Pat Leavy: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The General

1998 | Actiefilm, Thriller, Biografie, Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Actiefilm van John Boorman. Met o.a. Brendan Gleeson, Adrian Dunbar, Sean McGinley, Maria Doyle Kennedy en Angeline Ball.

Regisseur Boorman (Deliverance) kreeg op het festival van Cannes de regieprijs voor dit portret van Martin Cahill, Ierlands beruchtste boef voordat hij in 1994 door de IRA werd vermoord. Miljoenen vergaarde hij, maar zoals gespeeld door Gleeson heeft hij ook onmiskenbaar charmante trekken. Ook de politie was destijds onder de indruk van zijn slimme methoden. Naar verluidt werd ooit in Boormans eigen huis ingebroken door Cahill, die een gouden plaat van de single 'Dueling Banjo's' ontvreemdde. Dat incident is in de film te zien.

The Butcher Boy

1997 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Neil Jordan. Met o.a. Stephen Rea, Fiona Shaw, Andrew Fullerton, Eamonn Owens en Sinead O'Connor.

Francie lijkt zo'n fijn menneke, met z'n sproetjes, rode haar en uitgelaten gezichtsuitdrukking. Maar zijn dagdromen, opgewekt door tv, stripboeken en een levendige fantasie, worden krankzinnige nachtmerries. Francie's vader is alcoholist, moeder is depressief, en als zijn beste vriendje hem verlaat en ma sterft, ziet Francie het 'worst case scenario' van ieder kind uitkomen. Zijn gruwelijke acties, in 't verhaal neergezet als een logisch gevolg, betekenen eveneens de nachtmerrie van volwassenen, kijkers incluis. Dromen, nachtmerries of werkelijkheid, cameraman Adrian Biddle (Thelma & Louise) maakt er haast verleidelijke beelden van. Zijn werk werd tot het beste van Europa benoemd. Het is een bekende truc: laat 'evil' er mooi uitzien en maak er zo de kijkers deelgenoot van, zodat ze zich vragen gaan stellen over zichzelf en de maatschappij. Het lukt auteur-scriptschrijver Patrick McCabe en regisseur Jordan, die de Zilveren Beer van Berlijn won, slechts deels. Misschien is The butcher boy iets te absurdistisch. Onder de acteurs valt vooral de debuterende Owens op, die Francie met ongewoon veel vertrouwen laat rondwaren. En niet te vergeten zangeres Sinead O'Connor, die voor Francie - in een voor haar geknipte rol - de Heilige Maagd Maria vertolkt.

Dream On

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Amber Films. Met o.a. Amber Styles, Maureen Harold, Anna-Maria Gascoigne, Pat Leavy en Ray Stubbs.

Mensen uit een arbeidersbuurt ontmoeten elkaar in een kroeg in North Shields. Tegen deze achtergrond worden relationele problemen behandeld, die uitlopen op geweld binnen het huwelijk, seksueel misbruik en koude onverschilligheid. Dit alles gezien vanuit het standpunt van de vrouw. Moeilijke en ingewikkelde onderwerpen, die verrassend boeiend in de film zijn vertaald. Groots.

The Hen House

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Danny Boyle. Met o.a. Sinéad Cusack, Tony Doyle, Barry Birch, Pat Leavy en Eleanor Methven.

Twee kinderen spelen verstoppertje en ontdekken het tragische geheim van een gestoorde moeder. Interessante variatie op een klassiek motief - wat zit er achter de afgesloten deur - tegen een realistische sociale achtergrond. Goede spanningsopbouw, maar de voorspelbaarheid van het slot staat succes in de weg.

Dick Francis Mysteries: Twice Shy

1989 | Mysterie, Thriller

Canada​/​​Ierland 1989. Mysterie van Deirdre Friel en Deirdre Friel. Met o.a. Ian McShane, Patrick Macnee, Geraldine Fitzgerald, Niall Toibin en Stephen Brennan.

Terwijl zijn baas Geoffrey Keeble (Macnee) hem tijdens het golven de les leest om zich meer met zijn familie bezig te houden, ontvangt David Cleveland (McShane) een telefoontje van zijn neef William (Hayden). De man van het gezin waarbij hij woont is tijdens het bergbeklimmen verongelukt. Al vlug blijkt dat de man vermoord werd en dat de moordenaars op zoek zijn naar een diskette met een speciaal programma dat te maken heeft met weddenschappen op de racetracks. Nu wordt Donna (Molloy), de weduwe van het slachtoffer, onder druk gezet ook al weet ze van niets. David bemoeit zich met de zaak. Niet erg originele, maar goed gemaakte thriller die de liefhebbers wel in de ban zal houden. McShane is even onuitstaanbaar als steeds, maar dat is ondertussen zijn trade-mark geworden. Naar het einde toe zit er zelfs wat actie in het scenario dat Miles Henderson puurde uit de roman van Dick Francis. De mooie en woeste Ierse landschappen werden gevangen door de camera van Breffni Byrne.

Cal

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Pat O'Connor. Met o.a. Helen Mirren, John Lynch, Donal McCann, Jon Kavanagh en Ray McAnally.

Intelligent drama over het hedendaagse Noord-Ierland, met Lynch, negentien jaar, die valt op de oudere weduwe Mirren - ondanks zijn betrokkenheid als IRA-lid bij de moord op haar man. Sterk spel, met name van Mirren, die er in Cannes de prijs voor de beste actrice mee won; geproduceerd door David Puttnam. Scenario van Bernard MacLaverty naar zijn eigen roman. Camerawerk van Jerzy Zielinski.