Margaret Whitton (1950): cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Menendez: A Killing In Beverly Hills

1994 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Edward James Olmos, Beverly D'Angelo, Damian Chapa, Travis Fine en Julio Oscar Mechoso.

De tweede film over het beruchte proces van de steenrijke gebroeders (uitstekend gespeeld door Chapa als oudste en Fine als jongste) uit de titel, die hun ouders vermoord zouden hebben omdat ze emotioneel mishandeld werden door hun te wilskrachtige vader (Olmos), waar hun te slappe aan de drank verslaafde moeder (D'Angelo) niet tegen opgewassen was. De film geeft een boeiend, zij het eenzijdig portret van de toedracht - de schuld zou bij de vader en de moeder liggen. Het tweede, kortere gedeelte, is gebaseerd op het proces; voor een niet Amerikaanse kijker lijkt dat onnodige plotwendingen te bevatten, maar die zijn opgeklopt voor de kijker in de V.S. die tot vervelens toe de details van het proces kent. Recht-toe-recht-aan, maar beslist niet hinderlijk scenario van Philip Rosenberg en strakke regie van Elikann, die je aan de buis gekluisterd houdt. Het camerawerk is van Eric Van Haren Noman. In augustus 1995 begint een tweede proces, waarbij uitgemaakt moet worden of het nu om moord of om doodslag gaat. Gemaakt als miniserie en wordt meestal in twee delen uitgezonden. Een maand eerder kwam de film HONOR THY FATHER AND MOTHER uit.

Major League II

1994 | Sportfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Sportfilm van David S. Ward. Met o.a. Charlie Sheen, Tom Berenger, Corbin Bernsen, Omar Epps en Eric Bruskotter.

Alweer een geval van een zinloos vervolg, van de redelijke topper uit 1989 die niets toevoegt aan het origineel, behalve dat het de spelers weer bij elkaar brengt (met uitzondering van Wesley Snipes, die weigerde mee te werken; zijn rol wordt nu gespeeld door Epps). Deze herkauwing van het plot laat opnieuw het Cleveland Indian honkbalteam het competitieseizoen erbarmelijk beginnen, alvorens (uiteindelijk) weer in hun oude doen te komen en kampioen te worden. Beste vondst: voodoo-slagman Haysbert is omgeschakeld naar het degelijke Boedhisme en is niet meer zo agressief. Slechtste vondst: Whittons korte en zinloze rol van alweer de slechterik.

The Man Without a Face

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Mel Gibson, Nick Stahl, Margaret Whitton, Fay Masterson en Gaby Hoffmann.

Gibsons regiedebuut verhaalt over de verminkte kluizenaar Justin (Gibson) die door een twaalfjarige jongen (Stahl) uit zijn deels zelfverkozen isolement wordt gehaald. Het dorp wantrouwt de man. Natuurlijk blijkt Justin niet eng, maar zelfs erg politiek correct. De 'man zonder gezicht' heeft helaas nog wel een tong om quasi-wijsheden te poneren: 'People spend too much time thinking of the past. Whatever else it is, it's gone.' Niettegenstaande zijn ingetogen debuut zou Gibson met zijn tweede film, het epische Braveheart, de geschiedenis ingaan als de man zonder bescheidenheid. Niet ten onrechte bleek na zijn controversiële The Passion of the Christ (2004).

Big Girls Don't Cry...They Get Even

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Komedie van Joan Micklin Silver. Met o.a. Hillary Wolf, David Strathairn, Margaret Whitton, Griffin Dunne en Patricia Kalember.

Wolf, het vijftien-jarige hoofdpersonage, vertelt vaak rechtstreeks in de camera haar verhaal. Zij heeft een stiefvader, drie stiefbroers, twee halfzussen, een ex-stiefmoeder en een a.s. stiefmoeder. Zij ontvlucht het ouderlijk huis en de uiteengevallen familie gaat met zijn allen op zoek naar 'hun' weggelopen meisje, dat intussen wilde avonturen beleeft. Zij wordt o.m. tijdelijk geadopteerd door een oervervelend gezin en tijdens een hold-up zelfs ontvoerd door een bende jonge desperado's. Moraliserende en karikaturale tienerkomedie, geschreven door Frank Mugavero en deskundig in beeld gebracht door de Nederlandse cameraman Theo van de Sande.

Big Girls Don't Cry ... They Get Even

1992 |

1992. Joan Micklin Silver. Met o.a. David Strathairn, Hillary Wolf, Griffin Dunne en Margaret Whitton.

Wolf, het vijftien-jarige hoofdpersonage, vertelt vaak rechtstreeks in de camera haar verhaal. Zij heeft een stiefvader, drie stiefbroers, twee halfzussen, een ex-stiefmoeder en een a.s. stiefmoeder. Zij ontvlucht het ouderlijk huis en de uiteengevallen familie gaat met zijn allen op zoek naar 'hun' weggelopen meisje, dat intussen wilde avonturen beleeft. Zij wordt o.m. tijdelijk geadopteerd door een oervervelend gezin en tijdens een hold-up zelfs ontvoerd door een bende jonge desperado's. Moraliserende en karikaturale tienerkomedie, geschreven door Frank Mugavero en deskundig in beeld gebracht door de Nederlandse cameraman Theo van de Sande.

À coeurs perdus: Pour le meilleur pour le pire

1991 | Mysterie, Romantiek

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Mysterie van Gabrielle Beaumont. Met o.a. Margaret Whitton, Christopher Cazenove, Ernie Sabella, Kevin Moore en Dinah Lenney.

Louisa (Whitton) en Michael (Cazenove) oefenen een heel gewoon beroep uit, dat wil zeggen, dat van bekende tv- presentator. Dat begint dus al goed! De tv-regisseur is een Fransman, de acteurs zijn voor het merendeel Amerikanen, en het geheel speelt zich af in een Iers dorp, waar sprake is van een mysterieuze miskelk, die al sinds lange tijd wordt vermist en het scheelt niet veel, of ze hebben hem weer gevonden. Echter, wanneer hij weer tevoorschijn komt, zal er een vreselijke vloek op het hele dorp komen te rusten. Deze achterlijke idiotie (het is waar dat het vak van scenarist goed wordt betaald) is helaas niet meer dan het eerste deel van een serie, getiteld A coeurs perdus. Te hopen valt dat deze heel, heel kort zal zijn, wanneer het van dit niveau blijft. Minder dan

The Summer My Father Grew Up

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Michael Tuchner. Met o.a. John Ritter, Margaret Whitton, Karen Young, Joe Spano en Matthew Lawrence.

Ritter is een arts die zijn vrouw Whitton en elf-jarige zoon Lawrence in de steek laat om te trouwen met jonge verpleegster Young. Hij vervreemdt van zijn zoon die hem een en ander verwijt en tijdens een zomervakantie wil Ritter dat goedmaken. Zwaar op de hand liggend familiedrama.

Kojak: None So Blind

1990 | Misdaad

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Alan Metzger. Met o.a. Telly Savalas, Andre Braugher, Rip Torn, Margaret Whitton en Jerry Orbach.

De Griekse luitenant van politie raakt verstrikt in een spaghetti-achtige wirwar van bedreigde en per abuis vermoorde vermeende getuigen, door de moord op een accountant in een italiaans eethuisje in een wijk waar mafiabaas Orbach de scepter zwaait. Zoals gebruikelijk vakkundig gemaakt met goede typeringen, al doet het toch wat bestoft aan. Kojak is over zijn hoogtepunt heen en je moet er niet te veel achter elkaar van zien.

Major League

1989 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1989. Komedie van David S. Ward. Met o.a. Tom Berenger, Charlie Sheen, Corbin Bernsen, Margaret Whitton en James Gammon.

De nieuwe eigenares van de honkbalclub Cleveland Indians, Rachel Phelps (Whitton), haat de stad en wil verhuizen naar Miami. Daarvoor moet het toeschouwersaantal van de toch al miezerige club verder dalen. Vandaar dat Phelps een op papier zielig team samenstelt. Toegegeven, aan alles in deze Hollywoodse sportfilm is duidelijk dat er aan het eind 'tegen de verwachtingen in' glorieus gewonnen wordt. Maar de manier waarop getoond wordt hoe gepassioneerd een stad om kan gaan met een sportclub en de frisheid van de acteurs schenken datgene wat een sportfilm nodig heeft. De film was niet alleen een hit voor Ward, ook Wesley Snipes (Blade) en Rene Russo (Tin Cup) vierden ermee hun doorbraak.

Little Monsters

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Richard Greenberg. Met o.a. Fred Savage, Howie Mandel, Daniel Stern, Margaret Whitton en Rick Ducommun.

Als twee broertjes met hun kibbelende ouders een oud huis betrekken, zien ze door de kieren in de vloer onder hun bed een wereld vol monsters die 's nachts de boel op stelten zetten. Dat lijkt enger dan het is, want 'soms kunnen vriendjes monsters zijn en monsters vriendjes'. Fred Savage, vooral bekend door zijn hoofdrol in tv-serie The Wonder Years, kan de film niet redden van een matig script, povere art-direction, slonzig camerawerk en slecht afgewerkt geluid. 'Road to nowhere' zingen de Talking Heads, en dat geldt ook voor de film.

The Secret of My Succe$s

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Michael J. Fox, Helen Slater, Richard Jordan, John Pankow en Margaret Whitton.

Fox speelt een boerenzoon die het in New York wil gaan maken. Zijn rijke oom geeft hem een baantje in de postkamer van zijn bedrijf. Maar onze held wil meer, betrekt een leegstaande kantoorkamer en doet zich voor als hoge piet om indruk te maken op het meisje van zijn dromen. Dat levert een hoop logistieke problemen op. Leuke komedie met een aantrekkelijke rolbezetting, waarbij alles zich snel voltrekt, al is het laatste deel wat geijkt en het geheel misschien wat aan de lange kant. Fox doet het leuk.

Ironweed

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Hector Babenco. Met o.a. Jack Nicholson, Meryl Streep, Carroll Baker, Michael O'Keefe en Diane Venora.

Albany, New York tijdens de depressie in 1938. Nicholson verliet zijn gezin, nadat hij per ongeluk de dood veroorzaakte van hun jongste zoontje. 22 jaar lang zwierf hij rond en nu komt hij terug in zijn stad waar hij ooit zijn thuis had en trekt nu op met de zieke, aan lager wal geraakte zangeres Streep en de simpele Waits. Een bezoek aan zijn vrouw Baker wordt een fiasco. Zij wil hem wel terug, maar zijn twee andere kinderen willen niets van hem weten. William Kennedy schreef zelf de bewerking voor de film van zijn bestseller, waarmee hij de Pulitzer-prijs won en het is vooral de sterke vertolking van Nicholson en Streep, spelprestaties in rollen die je niet van ze verwacht zou hebben, die de film dynamisch laten voortbewegen, terwijl Waits een grootse rol weggeeft. De camera van Lauro Escorel registreert alles zonder veel warmte, maar met een groot gevoel voor dramatiek. Amerikaans regiedebuut van Babenco.

The Best of Times

1986 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van Roger Spottiswoode. Met o.a. Robin Williams, Kurt Russell, Pamela Reed, Holly Palance en Donald Moffat.

Jack Dundee (Williams), geslaagd burger, vicepresident van de bank, wordt er al tien jaar lang mee gepest dat hij tijdens een belangrijke American Football-wedstrijd de bal liet glippen, waardoor het team van zijn high school verloor. Nu is hij het beu, hij wil revanche. Als hij die wedstrijd maar over kan doen, en hem kan winnen, komt alles in z'n leven weer goed. Zijn oude quarterback Reno (Russell) doet alvast mee. Nogal voorspelbare komedie is leuk voor liefhebbers van sportfilms, Robin Williams en jaren 80 humor.

Nine 1/2 Weeks

1986 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1986. Romantisch drama van Adrian Lyne. Met o.a. Mickey Rourke, Kim Basinger, David Margulies, Christine Baranski en Dwight Weist.

IJsblokjes tussen de borsten, blinddoeken en chocoladesaus, seks in een overstromende kelder, iedereen sprak erover in 1986. Nine 1/2 Weeks was het Turks fruit van Amerika. Maar achteraf is er niet veel overgebleven van dit softpornografische drama. Terwijl Turks fruit de uitstekende verfilming van een prachtig boek was, maakte Adrian Lyne een collage van wasemende eroticaplaatjes rondom een mager excuusverhaaltje over een geharde Wall Street-man (Rourke) met erg veel vrije tijd, die een gescheiden galerie-eigenares (Basinger) met evenveel vrije tijd versiert. Hun relatie, met veel seks en weinig intimiteit, duurt slechts negenenhalve week.

Love Child

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Amy Madigan, Beau Bridges, Mackenzie Phillips, Albert Salmi en Joanna Merlin.

Na een hartstochtelijke relatie met cipier Bridges raakt opstandige tiener Madigan zwanger. De directie zet haar onder druk om tot abortus over te gaan, maar de jonge vrouw blijft weigeren. Tot overmaat van ramp wil ze de baby na de geboorte bij zich in de gevangenis houden. Geromantiseerde biografie van Terry Jean Moore die met haar eis heel wat ophef maakte in de States. De zaak wordt zeer kies behandeld in de film en Madigan is bijzonder overtuigend in haar veeleisende debuutrol. Anne Gerard en Katherine Specktor verdedigen in hun scenario zeer aangrijpend het recht op moederschap. Verantwoordelijk voor de verzorgde fotografie is Jim Pergolu.