Paul Voorthuysen: productie.
Er zijn 24 films en 2 series gevonden.

Mees Kees in de wolken

2019 | Familiefilm

Nederland 2019. Familiefilm van Martijn Smits. Met o.a. Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper, Ellie de Lange en Jochen Otten.

Een van zijn leerlingen heeft last van verlegenheid: Tobias durft klasgenoot Hasna niet mee te vragen naar het feest dat op school wordt georganiseerd. Zelf is Mees Kees ook al geen held: hij durft niet mee op een luchtballonvaart. In de vijfde bewerking van de geliefde boekenreeks van Mirjam Oldenhave keert hoofdrolspeler De Ridder terug als de luchtig energieke, maar niet altijd gedisciplineerde docent waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke familiefilm met een enthousiaste cast. Gelukkig is ook Sanne Wallis de Vries als het hoekige, humorloze schoolhoofd Dreus weer van de partij.

Morten

2019 | Thriller

Nederland 2019. Thriller van Jean van de Velde. Met o.a. Peter Paul Muller, Claire Bender, Elisa Beuger, Julia Nauta en Joke Devynck.

Bewerking van de gelijknamige trilogie van Anna Levander, het pseudoniem van parlementair verslaggever Dominique van der Heyde en haar ex-vrouw, schrijver Annet de Jong.

Superjuffie

2018 | Familiefilm

Nederland 2018. Familiefilm van Martijn Smits. Met o.a. Diewertje Dir, Carly Wijs, Harry Piekema, Hassan Slaby en Huub Smit.

'Ik ben allang blij dat het niet roze is,' merkt de onhandige juf Josje op over haar pak, nadat ze op magische wijze is veranderd in Superjuffie, redder van dieren in nood. Grapje van de filmmakers, die zich blijkbaar willen distantiëren van Mega Mindy, de infantiele superheldin van Studio 100. Begrijpelijk, maar deze routineuze bewerking van het populaire kinderboek van Janneke Schotveld is helaas nauwelijks origineler, alleen wat rustiger en beter geproduceerd. Net acceptabel voor de doelgroep, maar voor ouders veel minder genietbaar dan soortgelijk vertier als Dummie de Mummie (2014) en Meester Kikker (2016).

Wild

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Luc Enting.

Natuurdocumentaire over de Veluwe, met voice-over van André van Duin. We volgen een vos, een edelhert en een wild zwijn terwijl ze overleven in de Nederlandse wildernis.

Alles voor elkaar

2017 | Romantiek, Komedie

Nederland 2017. Romantiek van Danny Stolker. Met o.a. Maryam Hassouni, Sarah Chronis, Esmée van Kampen, Yootha Wong-Loi-Sing en Oscar Aerts.

Als vier hartsvriendinnen die bijna dertig worden een filmpje terugzien uit hun middelbareschooltijd worden zij geconfronteerd met het besef dat zij hun tienerdromen verre van waar hebben gemaakt. Samen besluiten ze deze dromen alsnog na te jagen en elkaar daarmee te helpen, al pakt dat niet zo goed uit als verwacht.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

2017 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 2017. Familiefilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Stefan de Walle en Jennifer Hoffman.

Dummie heeft heimwee en wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken. Na enige moeite weet Dummie een paspoort en geld te bemachtigen voor het avontuur en stapt samen met Klaas, Goos en Juffrouw Friek in het vliegtuig. Maar is de tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Mees Kees langs de lijn

2016 | Familiefilm

Nederland 2016. Familiefilm van Aniëlle Webster. Met o.a. Leendert de Ridder, Roosmarijn van der Hoek, Sanne Wallis de Vries, Marie Louise Stheins en Jelle Stout.

In de vierde bewerking van de gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave doet Nederlands leukste schoolmeester met zijn klas mee aan een voetbaltoernooi. Mees Kees weet niets, maar dan ook niets, van voetbal. Het is dan ook het idee van het strenge, humorloze schoolhoofd Dreus (Wallis de Vries). Chaos volgt, maar Mees Kees en zijn creatieve leerlingen veren energiek terug. Vrolijke familiefilm heeft een nieuwe acteur in de titelrol: Leendert de Ridder nam die over van Willem Voogd. De film kreeg de Gouden Kalf Publieksprijs.

MeesterSpion

2016 | Komedie, Familiefilm

Nederland 2016. Komedie van Pieter van Rijn. Met o.a. Stijn van der Plas, Beau Schneider, Nienke de la Rive Box, Bianca Krijgsman en Lieneke le Roux.

Een spion ontdooien blijkt superspannend. Eentje die na veertig jaar op ijs weer springlevend aan het spioneerwerk gaat. Het overkomt de tienjarige Tim in de vlotte opening van Meesterspion. Nu heeft Tim, nieuw in het kustdorpje, eindelijk een maatje. En de spion is blij met de assistentie bij het speuren naar de tegenstanders van weleer. Klinkt als Dummie de Mummie en dat komt omdat beide films door dezelfde makers zijn opgepend. Toch alleszins frisse kolder, vooral omdat niemand het verhaal of de decors serieus neemt. Gefilmd op locatie in Kijkduin.

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

2015 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Nederland 2015. Avonturenfilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Marcel Hensema en Jennifer Hoffman.

Tweede verfilming van de boekenreeks van Tosca Menten over Dummie de mummie en zijn vriend Goos.

Mees Kees op de planken

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Hannah Hoekstra en Brent Thomassen.

In Barbara Bredero’s derde film in de serie moeten Mees Kees en de kinderen van groep zes een toneelstuk opvoeren. Helaas blijkt het een oubollig stuk waar ze geen woord aan mogen veranderen. Doen ze natuurlijk lekker toch. Mees Kees op de planken doet waarvoor de film gemaakt is: de film was zeer succesvol in de bios en werd genomineerd voor de publieksprijs op het NFF, maar stilistisch had er best wat minder op veilig mogen worden gespeeld. Maar de film werd wel genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en deed het uitstekend in de bioscopen.

Dummie de Mummie

2014 | Jeugdfilm

Nederland 2014. Jeugdfilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Roeland Fernhout, Yahya Gaier, Jennifer Hoffman en Ton Kas.

Dummie de Mummie belandt op de Zaanse boerderij van de familie Guts als zijn sarcofaag tijdens transport naar het Rijksmuseum van Oudheden door de bliksem wordt getroffen en hij tot leven wordt gewekt. Binnen de kortste keren sluit hij vriendschap met Goos (Ras) en zijn vader (Fernhout), leert hij Nederlands en gaat hij zelfs naar school: vermomd als een ernstig verbrand Egyptisch jongetje. Slapstickavonturen worden afgewisseld met mak drama. Te braaf, maar best vermakelijk voor de jongste kijkers. Naar de gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten.

Johan

2014 | Televisieserie, Drama, Sportfilm

Nederland 2014. Televisieserie van Met o.a. Reinout Scholten van Aschat, Ton Kas, Elle van Rijn, Ian Bok en Maarten Wansink.

Serie over voetbalicoon en taalvernieuwer Johan Cruijff spitst zich toe op de eerste jaren van zijn carrière en zijn relatie met zijn geliefde Danny.

Mees Kees op kamp

2013 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2013. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Felix Osinga.

Was meester Kees in de eerste film al een eigenaardige verschijning op een basisschool, in dit vervolg gaat Kees (Voogd, prima als grootogige jongeman) met zijn leerlingen naar een kamp aan zee. Vanzelfsprekend krijgt hij het weer te stellen met schoolhoofd Dreus (lekker vet gespeeld door Wallis de Vries), een kordate vrouw die dol is op discipline en regels. Tussen de duinen blijkt Kees opnieuw een laat-maar-lekker-waaien-meester waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke tweede verfilming van de populaire boeken van Mirjam Oldenhave.

Hoe duur was de suiker

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Jean van de Velde. Met o.a. Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing, Kees Boot, Benja Bruijning en Anna Raadsveld.

De openingsfilm van het NFF 2013 is een degelijke verfilming van de gelijknamige bestseller van Cynthia McLeod, die zich afspeelt in achttiende-eeuws Suriname. Centraal staan de jonge vrouwen Sarith (Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Wong-Loi-Sing), die samen opgroeien op een suikerplantage. De film biedt een goed tijdsbeeld, en de keuze voor een onsympathieke hoofdpersoon - Sarith is een eersteklas loeder - is sterk. Regisseur/scenarist Van de Velde wil wel veel vertellen, wat leidt tot een episodische film waarin aangrijpende en knullige momenten elkaar afwisselen.

Mees Kees

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Felix Osinga, Hannah Hoekstra, Sanne Wallis de Vries en Cas Jansen.

Mees(ter) Kees is een onervaren pabo-stagiair die in een Vinexdorp voor een zesde groep komt te staan. Met zijn onconventionele methoden weet hij de kinderen snel voor zich te winnen. In de populaire boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, die zijn opgedeeld in korte, anekdotische hoofdstukjes, is dat best leuk, maar in een film met spanningsboog van anderhalf uur blijven de gebeurtenissen wel erg alledaags en braafjes. De personages worden gepresenteerd alsof ze hartstikke maf zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee.

Sportman van de eeuw

2006 | Romantische komedie, Sportfilm, Drama

Nederland​/​​Duitsland​/​​Zweden 2006. Romantische komedie van Mischa Alexander. Met o.a. Jochum ten Haaf, Ricky Koole, Bastiaan Ragas, Joke Tjalsma en Rients Gratama.

In het provinciehuis is een commissie bijeen om te bepalen wie de Friese Sportman van de Eeuw moet worden. De namen van skûtsjesilers, fierljeppers, kaatsers, Elfstedentochtwinnaars en kortebaanschaatsers vliegen over tafel. Dan komt het zesde lid van de commissie binnen. De paalzitter Taeke Jongsma moet het worden, meldt hij zonder een spoor van twijfel. Regiedebuut van Mischa Alexander is een kruising tussen een romantische komedie, sportfilm en biopic, dat balanceert op de grens van oubolligheid en ouderwets vakmanschap.

Het ravijn

2005 | Drama

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Kristen Denkers, Mijs Heesen, Kenneth Herdigein en Peter Paul Muller.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Feestje!

2004 | Komedie, Romantiek

Nederland 2004. Komedie van Ruud van Hemert. Met o.a. Antonie Kamerling, Beau van Erven Dorens, Daphne Bunskoek, Chantal Janzen en Trudy Labij.

Regisseur Ruud van Hemert houdt van uitroeptekens: Schatjes!, Moeder is boos! Eerlijk is eerlijk: je weet ongeveer wat je aan bruuskheid kunt verwachten. Dertigers Kamerling en Van Erven Dorens spelen studenten Thijs en Ben, die met elkaar hebben afgesproken nooit voor de liefde te zwichten. Dus wanneer Ben plots zijn trouwplannen bekendmaakt, zijn de rapen gaar. Bovendien aan Thijs de eer de bruiloft te organiseren. Na de Ronald Giphart-verfilming Ik ook van jou kreeg Van Hemert dezelfde hoofdrolspelers enthousiast voor deze komedie die van suffe grappen aan elkaar hangt. De acteurs, hoe aardig ook, kunnen er geen kant mee op.

Het negende uur

2001 | Drama

Nederland 2001. Drama van Gerrard Verhage. Met o.a. Carla Hardy, Bart Klever, Has Drijver, Henri Garcin en Caro Lenssen.

De EO liet een christelijke thriller verfilmen door niet-christelijke filmmakers. 'Christelijke ouders sturen hun kinderen niet naar de filmacademie of de toneelschool,' zegt Natasja Visser, hoofd drama van de EO in een interview. 'En dus zijn we als EO genoodzaakt om met niet-christenen te werken.' Laat dit paradoxale probleem nou net een hoofdthema zijn van de film zelf: Zanger Schneider (Klever) heeft de Christusrol in een prestigieuze Mattheüs Passion-uitvoering, maar is zelf atheïst, en dat werkt niet goed. Ondanks het gebrek aan christelijke uitvoerders is Het negende uur prima Nederlands drama, met mooi camerawerk en redelijke acteerprestaties.

Waar blijft het licht

1998 | Drama, Komedie, Avonturenfilm, Romantiek

België​/​​Nederland​/​​Duitsland 1998. Drama van Stijn Coninx. Met o.a. Joachim Kroll, Rick Engelkes, Francesca Vanthielen, Reidar Sørensen en Joachim Król.

Ellen is een avontuurlijk type en besluit een winter door te brengen bij de jager Lars op Spitsbergen. Zij ontdekt de schoonheid van het land en de gevaren van een barre winter. Een romance blijkt niet te vermijden.

Licht

1998 | Romantiek

België​/​​Nederland​/​​Duitsland​/​​Noorwegen 1998. Romantiek van Stijn Coninx. Met o.a. Francesca Vanthielen, Joachim Król, Reidar Sørensen, Rick Engelkes en Karin Lunden.

Ellen is een avontuurlijk type en besluit een winter door te brengen bij de jager Lars op Spitsbergen. Zij ontdekt de schoonheid van het land en de gevaren van een barre winter. Een romance blijkt niet te vermijden.

Nosmo King - Marijke

1995 |

Nederland 1995. Gerrard Verhage. Met o.a. Lukas Dijkema, Mike Libanon, Hans Dagelet en Anneke Blok.

Ellen is een avontuurlijk type en besluit een winter door te brengen bij de jager Lars op Spitsbergen. Zij ontdekt de schoonheid van het land en de gevaren van een barre winter. Een romance blijkt niet te vermijden.

Oeroeg

1993 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Nederland 1993. Drama van Hans Hylkema. Met o.a. Rik Launspach, Martin Schwab, Jeroen Krabbé, Joris Putman en Marjon Brandsma.

'Oeroeg was mijn vriend', zo begon Hella S. Haasse's in 1948 verschenen novelle, waarin ze de vriendschap beschreef tussen Johan, zoon van een Nederlandse plantage-eigenaar en de Indonesische Oeroeg, zoon van een opzichter. Als kinderen waren ze onafscheidelijk, maar wanneer Johan tijdens de politionele acties in Batavia terugkeert blijkt hoeveel er is veranderd. Hans Hylkema verfilmde het verhaal in een tijd dat dit hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis nog zeer gevoelig lag: des te symbolischer de aanwezigheid destijds van Beatrix bij de première. Rik Launspach kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol.

Mooier dan alle kleuren

1990 |

1990. Gwen Timmer.

'Oeroeg was mijn vriend', zo begon Hella S. Haasse's in 1948 verschenen novelle, waarin ze de vriendschap beschreef tussen Johan, zoon van een Nederlandse plantage-eigenaar en de Indonesische Oeroeg, zoon van een opzichter. Als kinderen waren ze onafscheidelijk, maar wanneer Johan tijdens de politionele acties in Batavia terugkeert blijkt hoeveel er is veranderd. Hans Hylkema verfilmde het verhaal in een tijd dat dit hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis nog zeer gevoelig lag: des te symbolischer de aanwezigheid destijds van Beatrix bij de première. Rik Launspach kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol.

De Stand van zaken

1990 |

1990. Jord den Hollander. Met o.a. Rik Hoogendoorn, Peter Bos, Hidde Schols en Isolde Hallensleben.

'Oeroeg was mijn vriend', zo begon Hella S. Haasse's in 1948 verschenen novelle, waarin ze de vriendschap beschreef tussen Johan, zoon van een Nederlandse plantage-eigenaar en de Indonesische Oeroeg, zoon van een opzichter. Als kinderen waren ze onafscheidelijk, maar wanneer Johan tijdens de politionele acties in Batavia terugkeert blijkt hoeveel er is veranderd. Hans Hylkema verfilmde het verhaal in een tijd dat dit hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis nog zeer gevoelig lag: des te symbolischer de aanwezigheid destijds van Beatrix bij de première. Rik Launspach kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol.

Dat houden we apart

1989 |

Nederland 1989. Jord den Hollander. Met o.a. Hans Veerman, George van Houts, Leonoor Pauw en Luk Van Mello.

'Oeroeg was mijn vriend', zo begon Hella S. Haasse's in 1948 verschenen novelle, waarin ze de vriendschap beschreef tussen Johan, zoon van een Nederlandse plantage-eigenaar en de Indonesische Oeroeg, zoon van een opzichter. Als kinderen waren ze onafscheidelijk, maar wanneer Johan tijdens de politionele acties in Batavia terugkeert blijkt hoeveel er is veranderd. Hans Hylkema verfilmde het verhaal in een tijd dat dit hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis nog zeer gevoelig lag: des te symbolischer de aanwezigheid destijds van Beatrix bij de première. Rik Launspach kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol.