Jérôme Diamant-Berger

Regisseur, Acteur

Jérôme Diamant-Berger is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les symptômes de l'amour: Dante et Béatrice à Liverpool, Acte I - La peinture de l'amour, Acte II

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Liliane de Kermadec. Met o.a. Marie-Sophie Wilson en Jérôme Diamant-Berger.

Tweede film uit de reeks [KL]Les sympt[KA4]omes de l`amour[KLE]. Eeen tweeluik, dat bestaat uit twee akten die zich op twee verschillende plaatsen afspelen. In dit geval achtereenvolgens in Liverpool rond het doek van de Engelse schilder Henry Holiday (vanwaar de titel) en in Florence, waar een alleenstaande vrouw de brug bezoekt die de schilder voor de ontmoeting had uitgekozen. Een discutabel uitgangspunt, omdat de aanpak hierdoor systematisch kan worden en kan uitmonden in een gecompliceerd stramien waardoor het echte onderwerp, zijnde de schildering van de wispelturigheid van hart en geest, in de knel kan raken. De maker van deze tv-film weet zich dank zij zijn talent op het nippertje eruit te redden.

L' Unique

1986 | Experimenteel

Frankrijk 1986. Experimenteel van Jérôme Diamant-Berger. Met o.a. Julia Mingenes-Johnson, Sami Frey, Charles Denner en Tchéky Karyo.

Een technisch en artistiek experiment met video-opnames, twee-en driedimensionale effecten, klinische prentenverzamelingen en digitale beeldverwerking op een traditionele film. Uit technisch oogpunt een grote vernieuwing. Het scenario is echter dunnetjes (een zangeres krijgt bonje met haar producent), de regie heeft weinig diepgang en de vertolking is moeizaam. De fans van deze zangeres zullen echter, dankzij de vele concertopnames, goed aan hun trekken komen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jérôme Diamant-Berger op televisie komt.

Reageer