Eldar Riazanov

Regisseur

Eldar Riazanov is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Predskazanie

1993 | Thriller

Rusland/Frankrijk 1993. Thriller van Eldar Riazanov. Met o.a. Oleg Basilashvili, Iren Jacob, Andrey Sokolov, Roman Kartsev en Caroline Silhol.

Basilashvili speelt een beroemde, vijftig-jarige schrijver die volgens de voorspellingen van een oude zigeunerin nog slechts 24 uur te leven heeft. Hij besluit om gedurende die laatste dag de twee belangrijkste dingen te doen: wraak nemen op een vijand en een jonge liefde beminnen. Met een list weet hij het lot in zijn voordeel te keren. Het camerawerk is van Valeri Shuvalov.

Nebesa obetovannye

1991 | Komedie

SU 1991. Komedie van Eldar Riazanov. Met o.a. Lia Akhedzhakova, Olga Volkova, Valentin Gaft, Leonid Bronevoy en Oleg Basilashvili.

Satirische parabel over Rusland na het communisme, dat vergeleken wordt met een vuilnisbelt waarop het uitschot van de maatschappij woont: ex-politieke gevangenen, joodse otkazniks (dissidenten), verarmde kunstenaars en dergelijke. Zij noemen hun kamp 'De zonsondergang van het communisme'. Op een dag verschijnt er uit het niets een UFO, die het hele gezelschap meeneemt op weg naar de hemel.

Chère Elena Sergueievna

1988 |

SU 1988. Eldar Riazanov. Met o.a. Marina Neïolova, Natalia Chtchoukina, Féodor Doumaïevski, Dmitri Marianov en Andreï Tikhomirnov.

Eenzame lerares wordt op haar verjaardag verwend met gebak en cadeaus door een aantal van haar leerlingen. Alras komt zij erachter dat ze er niet zozeer op uit zijn om haar het leven wat te veraangenamen, maar dat ze de examenopgaven proberen te bemachtigen. Allegorie over de verwording en het uiteenvallen van de Sovjetunie en dito maatschappij.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eldar Riazanov op televisie komt.

Reageer