Takeshi Kato

Acteur

Takeshi Kato is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Joi uchi

1967 | Historische film, Drama, Actiefilm

Japan 1967. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Toshirô Mifune, Takeshi Kato, Tatsuyoshi Ebara en Yoko Tsukasa.

De samoerai Sajoburo krijgt tegen zijn zin de opdracht om zijn zoon te laten trouwen met Ichi, de maîtresse van de landheer. De oude Sajoburo komt in verzet en er volgt een aantal prachtige vechtscènes. De samoerai zal echter het onderspit delven tegenover de nieuwe techniek van de heersende macht...het geweer. Engelse titel: REBELLION.

Zatoichi Nidangiri

1966 | Misdaad, Avonturenfilm

Japan 1966. Misdaad van Akira Inoue. Met o.a. Shintarô Katsu, Mikiko Tsubouchi, Norihei Miki en Takeshi Kato.

Zato-Ichi besluit af te rekenen met de twee misdadigers die zijn meester hebben vermoord en de dochter van laatstgenoemde als prostituée hebben verkocht. Deze tiende film over de blinde masseur en volmaakt krijger Zato-Ichi, is niet beter of slechter dan de anderen.

Kenka erejii

1966 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm

Japan 1966. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Seijuro Onda, Kayo Matsuo, Isao Tamagawa, Takeshi Kato en Chikako Miyagi.

Een jongerendrama in het Japan van de jaren 1930-1940. Centraal staat Rinroku, een jongen die onder de invloed staat van een beruchte vechtersbaas en door diens toedoen in allerlei knokpartijen betrokken raakt. Hoewel thematisch interessant lijdt de film aan een gebrek aan dramatische structuur zodat de verschillende, op zich vaak erg geslaagde scènes nooit echt een geheel vormen. Scenario van Kaneto Shindo. Camerawerk van Kenji Hagiwara. Ook bekend als QUARREL ELEGY.

Warui yatsu hodo yoku nemuru

1960 | Misdaad, Thriller, Film noir, Drama, Experimenteel

Japan 1960. Misdaad van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Takeshi Kato, Masayuki Mori en Takashi Shimura.

De directeur van een belangrijke onderneming huwt zijn dochter uit aan zijn persoonlijke secretaris. Een thriller waarvan het verhaal v.n.l. gaat over corruptie en die, hoewel hij thuishoort in de meest vruchtbare periode van Kurosawa, één van de meest zwakke en saaie werken is van deze grote regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takeshi Kato op televisie komt.

Reageer