Carl Boese: regie en scenario.
Er zijn 39 films gevonden.

Meine Tante, deine Tante

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Theo Lingen, Hans Moser, Oskar Sima, Georg Thomalla en Sabine Bethmann.

Drie deftige dames gaan boven een bank wonen. Dolle pret als het heren blijken te zijn, die boosaardige plannen beramen. Scenario van Bobby E. Lüthge en J.A. Hübler-Kahla. Camerawerk van Bruno Stephan.

Die spanische Fliege

1955 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1955. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Joe Stöckl, Erika van Thellmann, Hans Leibelt, Rudolf Platte en Paul Henckels.

Vier burgers uit een kleine stad ontdekken, dat ze twintig jaar lang voor een en hetzelfde kind een onderhoudsbijdrage betaald hebben. Naar de gelijknamige toneelklucht van Arnold en Bach ontstond deze onbenullige verfilming op zeer laag niveau.

Der keusche Josef

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ernst Waldow, Waltraud Haas, Peter Mosbacher, Renate Mannhardt en Gunther Philipp.

Een verkalkte accountant uit de provincie wordt naar Berlijn gestuurd om een jong directielid van een grote firma op de vingers te kijken vanwege zijn verdacht hoge onkostenrekeningen. Dat hij daarbij ingesponnen wordt door de extravagante vriendin van zijn pupil was natuurlijk niet de bedoeling. Platte klucht naar het toneelstuk Unter Geschäftsaufsicht van Franz Arnold en Ernst Bach.

Das Nachtgespenst

1953 | Mysterie

Duitsland 1953. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Liselotte Pulver, Hans Reiser, Harald Paulsen, Elena Luber en Hubert von Meyerinck.

De verrukkelijke Pulver als aftreksel van Miss Marple. Ze is kamermeisje in een sterren-hotel, dweept met detectiveromans, en weet een bende gangsters onschadelijk te maken. Een parodie op het in de jaren vijftig zo populaire detective-genre, oppervlakkig maar met een paar originele invallen en satirische scènes.

Der keusche Lebemann

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Joe Stöckel, Grethe Weiser, Karl Schönböck en Dorit Kreysler.

Een bekwaam zakenman wil dat zijn dochter met zijn partner trouwt. Zij wil echter een echtgenoot, die heel veel beleefd heeft. Zo wordt voor de door en door brave burgerman onverwijld een voorgeschiedenis bedacht, wat niet meevalt... Een van de talloze voorbeelden van een Duitse doorsnee-komedie van na de oorlog.

Der Onkel aus Amerika

1952 | Komedie, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Hans Moser, Grethe Weiser, Waltraud Haas en Arno Paulsen.

Ondernemer Hermann Hartung (Paulsen) heeft zijn gehele vermogen gestoken in een oliewinningsproject dat door bankdirecteur Brenner (St[KA3]ockel) was aanbevolen. De aandelen blijken waardeloos, Hartung dreigt het faillissement, zijn vrouw Gertrud (Weiser) is met stomheid geslagen en zijn dochter Elisabeth (Haas) kan een huwelijk met een goede partij op haar buik schrijven. Ook de bank dreigt eraan kapot te gaan. Op dat moment komt het bericht in Groditzkirchen dat oom Thomas Theodor Hoffmann (Moser) uit Amerika terugkeert en het gerucht gaat dat hij aan de overkant van de grote plas miljonair geworden is en zijn geld in Groditzkirchen gaat investeren, hetgeen de redding van Brenners handelsbank zou betekenen. Oom Thomas Theodor heeft in Amerika helemaal niet het grote fortuin gemaakt, maar is teruggekeerd naar de heimat met slechts enkele luttele dollars op zak. Niettemin besluit Bodo Schmidt (Thomalla), een bankbediende, oom Thomas Theodor over te halen zich als miljonair uit te geven, waardoor het vertrouwen in de bank wordt teruggewonnen zodat andere beleggers er hun geld inleggen. Dat gaat goed, zelfs zo goed dat Bodo Elisabeth voor zich kan inpalmen, totdat oom Thomas Theodor met de waarheid voor de dag wil komen. Het wordt dan nog eventjes heel spannend voordat de goede afloop zijn beloop kan krijgen. Er zijn mensen, die zich hebben afgevraagd waarom Boese zijn behoorlijk gemaakte en succesvolle film uit 1931 MAN BRAUCHT KEIN GELD zonodig opnieuw moest maken. Hij had gebrek aan een behoorlijk draaiboek en meende met een aanpassing op de 'huidige' tijd, het na-oorlogse Duitsland, dat hij weer een slag kon slaan. Het is helaas niet gelukt, want deze film is beslist minder dan de vorige, waarin de ongeslagen Heinz Rühmann de rol van Bodo met verve speelde. Het zijn vooral de flauwe satire en de misvattingen vol clichés over Amerika die de film de das om doen. De grappen zijn niet leuk en de parodieën zijn nog erger. Vijftig jaar na dato digitaliseerde omroep ZDF de oorspronkelijke prent zodat de vertoning op tv er heel goed uitziet, maar helaas is de inhoud even slecht gebleven. Het scenario is van Curth Flatow en Peter Paulsen naar het toneelklucht Man braucht kein Geld van Ferdinand Altenkirch. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Unschuld in tausend Nöten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hannelore Schroth, Wolf Albach-Retty, Rudolf Platte, Oskar Sima en Elena Luber.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Unschuld in tausend Nèten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudolf Platte, Wolf Albach-Retty en Hannelore Schroth.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Wenn Männer schwindeln

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Kurt Seifert, Jeanette Schulze, Emil Surmann en Ida Wüst.

Een jonge studente, die als danspartner-tegen-betaling wat bijverdient, moet een klant uit de narigheid helpen. Opdat zijn jaloerse vrouw geen argwaan koestert, stelt hij zijn nieuwe kennis als de vrouw van een zakenrelatie voor. Dat brengt echter nogal wat misverstanden met zich mee... De gebruikelijke, banale komedie vol verwisselingen.

Der Posaunist

1949 | Muziek, Sportfilm

Duitsland 1949. Muziek van Carl Boese. Met o.a. Paul Dahlke, Sabine Peters, Ludwig Körner, Herbert Hübner en Michael Korten.

De eerzucht van zijn jonge vrouw brengt een muzikant in een orkest er toe, dik te doen, maar zijn droom kapelmeester te worden, spat als een zeepbel uiteen. Korte, ietwat trage film, die verder niet opmerkelijk zou zijn, als Dahlke niet zo'n uitmuntende karakterstudie gaf.

Um 9 kommt Harald

1943 | Mysterie

Duitsland 1943. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Irene von Meyendorff, Anneliese Uhlig, Werner Fuetterer, Roma Bahn en Hans Nielsen.

Een moord en een verdachte met een motief, ogenschijnlijk een duidelijke zaak dus. Dan komt echter een scala aan verwikkelingen aan het licht waarvan zelfs Christie's Miss Marple zou duizelen. Veel te langdradig en met een te gecompliceerde plot. Ook de acteerprestaties blijven beneden het gemiddelde.

Leichtes Blut

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Carola Höhn, Hans Nielsen, Werner Fütterer, Hubert von Meyerinck en Günther Lüders.

Een professor is jaloers op een beeldhouwer voor wie zijn geliefde heeft geposeerd. Een slappe, af en toe bepaald smakeloze komedie.

...und die Musik spielt dazu

1943 | Muziek, Romantiek, Komedie

Duitsland 1943. Muziek van Carl Boese. Met o.a. Maria Andergast, Georg Alexander, Vivi Gioi, Hans Schott-Schöbinger en Rudolf Carl.

Als drie werkloze acteurs een baan kunnen krijgen in een Oostenrijks vakantiehotel, dan blijven alleen de operetteliefhebbers nog kijken. Scenario van regisseur Boese, die de operette van Wallner, Feltz en Raymond [KL]Saison in Salzburg[KLE] bewerkte. Het camerawerk is van Otto Baecker. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

La famiglia Brambilla in vacanza

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Elena Luber, Massimo Girotti, Paolo Stoppa en Giulio Stival.

Middelmatige situatiekomedie met enkele hele humoristische momenten. Paolo Stoppa steelt de show met zijn geloofwaardige spel. Het verhaal is heel simpel. Eigenlijk te simpel en tamelijk voorspelbaar. De familie Brambilla behoort tot de middenklasse en popelt van verlangen om het drukke stadsleven even vaarwel te kunnen zeggen. Ze gaan op vakantie naar de kust en komen tot de conclusie dat zelfs daar, ver van de stad, geen rust te vinden is.

Familienanschluss

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Karin Hardt, Hermann Speelmans, Ludwig Schmitz, Olga Limburg en Rudolf Platte.

Een gepensioneerde kapitein, die aan de vaste wal van alles heeft aangepakt maar steeds failliet gaat, opent een familiepension. Dit gemoedelijke volksstuk speelt in Keulen zodat het Keulse dialect niet van de lucht is.

Polterabend

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudi Godden, Maria Andergast, Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts en Camilla Horn.

Omdat haar bruidegom Rudolf (Godden) per se geen vrijgezellenavond wil organiseren verzint Hilde (Andergast) een list. Op de bewuste avond duiken er allerlei merkwaardige figuren op, die zich o.a. als oplichter en als rechercheur voordoen. Rudolf krijgt steeds meer het gevoel verstrikt te raken in duistere zaken. Doch eind goed, al goed, want aan het eind verschijnt zijn bruid Hilde, die hem vertelt dat het allemaal maar een grap was. De vreemde lieden blijken allen vrienden en familieleden van Hilde te zijn en zo wordt dan alsnog gezamelijk de vrijgezellenavond gevierd. Ondanks goede spelers, is het nauwelijks grappig en dat ligt aan het zwakke scenario.

Meine Tante, deine Tante

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ralph Arthur Roberts, Johannes Heesters, Olly Holzmann en Walter Lieck.

Baron Theodor von Bredebosch is ooit verloofd geweest met de zangeres Doris Köster. Zijn neef Peter heeft een oogje op haar dochter Tony. De oude gelieven worden een paar en het jonge paar volgt hun voorbeeld. Roberts is de onweerstaanbaar komische oom en Heesters de ontwapenende neef.

Hallo Janine

1939 | Musical, Muziek

Duitsland 1939. Musical van Carl Boese. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Mady Rahl, Rudi Godden en Erich Ponto.

Met Peter Kreuder-schlagers als 'Eins, zwei, drei' was dit een populaire Marika Rökk-productie. En als vanouds gaat het verhaaltje over een variétézangeresje dat hogerop wil. Deze schlagerfilms uit de nazi-tijd blijken overigens veel minder snel te verouderen dan al het lopendeband-spul dat de Westduitsers in de jaren 1950-1960 fabriceerden. Scenario van Karl Georg Külb, camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Drei Väter um Anna

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ilse Werner, Hans Stüwe, Theodor Danegger, Beppo Brem en Käthe Haack.

Drie mannen schuiven elkaar het vaderschap van een inmiddels volwassen dochter in de schoenen. Een niet bepaald fijnzinnige komedie, die het van de aardige typeringen en de fraaie buitenopnamen moet hebben.

War es der im 3. Stock?

1938 | Thriller

Duitsland 1938. Thriller van Carl Boese. Met o.a. Henny Porten, Else Elster, Mady Rahl en Walter Steinbeck.

Op de tweede etage van een flatgebouw is een vrouw vermoord. Praktisch alle bewoners staan onder verdenking. Hoewel de film in hoge mate op de dialogen steunt, weet hij vrijwel doorlopend te boeien. Een mooie rol van Porten.

Schwarzfahrt ins Glück

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Carl Boese. Met o.a. René Deltgen, Volker von Collande, Ruth Hellberg en Viktoria von Ballasko.

Een tijdens joy-riding in brand geraakte auto blijkt voor omvangrijke deviezensmokkel te zijn ingericht. Tempo, humor en uitstekende rollen.

Fünf Millionen suchen einen Erben

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heinz Rühmann, Oskar Sima, Albert Florath, Vera von Langen en Heinz Salfner.

E[KA1]en van de aardigste R[KA3]uhmann-producties, typisch amusement uit de jaren dertig. Als stofzuigerverkoper Peter Patt kan hij 5 miljoen erven als hij gelukkig getrouwd is. Een bende oplichters wil hem daarbij helpen, vooral met het incasseren van het geld. Echter, een vervelende neef Patrick (fraaie dubbelrol van Rühmann) loopt hem telkens voor de voeten. Het scenario is van Georg Hurdalek en Jacob Geis. Het camerawerk is van Ewald Daub.

Wie der Hase läuft

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heli Finkenzeller, Fritz Genschow, Kurt Seifert en Rudolf Platte.

In het dorp Pümpelshausen krijgt dominee Piepenbrink elk jaar een haas aangeboden en steeds proberen dorpelingen hem dat dier te ontfutselen. Een volkse klucht met muzikale 'toegiften' van Eduard Künneke en Franz Marszalek.

Mädchen für alles

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts, Ellen Frank, Rudolf Platte en Irmgard Nowak.

Hanni (Weiser), `meisje-voor-alles` bij dr. F[KA3]urgartner (Robets) en zijn vrouw Lissy (Frank), is verliefd op een beroemde vlieger met wie ze onder de naam Isabella correspondeert. Lissy wil dat deze met de schoonzuster van haar man trouwt en ontslaat Hanni, die na veel verwikkelingen tóch in de armen van de piloot belandt. Er valt vooral dankzij Grethe Weiser heel wat af te lachen hoewel het er hier en daar wel wat te dik bovenop wordt gelegd. Scenario van B.E. Lüthge naar het toneelstuk van Hans Adler. Camerawerk van Carl Drews.

Männer vor der Ehe

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Carola Höhn, Paul Klinger, Hans Leibelt en Grethe Weise.

Fritz Hallborn stort zich van het ene avontuurtje in het andere totdat hij het meisje ontmoet dat hem eeuwige trouw doet zweren. Een vrolijke, speels geregisseerde film waarin goed wordt geacteerd.

Ein falscher Fuffziger

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Lucie Englisch, Georg Alexander, Theo Lingen, Käte Haack en Adele Sandrock.

De jonge Christa (Englisch), verkoopster in een grammofoonplatenzaak, laat zich door een gewiekste oplichtster (Hildebrand) een vals biljet van vijftig mark in de hand drukken. Al haar pogingen om dit in te ruilen voor een echt biljet van vijftig mark mislukken. Het biljet komt weer in omloop en brengt Christa in steeds grotere problemen. Tenslotte lukt het haar echter toch, de oplichtster samen met haar medeplichtige (Meyerinck) aan de politie uit te leveren, en zij ontmoet de man van haar leven (Alexander). Een briljante rol voor Lucie Englisch, met haar naïeve, komische stijl. Door haar is deze film - ook vandaag de dag nog - een succesvolle komedie.

Die Fahrt in die Jugend

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hermann Thimig, Hans Moser, Rudolf Carl, Leo Slezak en Liane Haid.

Een man van middelbare leeftijd ondergaat ter wille van een jonge soubrette een verjongingskuur, maar zijn neef verovert haar. Aardige verfilming van gelijknamige operette van Eduard Künneke, met een prima dubbelrol van Hermann Thimig en goede bijrollen van Leo Slezak en Hans Moser.

Schützenkönig wird der Felix

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudolf Platte, Ursula Grabley, Paul Heidemann, Oskar Sima en Grethe Weiser.

De energieke Lilli zorgt dat de schuchtere Felix carrière maakt en zij wordt meteen zijn vrouw. Een klucht die het vooral moet hebben van Platte, die in dit soort rollen zijn mannetje staat.

Liebe dumme Mama

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Luise Ullrich, Hermann Thimig, Leopoldine Konstantin, Gustav Waldau en Theo Lingen.

Lieve, domme mama (Konstantin) ziet er nog goed uit en is nog steeds zeer grillig. Ze denkt meer aan flirten en dansen dan aan de leiding van haar hotel. Het is dan ook geen wonder dat het met het bedrijf steeds slechter gaat. Dan komt haar dochter Hedy (Ullrich) van kostschool terug. Ze neemt de leiding van het hotel op energieke en onverstoorbare wijze van haar moeder over. Ze pakt haar moeder's aanbidder af en trouwt tenslotte met hem. Toch slaat mama ook een echtgenoot aan de haak. Van dit gegeven had een goede film gemaakt kunnen worden. Door het langdradige draaiboek en de hoofdrolspelers die niet overtuigend acteren, is het een slechte film geworden.

... heute abend bei mir

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Janny Jugo, Friedrich Benfer, Paul Hörbiger, Theo Lingen en Lissy Arna.

Baron H[KA3]orbiger wil van zijn bijzonder vervelende vriendin af. Hij huurt daartoe een verkoopstertje uit een muziekwinkel (Jugo), die moet doorgaan voor zijn nieuwe vlam. Zo hoopt hij de oude het huis uit te treiteren. Als Jugo een jongeman ontmoet (Benfer) die haar niet onverschillig laat wil ze niet meer meespelen, maar ze kan niet meer terug. Na allerlei verwikkelingen volgt er natuurlijk een happy end. De grillige Jugo en haar man Benfer spelen hun rollen met humor en charme. Lissy Arna is verrukkelijk als de vriendin waar je gillend gek van wordt en Theo Lingen speelt - hoe kan het anders - de bediende.

Heimkehr ins Glück

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Paul Hörbiger, Luise Ullrich, Heinz Rühmann, Paul Heidemann en Wolfgang Staudte.

Een overwerkte fabrikant ontvlucht zijn werk en zijn vrouw en vindt een nieuwe liefde. Hörbiger als de fabrikant en Rühmann als een artiest die diens pad kruist, leveren prestaties die ver boven het banale peil van deze klucht uitgaan.

Drie blaue Jungs, ein blondes Mädel

1933 | Avonturenfilm

Duitsland 1933. Avonturenfilm van Carl Boese. Met o.a. Charlotte Ander, Heinz Rühmann, Friedrich Benfer, Fritz Kampers en Hans Richter.

Twee matrozen krijgen ruzie om een meisje dat tenslotte een ander kiest. Rühmann doet het aardig in een overigens nogal ondermaatse film, waarin de 'kameraadschap' wordt bejubeld.

Wiener Lumpenkavaliere

1932 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1932. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Pat, Patachon, Henry Bender, Annie Rosar en Hans Thimig.

Twee straatmuzikanten ontfermen zich over de dochter van een verongelukte artiest. De beroemde komieken uit de tijd van de `zwijgende` film, Pat en Patachon (Watt en Half-Watt), doen het met hun soms aandoenlijke humor ook in deze geluidsfilm goed. Alternatieve titel: LUMPENKAVALIERE.

Der Frechdachs

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Carl Boese en Heinz Hille. Met o.a. Willy Fritsch, Camilla Horn, Ralph Arthur Roberts en Else Elster.

De jonge vrouw van een onverbeterlijke oude charmeur zoekt troost bij een jongeman, die zich voorgenomen heeft te trouwen met het eerste het beste meisje dat hij tegenkomt. Luchtige kost met een goede rol van Willy Fritsch.

Man braucht kein Geld

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Ida Wüst, Hedy Kiesler en Kurt Gerron.

Een Duitse emigrant die in Amerika het geluk zocht maar niet vond, wordt, omdat men hem voor een miljonair houdt, te hulp geroepen wanneer een bank failliet gaat. Rühmann speelt de rol van de bankemployé die ervoor zorgt dat alles op zijn pootjes terechtkomt, in deze kostelijke komedie met een prima rol van Moser als de miljonair. Scenario van Karl Noti en Hans Wilhelm naar een toneelstuk van Ferdinand Altenkirch. Camerawerk van Willy Goldberger. Ook bekend als DER ONKEL AUS AMERIKA.

Keine Feier ohne Meyer

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Siegfried Arno, Ralph Arthur Roberts, Dina Gralla, Adele Sandrock en Maly Delschaft.

Huwelijksbemiddelaar Siegmund Meyer (Arno) doet veel moeite om Mary (Gralla), de dochter van gemeenteraadslid Goebel (Roberts) aan de haak te slaan. Ze mag hem echter niet. Goebel denkt dat Meyer een grootindustrieel is en Meyer stelt alles in het werk om deze indruk te versterken. In de loop van de nogal turbulente verwikkelingen maakt hij, die altijd overal in slaagt, een grote fout. Hij koppelt zijn vriend Walter (Vespermann) onbedoeld aan Mary en brengt zo, zonder het te willen, een huwelijk tot stand. Zelf moet hij genoegen nemen met zijn secretaresse (Delschaft). Een blijspel dat geheel op hoofdrolspeler Arno is afgestemd. Bij hem vergeleken steekt Dina Gralla, ten tijde van de zwijgende film een ster, kleurloos af. Er zijn betere Arno-films. Deze werd op 5 maart 1934 door de nazi's verboden. Ook bekend als HOTEL 'ZUR STILLEN LIEBE'.

Der Schrecken der Garnison

1931 | Drama, Komedie

Duitsland 1931. Drama van Carl Boese. Met o.a. Felix Bressart, Lucie Englisch, Adele Sandrock en Tamara Desni.

Een gebruikelijke Boese-klucht over het vrolijke militaire leven van eertijds, waarin Bressart een komische rol heeft als soldaat Kuhlicke die eerst bij de huzaren en daarna bij de infanterie te grote brokken maakt om er te mogen blijven. Het scenario is van Bobby E. Lüthge en Karl Notí. Het camerawerk is van Hans Karl Gottschalk en Willy Hameister. Mono.

Drei Tage Mittelarrest

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Fritz Schulz, Felix Bressart, Max Adalbert, Lucie Englisch en Ida Wüst.

Een genrefilm die typerend is voor de jaren dertig: komische toestanden rondom militairen en hun kleurige uniformen. Escapisme op en top en een verheerlijking van het officierenbestaan. Een onwettig geboren meisje gaat in een garnizoen op zoek naar haar vader.

Der Golem, wie er in die Welt kam

1920 | Zwijgende film, Horror

Duitsland 1920. Zwijgende film van Carl Boese en Paul Wegener. Met o.a. Paul Wegener, Albert Steinrück, Lyda Salmonova, Ernst Deutsch en Otto Gebühr.

In de 16de eeuw voorziet de Praagse rabbijn Yehudah ben Bezalel Levai antisemitisch geweld tegen de joodse bewoners van de stad. Om zijn geloofsgenoten te beschermen maakt hij een golem, een levend monster van klei. Maar het experiment heeft ook andere, onbedoelde gevolgen. Wegener, die eerder al twee films rond de golem had gemaakt, speelt zelf het titelpersonage in dit fraai vormgegeven horrorverhaal. In 1919 baarde Das Kabinet des Dr. Caligari veel opzien. Wegener ontkende destijds dat hij op dat succes wilde meeliften, maar wordt toch gerekend tot de grote mannen van het Duitse expressionisme.