitsuo Hamada.

Een welgestelde man besluit zijn vier dochters uit huis te sturen om ze te laten leren voor zichzelf te zorgen. Zwakke komedie die qua moraal te conformistisch is.

Chimatsuri Kenkajo

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Toshio Masuda. Met o.a. Hideki Takahashi, Takuya Fuji, Izumi Ashikawa en Masako Izumi.

Een jongeman, een adellijke zoon, zwerft doelloos van het ene land naar het andere. Hij heeft besloten om nooit meer een zwaard op te nemen aangezien hij vroeger een man heeft gedood. Als hij zich aansluit bij een groep handelsreizigers, beseft hij dat iemand hem achtervolgt om die moord te wreken. Een zeer routineuze avonturenfilm.

Aoi Sanmyaku

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Hideki Takahashi en Izumi Ashikawa.

De adolescente Shinko komt op een instituut dat naast een kasteel aan zee ligt. Haar vrolijke karakter brengt een ommekeer teweeg in de denkbeelden van leraren en medescholieren. Ondaks de forse knipoog naar westerse voorbeelden, is het een zeer onbenullige komedie.

Nikui Anchikusho

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Izumi Ashikawa en Hiroyuki Nagato.

Er ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen een jonge televisieheld, een dokter en een arm meisje. Een oninteressant melodrama, met een slappe, behoudende moraal.

Kinmonto ni Kakeru Hashi

1963 | Oorlogsfilm, Romantiek

Japan 1963. Oorlogsfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hua Shin, Izumi Ashikawa en Shiro Osaka.

In oktober 1958 komt dokter Takei aan op het eiland Chinmen, om kort daarna een militair offensief van het communistische China te moeten doorstaan. Bescheiden anti-oorlogsfilm die niet afkerig is van nationalistische gevoelens, noch van de welbekende liefdesgeschiedenis die zo typerend is voor slechte Japanse films.

Le prix des larmes : L'histoire de Nayoriiwa

1956 | Drama, Sportfilm

Japan 1956. Drama van Isamu Kosugi. Met o.a. Nayoriiwa, Toshiko Yamane, Osamu Tokizawa, Izumi Ashikawa en Yoshibayama-Yokozuna.

Deze film gaat over een Japanse worstelaar met de titel van `ozeki`, die vlak na WO II in 1950 een groot gevecht verliest. Zijn supporters zien geen been meer in hem en raden hem aan op te houden met de sport. Thuis is het kommer en kwel: er is geen geld en er heerst ziekte; hijzelf dreigt ook langzaam maar zeker ten onder te gaan. Hij laat zich echter niet kisten, traint en probeert zijn conditie weer op te voeren. Door zijn volharding weet hij ten slotte weer de dohyo (ring) te bereiken en in een toernooi verslaat hij negen van zijn vijftien tegenstanders. Een bijzondere film die ons een blikje achter de schermen gunt van een wereld vol uitersten. Aan de film werkten sumo's mee.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Izumi Ashikawa op televisie komt.

Reageer