Gioia Maria Scola

Acteur

Gioia Maria Scola is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Cronaca nera

1992 | Mysterie, Thriller

Italië 1992. Mysterie van Faliero Rosati. Met o.a. Gioia Maria Scola, Clayton Norcross, Renato Scarpa, Anna Nogara en Duilio Del Prete.

De film speelt in 1986 in de Italiaanse provincie Emilia- Romagna. Lori, verkoopster in een provinciestadje, wordt door een onbetrouwbare dame ge[KA3]introduceerd in de betere kringen. Vijf jaar later is Lori de respectabele, doch onbegrepen echtgenote van de rijke Dr. Pozzi (Scarpa). Op een feestje ontmoet ze Roberto Sacchi (Norcross), een flitsend advocaat, waar ze algauw een verhouding mee krijgt. Op een dag wordt Pozzi vermoord en gezien haar achtergrond wordt Lori meteen gezien als hoofdverdachte. Maar Sacchi verdedigt haar. Realistische video- film, naar een waar gebeurde geschiedenis.

Sotto il vestito niente II

1988 | Erotiek, Mysterie, Thriller

Italië/Verenigde Staten 1988. Erotiek van Dario Piana en Dario Piana. Met o.a. François-Eric Gendron, Florence Guérin, Giovanni Tamberi, Randi Ingerman en Helena Jesus.

Evenals in SOTTO IL VESTITO NIENTE vallen er doden in de modewereld. Het wapen is een vreemd mes. Het heeft veel weg van een lange reclamespot: weelderige sets, hoog tempo en flitsend gemonteerd. Beter dan de eerste film. Scenario van regisseur Piana, Claudio Mancini en Achille Manzotti. Camerawerk van Alan Jones.

Sensi

1986 | Erotiek, Thriller

Italië 1986. Erotiek van Gabriele Lavia. Met o.a. Monica Guerritore, Gabriele Lavia, Mimsy Farmer, Lewis Eduard Ciannelli en Dario Mazzoli.

Er zit weinig onverholen seks in dit laatste softporno-produkt van Lavia en de rondborstige Guerritore die ons in 1985 nog vergastten op het leuke SCANDALOSA GILDA. Het begin is veelbelovend: moordenaar Lavia wordt telefonisch bedreigd, spoelt een lijst met namen door de w.c. en krijgt het aan de stok met een huurmoordenaar. Hij vertrekt uit Londen naar Italië, waar hij onderduikt in een sjiek bordeel van een oude vlam en valt voor Guerritore. Lulkoek-script.

Anemia

1986 | Horror

Italië 1986. Horror van Alberto Abruzzese en Achille Pisanti. Met o.a. Hanns Zischler, Gioia Maria Scola en Gérard Landry.

Deze onconventionele film naar een idee van Abruzzese, hoogleraar massacommunicatie, en televisieregisseur Pisanti, zit vol met in aanleg amusante, maar mislukte ideeën. Een aan bloedarmoede lijdende leider van de Italiaanse communistische partij, wezenloos gespeeld door de Duitse acteur Zischler, is geobsedeerd door bloed. Er zit heel wat gekte in de familie en de film besluit met zijn nieuwste hobby: bloedzuigen. Lekker tempo en goede regie, maar het onzinnige slot stelt teleur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gioia Maria Scola op televisie komt.

Reageer