Peter Mettler

1958 Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer, Cameraman, Geluidsman, Editor

Peter Mettler (1958) is regisseur, acteur, scenarist, producer, cameraman, geluidsman en editor.
Er zijn 6 films gevonden.

The End of Time

2012 |

Zwitserland/Canada 2012. Peter Mettler.

Reflexieve film over hoe de mens zich verhoudt tot tijd.

The Sound of Insects: Record of a Mummy

2008 | Documentaire

Zwitserland 2008. Documentaire van Peter Liechti. Met o.a. Alexander Tschernek en Peter Mettler.

Man stuit op tent met gemummificeerd lijk en dagboek. Experimentele film van Peter Liechti, naar roman van Masahiko Shimada.

Manufactured Landscapes

2006 | Documentaire

Canada 2006. Documentaire van Jennifer Baichwal.

Documentaire die een brug slaat tussen de foto's van de Canadese fotograaf Edwrad Burtynsky en hun context. De beelden willen verontrusten en verleiden. De toeschouwer moet zicn een mening vormen over kwesties als massaconsumptie en globalisering.

balifilm

1997 |

Canada 1997. Peter Mettler.

Documentaire die een brug slaat tussen de foto's van de Canadese fotograaf Edwrad Burtynsky en hun context. De beelden willen verontrusten en verleiden. De toeschouwer moet zicn een mening vormen over kwesties als massaconsumptie en globalisering.

Picture of Light

1994 | Documentaire

Zwitserland/Canada 1994. Documentaire van Peter Mettler. Met o.a. Andreas Zuest, Charles Bagnall, Steve Bosniak, Gerald Packer en Gavin Connor.

Een ploeg cineasten en technici verlaat de bewoonde wereld om in Churchill, Manitoba in het Canadese Hoge Noorden het noorderlicht te filmen. Ze komen terecht in een wereld zonder electriciteit, die steeds bedekt is onder een laag sneeuw en ijs. Hier rest hun niets anders dan geduldig afwachten, 's nachts in de barre kou, tot het natuurverschijnsel zich voordoet. Het resultaat is adembenemend. Magistrale lichteffecten worden gevangen door de camera van regisseur/scenarist/monteur Mettler en Gerald Packer. Volgens de inboorlingen wordt het noorderlicht gevormd door de geesten van de doden die de levenden begroeten. Het materiaal van Mettler wordt aangevuld met beelden uit de ruimte. Vanuit Space Lab 3 op een Challenger sateliet wordt het ontstaan van het noorderlicht gefilmd. Dr. Don Lind legt uit wat deze auroras juist zijn en waardoor ze veroorzaakt worden. Wie enigszins belang stelt in dit natuurverschijnsel moet deze prachtige documentaire zien, ondanks de langdradigheden in de eerste helft. Enkel in de bioscoop komen de feeërieke beelden tot hun recht, maar de kans is klein dat je hem daar te zien krijgt.

Next of Kin

1984 |

Canada 1984. Atom Egoyan. Met o.a. Patrick Tierney, Berge Fazlian, Sirvat Fazlian en Arsinée Khanjian.

Tierney, die problemen heeft met zijn ouders, ondergaat met hen videotherapie. Als hij in het kader daarvan een cassette bekijkt met een case-history over een Armeense immigrantenfamilie die lijdt onder de wroeging dat zij ooit hun zoon ter adoptie hebben afgestaan, besluit Tierney hen op te zoeken en zich te manifesteren als hun verloren zoon, al gaat iedere fysieke gelijkenis met de Armeniërs volkomen mank. Haarscherpe, ironische observaties, gekruid met explosieve humor. Scenario van regisseur Egoyan, hier in zijn debuut. Het camerawerk is van Peter Mettler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Mettler op televisie komt.

Reageer