Warren Low: montage.
Er zijn 9 films gevonden.

True Grit

1969 | Western, Thriller

Verenigde Staten 1969. Western van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Glen Campbell, Kim Darby, Jeremy Slate en Robert Duvall.

Marguerite Roberts schreef de film naar het boek van Charles Portis. Wayne, als Rooster Cogburn de marshal, kreeg zijn eerste en enige Oscar, ongetwijfeld omdat men het de hoogste tijd vond deze filmgigant eindelijk zo`n ding te geven; niet omdat deze film zo geweldig was. Het is een trage western zonder veel actie en pas tegen het einde komt er een beetje vaart in. Wayne helpt Darby, het jonge meisje dat achter de moordenaars van haar vader aan zit. De plaatjes van Lucien Ballard zijn mooi, Campbell is een vrij kleurloze tegenspeler en de westernfan komt niet aan zijn trekken. Vervolg: ROOSTER COGBURN. Later een tv-film (1978).

Krakatoa: East of Java

1969 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Maximilian Schell, Brian Keith, Diane Baker, Barbara Werle en John Leyton.

In 1883 vaart Kapitein Schell met zijn oude zeilschip uit van Java naar de vulkaan Krakatoa. In de buurt hiervan ligt het wrak van een schip, dat een fortuin aan parels vervoerde. Schell wil samen met een groep specialisten het vaartuig bergen. Het gevaar is echter groot dat de vulkaan tot uitbarsting komt. Avonturenfilm zonder veel sensatie of spanning, met uitzondering van het grandiose slot: de vulkaanuitbarsting en de daaropvolgende vloedgolf, die angstaanjagend goed in beeld gebracht werd. Scenario van Clifford Gould en Bernard Gordon. Gefilmd in Cinerama door Manuel Berenguer en dus totaal ongeschikt om op het tv-scherm te bekijken. In Europa uitgebracht met een speelduur van 130 m, terwijl de Amerikaanse versie 101 m duurt. Ook bekend als Volcano.

Five Card Stud

1968 | Western, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Western van Henry Hathaway. Met o.a. Dean Martin, Robert Mitchum, John Anderson, Inger Stevens en Roddy McDowall.

Bij een kaartspel wordt een valsspeler door vier van de vijf anderen opgehangen. Alleen Martin verzet zich, maar die wordt bewusteloos geslagen. McDowall en de zijnen zetten de hangpartij voort. Dan verschijnt de geestelijke Mitchum op het toneel. En plotseling verdwijnt de één na de ander, gewurgd met prikkeldraad of in het klokketouw opgehangen. Dan valt de verdenking op Mitchum, die meedeelt dat de gehangen man zijn broer was. Martin en Mitchum staan voor een eindduel tegenover elkaar. Ray Gauldens roman werd door Marguerite Roberts bewerkt. Hal Wallis produceerde en Daniel Fapp deed het camerawerk. Maurice Jarre schreef de muziek.

Now, Voyager

1942 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Bette Davis, Paul Henreid, Claude Rains, Gladys Cooper en Bonita Granville.

Charlotte Vale (Davis), afkomstig uit een rijke familie in Boston, zit erg onder de plak bij haar moeder. Het muizige meisje bloeit op onder invloed van een psychiater (Rains) en valt tijdens een cruise als een baksteen voor een architect (Henreid). Die is echter getrouwd, daarom werpt Charlotte zich op als surrogaatmoeder van zijn ongelukkige dochter. Fraai melodrama met prima spel van Henreid en Rains (die ook speelden in Casablanca) en een fantastische rol voor Davis, die er een Oscar voor kreeg. Klassieker.

The Letter

1940 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1940. Drama van William Wyler. Met o.a. Bette Davis, Herbert Marshall, James Stephenson, Frieda Inescort en Gale Sondergaard.

'Het ene moment een dame, het volgende een tijgerin', met die slogan kwam destijds The Letter in de bioscopen. Bette Davis, op de top van haar populariteit, speelt een vrouw die wordt beschuldigd van moord. Ze beweert onschuldig te zijn. Dan duikt er een brief op die een nieuw licht op haar verhaal werpt. Uitstekend gemaakte bewerking van een verhaal van W. Somerset Maugham, met een fijne, zeer geslepen Davis, die prima tegenspel krijgt. Er volgden zeven Oscarnominaties, waaronder voor Davis, Wyler en de muziek van Max Steiner.

Dr. Ehrlich's Magic Bullet

1940 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1940. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Edward G. Robinson, Ruth Gordon, Otto Kruger, Donald Crisp en Maria Ouspenskaya.

Oscargenomineerde biopic over de Berlijnse arts en Nobelprijswinnaar Paul Ehrlich (Robinson). Ehrlich zocht in het Berlijn van de jaren dertig naar een kleurstof om TBC-bacillen mee aan te tonen, maar hij kreeg de ziekte zelf. Later zocht hij naar een medicijn voor difterie en vond in plaats daarvan een remedie tegen syfilis. Ten slotte legde hij ook nog de grondslagen voor de chemokuur. De rol van Robinson beslaat een periode van 35 jaar maar wordt uitstekend neergezet.

All this, and heaven too

1940 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Henry Daniell, Walter Hampden, Virginia Weidler, Barbara O'Neill en Jeffrey Lynn.

Oscargenomineerde biopic over de Berlijnse arts en Nobelprijswinnaar Paul Ehrlich (Robinson). Ehrlich zocht in het Berlijn van de jaren dertig naar een kleurstof om TBC-bacillen mee aan te tonen, maar hij kreeg de ziekte zelf. Later zocht hij naar een medicijn voor difterie en vond in plaats daarvan een remedie tegen syfilis. Ten slotte legde hij ook nog de grondslagen voor de chemokuur. De rol van Robinson beslaat een periode van 35 jaar maar wordt uitstekend neergezet.

The Sisters

1938 | Drama, Historische film, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1938. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Errol Flynn, Bette Davis, Anita Louise, Ian Hunter en Donald Crisp.

Louise Elliott (Davis), Helen Elliott (Louise) en Grace Elliott (Bryan) zijn zusjes met huwelijksproblemen die op de voet worden gevolgd. Louise heeft in deze chic aangeklede film de meeste sores uiteraard, want haar onbetrouwbare man Frank Medlin (Flynn) is op stap in het San Francisco van 1905. Scenario van Milton Krims naar een roman van Myron Brinig. Camerawerk van Tony Gaudio.

Jezebel

1938 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Drama van William Wyler. Met o.a. Bette Davis, Henry Fonda, George Brent, Margaret Lindsay en Donald Crisp.

Davis won haar tweede Oscar als een verleidelijke en stormachtige zuidelijke schone die te ver gaat en haar verloofde Fonda jaloers maakt; Bainter kreeg ook een Oscar als sympathieke tante. Een mooie productie en alle acteurs zijn bijzonder goed. Scenario van Clemens Ripley, Abem Finkel, John Huston, Robert Bruckner naar een toneelstuk van Owen Davis Sr. Camerawerk van Ernest Haller.