Bessie Smith

Componist

Bessie Smith is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Jazz Collection: DeeDee Bridgewater

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk/Canada 1998. Documentaire van Eric Pittard.

Jazz-koningin DeeDee Bridgewater, die in feite Denise Garret heet en uit Memphis afkomstig is, heeft steeds de ambitie gehad om aan de top te komen. Met de opkomst van Motown en haar ontmoeting met jazz-musicus Bridgewater, waarmee ze in het huwelijk trad, werd die droom werkelijkheid. Gezeten op een luxueuze sc[KA2]ene vertelt DeeDee de geschiedenis van haar leven en carri[KA2]ere. Ze brengt hulde aan de grote dames van de jazz, die steeds haar voorbeeld geweest zijn, aan de hand van enkele zelden geziene archiefopnamen. Zo zien we Bessie Smith, Betty Carter, Ella Fitzgerald (aan wie ze haar in 1997 verschenen CD Dear Ella wijdde) en Nina Simone. We zien haar ook aan het werk in opnamen gemaakt in de studio voor een ARD-programma en tijdens het Festival van Montreux. DeeDee valt, zoals steeds, op door haar kleurrijke, extra-vagante kleding en haar gulle lach. Pittard schreef het scenario en Cathy Chamorey tekende voor de montage. Achter de camera namen Pittard en Fran├žois Kotlarski plaats.

Bird Now

1987 | Muziek, Biografie, Documentaire

Verenigde Staten/Frankrijk 1987. Muziek van Marc Huraux. Met o.a. Charlie 'Bird' Parker, Dizzie Gillespie, Walter Bishop, Lester Bowie en Tommy Potter.

Deze film is opgedragen aan 'Bird', dat wil zeggen Charlie Parker, de uitvinder van de be-bop en een flitsende saxofonist. Deze documentaire mengt, goed gemonteerd, getuigenissen van zijn vrienden met archiefopnames en muziek van grote artiesten. Behoorlijk goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bessie Smith op televisie komt.

Reageer