Veronika Jeniková

Acteur

Veronika Jeniková is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Artus, Merlin a Prchlici

1995 | Komedie, Familiefilm

Tsjechië 1995. Komedie van Véra Plivová-Šimková, Drahomira Králova, Vera Plívová-Simková en Drahomíra Králová. Met o.a. Pavel Novy, Veronika Jeniková, Valerie Kaplanová, Magdalena Reifová en Rostislav Marek.

Rap gemaakte BEETHOVEN ('S SECOND)-kielzogvaarder met een vleugje Disney op z'n Tsjechisch. Grootmoeder laat op een gegeven moment een zwervende Dalmatische hond binnen, terwijl het gezin Prchlic er al een heeft: Artus. De beesten zijn gelukkig, ravotten en halen een boel overhoop, zodat besloten wordt dat de indringer, Merlin gedoopt, weer moet gaan, maar dan heeft de familie Prchlic buiten de waard gerekend met de schrandere dieren, die nog een leuke verrassing in petto hebben. Onschuldig en onschadelijk vermaak, waarnaar men kan kijken als men zich geen raad meer weet, maar waar eigenlijk niks aan. Het pretentieloze scenario is van Katerina Priscáková. Het camerawerk is van Antonin Holub.

Bony and klid

1988 | Drama, Misdaad

Servië en Montenegro 1988. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Jan Potmesil, Josef Nedorost, Veronika Jeniková, Tomaš Hanák en Roman Skamene.

Een sociaal drama. Martin is door een straathandelaar bedrogen met valse dollarbiljetten, wil zich wreken en raakt betrokken bij transacties op de zwarte markt. Hij belandt in de gevangenis en wordt teleurgesteld door Eve, een meisje dat hem hielp om een lichter vonnis te krijgen, maar dat zijn liefde afwees. De achtergrond van de winkels in Praag, waar men met buitenlandse valuta koopt, en de kritische visie op de paradoxen van de socialistische realiteit zorgen ervoor dat dit verhaal over moreel verval overtuigt.

Antonyho šance

1987 | Drama

Servië en Montenegro 1987. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Luboš Veselý, Veronika Jeniková, Barbora Straková, Jana Švandová en Václav Knop.

Een melodrama over een echtpaar, dat bij toeval en zonder liefde is getrouwd. De vrouw, Marta, hoopt op een makkelijk leven in de stad, weduwnaar Antoni zoekt een huishoudster om zijn jonge dochtertje te verzorgen. Beiden worden teleurgesteld en pas na gevaarlijke blunders leren zij elkaar te begrijpen. Nogal voorspelbaar verhaal, dat toch aangenaam is door de lichte toon. Scenario van regisseur en Rudolf Raz. Camerawerk van Ota Kopriva.

Pásla kone na betóne

1982 | Drama

Servië en Montenegro 1982. Drama van Štefan Uher en Stefan Uher. Met o.a. Milka Zimková, Veronika Jeniková, Peter Stanik, Peter Vonš en Jiři Klepl.

Een ironische komedie die op het Tsjechische platteland speelt. Pavlinka, de onwettige dochter van Johanka, overkomt hetzelfde als haar moeder. De tijden en gebruiken zijn echter veranderd en het is niet moeilijk een man te vinden en vervolgens een bruiloft te vieren, waarop alle inwoners van het dorpje te gast zijn. De film is rijk aan schilderachtige details en gaat uit van het feministische gezichtspunt van scenario-schrijfster Milka Zimková, die ook Johanka speelt. Het camerawerk is van Stanislav Szomolanyl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Veronika Jeniková op televisie komt.

Reageer