Virgilio Teixeira is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Tricheurs

1984 | Drama

Frankrijk/Duitsland/Polen 1984. Drama van Barbet Schroeder. Met o.a. Jacques Dutronc, Bulle Ogier, Kurt Raab, Virgilio Teixeira en Robby Müller.

In het casino van Madeira ziet gokverslaafde Elric de grote 7 op de rode jurk van Suzie en bombardeert haar tot zijn talisman aan de roulettetafel. Wanneer Elric een samenwerking aangaat met louche profgokker Jorg, verlaat Suzie hem. Veel later zien ze elkaar terug en de vlam slaat opnieuw in de pan: ook Suzie blijkt door het spel bevangen. Typisch Schroeder-psychodrama over obsessieve personages moet veren laten vanwege het weinig plausibele plotelement van de getrukeerde roulettekogel. De perfide ondertoon, Dutronc en Ogiers zwoele charme maken de film niettemin fascinerend.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Susana Campos, Virgilio Teixeira en María Silva.

Sergio bezit de succesformule om alle vrouwen te verleiden door te zeggen: 'U hebt de ogen van een fatale vrouw', waarmee hij onweerstaanbaar wordt. Het scenario is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Jardiel Poncela. Al eerder in 1945 verfilmd.

La Cara del terror

1962 | Horror

Spanje 1962. Horror van William Hale en Isidoro Martínez Ferry. Met o.a. Lisa Gaye, Fernando Rey, Virgilio Teixeira, Emilio Rodríguez en Gerard Tichy.

Een jonge vrouw, die een gelaat heeft dat is overdekt met brandwonden, ontdekt tot haar schrik dat de medicijnen slechts tijdelijk uitkomst bieden... In de lijn van vroegere horror- successen (LES YEUX SANS VISAGE, GRITOS EN LA NOCHE). Een sympathieke, beschaafde film, hoewel hij niet onafgebroken boeit en geen enkele verbeeldingskracht bezit. De moeite van het vermelden waard is de schoonheid van Gaye, zuster van Debra Paget.

Ella y el miedo

1962 | Thriller

Spanje 1962. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. May Heatherly, Virgilio Teixeira, Jorge Rigaud en Jesús Puente.

Een huwbare jonge vrouw wordt door een misdadiger achtervolgd, aangezien zij de enige ooggetuige van zijn vergrijp is. Een wrede thriller die iets beter is dan gebruikelijk bij Klimowsky.

Julia y el celacanto

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Antonio Momplet. Met o.a. Conchita Velasco, Tony Leblanc, Virgilio Teixeira en Carlos Casaravilla.

De secretaresse van een conservenfabrikant ontdekt op zekere dag op het strand een vis van voor de zondvloed... Het is eenvoudigweg een slechte film.

Julia y el celacanto

1960 |

Spanje 1960. Antonio Momplet Guerra. Met o.a. Virgilio Teixeira, Concha Velasco en Tony Leblanc.

De secretaresse van een conservenfabrikant ontdekt op zekere dag op het strand een vis van voor de zondvloed... Het is eenvoudigweg een slechte film.

Habanera

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Virgilio Teixeira, Lolita Sevilla, Antonio Casas en Félix de Pomés.

In het leven van Rosa spelen twee mannen een belangrijke rol: de een is een avontuurlijke matroos, van wie zij hartstochtelijk houdt. Van de ander moet zij gaan houden wanneer zij haar vader van de ondergang wil redden. Een zeer middelmatige film.

Carta al cielo

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Yvonne Furneaux, Angel Picazo, Virgilio Teixeira en Carlota Bilbao.

Een kind voelt zich door zijn ouders veracht en besluit van huis weg te lopen. De klassieke Spaanse film met kind, even slecht als alle andere in dit genre.

Nuestro cine de siempre

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van José Maria Elorietta. Met o.a. Antonio Casas, Lolita Sevilla en Virgilio Teixeira.

Een kind voelt zich door zijn ouders veracht en besluit van huis weg te lopen. De klassieke Spaanse film met kind, even slecht als alle andere in dit genre.

La Estrella del rey

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Irasema Dilliam, Virgilio Teixeira, Ana María Custodio en María Cuadra.

In een denkbeeldig koninkrijk is men op zoek naar een manier om het toerisme aan te trekken...Een komedie zonder enige charme.

Un Día perdido

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Ana Mariscal, Elvira Quintillá, María Dulce en Virgilio Teixeira.

In Madrid vinden drie nonnen een mand met een baby erin. Onuitstaanbare zoete leerkomedie.

La Hermana alegría

1954 | Musical

Spanje 1954. Musical van Luis Lucia. Met o.a. Lola Flores, Susana Canales, Manuel Luna en Virgilio Teixeira.

Een non die dol is op zingen, heeft zich de taak gesteld prostitu[KA1]ees uit `het leven` te halen. Twee van de belangrijkste genres in de Spaanse film uit de jaren vijftig (klerikalisme en folklore) verenigd in één film.

El Padre pitillo

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Valeriano León, Virgilio Teixeira en Margarita Andrey.

Voordat een goedige plattelandspriester er in slaagt een jong meisje dat in verwachting is te laten trouwen met haar verleider, moet hij heel wat moeilijkheden doorstaan. Een afgrijselijke film.

Lola la piconera

1951 | Oorlogsfilm

Spanje 1951. Oorlogsfilm van Luis Lucia. Met o.a. Juanita Reina, Virgilio Teixeira, Félix Dafauce en Manuel Luna.

Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog zweept de heldhaftige Lola het volk op tegen de Franse invasie. Een goedkope vorm van patriottisme.

La Leona de Castilla

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Virgilio Teixeira, Alfredo Mayo en Manuel Luna.

In de middeleeuwen nemen de vrouw en de zoon van een terechtgestelde leider wraak op zijn moordenaars. Een opgezwollen en chaotische film, typerend voor de Spaanse cinema destijds.

Yo no soy la Mata Hari

1950 |

Spanje 1950. Benito Perojo. Met o.a. Nani Marshall, Virgilio Teixeira, Roberto Font en Rosita Valero.

Een geheimzinnige organisatie dwingt een 'Music Hall'- artieste de heldendaden van de kort daarvoor gefusilleerde Mata Hari na te volgen. Een acceptabel blijspel dat de spionagefilms op de hak neemt door middel van een absurde humor die ver uitsteekt boven de middelmaat van de toenmalige Spaanse cinema.

Torturados

1950 | Avonturenfilm

Spanje 1950. Avonturenfilm van Antonio Mas Guindal. Met o.a. Miriam Day, Virgilio Teixeira en Porfiria Sánchez.

Tijdens WOII verraadt een vrouw haar man op aandringen van haar minnaar. Een vreemd, maar aanvaardbaar avonturen-melodrama.

Flor de lago

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Mariano Pombo. Met o.a. Miriam Day, Virgilio Teixeira, José María Lado, Mary Lamarr en Rafael Romero Marchent.

María Luisa wil zelf beschikken over de erfenis die haar toekomt, maar haar grootvader probeert dit te verhinderen. Een voorspelbare, sentimentele komedie.

Agustina de Aragón

1950 | Biografie, Historische film

Spanje 1950. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Manuel Luna, Virgilio Teixeira en Fernando Rey.

Dit is een herverfilming van de klassieke Spaanse zwijgende film met dezelfde naam. Hij werd gemaakt na het succes van LOCURA DE AMOR, met dezelfde producente, regisseur en hoofdrolspeler. Het werd een enorm succes.

el Verdugo

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Margarita Andrei, Carlos Muñoz, Virgilio Teixeira en Tomás Blanco.

Een jonge Française die voor de Nazi's is gevlucht vestigt zich in Spanje, en wordt langzamerhand op het land verliefd. Een belachelijk nationalistisch pamflet.

Fado, História d'una cantadeira

1947 | Drama

Portugal 1947. Drama van Perdigao Querioga. Met o.a. Virgilio Teixeira, Amalia Rodrigues en Erico Braga.

Een jonge Française die voor de Nazi's is gevlucht vestigt zich in Spanje, en wordt langzamerhand op het land verliefd. Een belachelijk nationalistisch pamflet.

Extraño amanecer

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Virgilio Teixeira, Margarita Andrey, Carlos Casaravilla en Manuel Arbó.

Een echtpaar doorstaat een oneindig aantal moeilijkheden die zij dank zij hun onwrikbare christelijke geloof te boven komen. Een onbeschrijfelijk slechte film.

3 espejos

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van Ladislao Vajda. Met o.a. Mari Carrillo, Rafael Durán, Paola Bárbara en Virgilio Teixeira.

Een financier ziet zich genoodzaakt uit zelfverdediging een misdadiger te doden. Een detectivefilm, gebracht met een zeker gevoel voor sfeer.