Roger Heeremann

1962 Cameraman

Roger Heeremann (1962) is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Märzfieber

2000 | Romantiek, Drama

Duitsland 2000. Romantiek van Thees Klahn. Met o.a. Jörk Lamprecht, Yasmin Ahcene-Djaballah en Stephan Goosmann.

Deze film, die ge[KA3]inspireerd is op werkelijke gebeurtenissen in de voormalige DDR was van 1996 tot 2000 in productie tot de omroepen ARTE en ZDF in 2003 bereid waren hem uit te zenden. Regisseur Klanh mengt diverse genres en thema`s; het is helaas allemaal te weinig voor een politiek getint melodrama met romantiek. Een jonge Fransman, G[KA1]erard (Lamprecht), belandt aan de Oostzeekust en wordt verliefd op de beeldschone Marie-Lou (Ahcene-Djaballah), maar xenofobie en neonazi's verstoren hun idylle. De film is te zwaar op de hand, maar Ahcene-Djaballah mag er zijn - dat moet gesteld worden. Het scenario is van regisseur Klahn. Het camerawerk is van Roger Heereman, Ferenc Pap en Krisztian Fonyodi.

Wir können auch anders...

1993 | Komedie

Duitsland 1993. Komedie van Detlev Buck. Met o.a. Joachim Król, Horst Krause en Konstantin Kotljarov.

In de doorbraakfilm van acteur/scenarist/regisseur Buck gaan de analfabete broers Kipp en Most na de Wende in een gammele Hanomag welgemoed en route naar het noordoostelijke Mecklenburg-Vorpommern. Daar, namelijk, ligt het landgoed dat oma hun heeft nagelaten. Ziehier de opmaat tot een odyssee waarin twee geboren stuntels zich bewonderenswaardig consequent in de nesten werken. De proeve van komediebekwaamheid, vol kurkdroge situatiehumor en morsige types, heeft iets van een western met Scandinavische raarheid. Sophie Rois speelt een waardin, Buck komt even langs als skinhead. Meerdere Duitse filmprijzen.

Karniggels

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Detlev Buck en Hans-Erich Viet. Met o.a. Bernd Michael Lade, Inga Busch, Ingo Naujoks en Anton Rattinger.

Politieman Horst Köpper (Lade), misschien niet de slimste van de politieacademie, heeft grootse toekomstplannen, maar wordt tot zijn schrik op het platteland van Noord-Duitsland gestationeerd. Wat daar te doen valt? De dorpsagent wordt geconfronteerd met een curieuze moordzaak: iemand heeft het op koeien voorzien. De later succesvolle Detlev Buck, zelf even te zien als postbode, werd bekroond met de Beierse Filmprijs voor zijn speelfilmdebuut, dat een luchtige kijk biedt op het landleven en op het feit dat de zaken soms anders lopen dan je had voorzien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roger Heeremann op televisie komt.

Reageer