Guido Zurli

Regisseur

Guido Zurli is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Kücük Sahit

1980 | Misdaad

Turkije 1980. Misdaad van Guido Zurli.

Het verwende jongetje Dickie zit zijn omgeving voortdurend met practical jokes dwars. Als hij op een dag een moord ziet gebeuren, gelooft niemand hem. De daders zitten de jongen achterna om hem het zwijgen op te leggen, en je zou bijna wensen dat hen dit ook lukt, omdat er dan tenminste iets in deze film zou gebeuren.

Bersaglio altezza uomo

1979 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1979. Misdaad van Guido Zurli. Met o.a. Luc Merenda, Pamela Villoresi, John Steiner, Paola Senatore en Alberto Lupo.

Een actie-film met enkele spectaculaire scènes, geheel opgenomen in Istanboel. Centraal staan een politie-detective die niet voor een kleintje vervaard is, en zijn pogingen een bende heroïnesmokkelaars op te rollen. Hij is de steun en toeverlaat van een beroemde sporter, een scherpschutter, die is getrouwd en een jonge zoon heeft. Wanneer de detective en de politie de heroïnesmokkelaars bijna te pakken hebben, ontvoert de misdadige organisatie de vrouw van de sportman, en eist van hem de detective te doden. Gemiddelde regie, en voor het spel geldt hetzelfde.

Gola profonda nera

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Guido Zurli. Met o.a. Ajita Wilson, Ronald Mardenbro, Patrizia Webley, Agnes Kalpagos en Ivano Staccioli.

Een redactrice van een Parijs modeblad lijdt aan chronische aanvallen van nymfomanie en zoekt genezing in een kliniek voor 'orgastische cultuur'. Hier krijgt zij te maken met lesbiënnes, chanteurs en verkrachters, maar vindt tenslotte de oorzaak van haar aandoening. Een smakeloos seksfilmpje, dat ook nog allerhande meningen verkondigt over de ethiek van de journalistiek in het algemeen en de psychologie van de nymfomanie in het bijzonder. Zurli regisseerde als Albert Moore. Veel kopieën zijn ca. 76m.

Lo Strangolatore di Vienna

1971 | Horror, Komedie, Misdaad

Italië 1971. Horror van Guido Zurli. Met o.a. John Buono, Brad Harris, Karen Field, Franca Polessello en Carl Stearns.

Als in 1934 in Wenen jonge meisjes op een geheimzinnige wijze verdwijnen leiden alle sporen naar een door zijn tyranieke vrouw zwakzinnig geworden slager, wiens 'Wiener Würstchen' gretige aftrek vinden, zelfs tot in de kantine van het politiebureau... De rest laat zich raden. Een wanprodukt van de eerste orde. Ook bekend als MEAT IS MEAT.

El Zorro

1969 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1969. Avonturenfilm van Guido Zurli. Met o.a. George Ardisson, Jack Stuart, Femi Benussi en Ignazio Spalla.

Van Spanjes tanende macht in Mexico maakt de gouverneur aldaar misbruik door de boerenbevolking uit te buiten. Werk aan de winkel voor de mysterieuze Zorro, strijder voor recht en vrijheid. Dit zeer brokkelige werkstuk met slechts tamme avonturen mist esprit en geestkracht.

Sigpress contra Scotland Yard

1968 | Komedie, Misdaad

Duitsland/Italië 1968. Komedie van Guido Zurli. Met o.a. Jorge Martin, Klaus Kinski, Ingrid Schoeller, Karin Field en Paolo Carlini.

Een rijke Britse snob steelt bij wijze van liefhebberij de buit van een juwelenroof terug van de daders en incasseert de beloning of de verzekeringspremie. Zijn behendigheid maakt hem ongrijpbaar voor zowel Scotland Yard als de gangsters. Deze slordige misdaadkomedie heeft een vlot tempo, maar verzuimt de uitzonderlijke behendigheid van de held overtuigend te demonstreren, een rol die door de Spanjaard Martin zeer on-Engels en op onuitstaanbare wijze wordt gespeeld.

Thompson 1880

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Guido Zurli. Met o.a. George Martin, Gia Sandri, José Bódalo, Pat Basil en Nana Achia.

Het stadje Desert Spring, uiteraard aan de Amerikaans- Mexicaanse grens, wordt rond 1880 onder de duim gehouden door een zekere Brady. Het lot van de onderdrukte bevolking verandert als Martin komt. Met zijn uitvinding, een machinegeweer, zaait hij dood en verderf onder het bandietentuig. Raymond Alvis Thompson was in werkelijkheid de uitvinder, maar of scenarist Jaime Jesus Balcazar (die werkte naar een verhaal van Enzo Gicca) rekening gehouden heeft met historische feiten moge betwijfeld worden. Het is een zeldzaamheid dat de titel van een co-produktie zowel in het Italiaans als Spaans dezelfde is, zoals hier het geval is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guido Zurli op televisie komt.

Reageer