Russ Bender is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Maryjane

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Maury Dexter. Met o.a. Fabian, Diane McBain, Michael Margotta, Kevin Coughlin en Patty McCormack.

Deze versie van REEFER MADNESS dateert uit de jaren 1960-70. we zien Fabian als leraar kunstgeschiedenis die zijn leerlingen (Coughlin, Vandervort, Cory, Lipton en McCormack) probeert te weerhouden marijuana te roken. Een stom vervelende film die misschien beter is als je stoned bent. Scenario van Dick Gautier en Peter L. Marshall. Geproduceerd door regisseur Dexter zelf als An American International Release. Pathécolor.

Devil's Angels

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Daniel Haller. Met o.a. John Cassavetes, Beverly Adams, Mimsy Farmer, Buck Taylor en Leo Gordon.

Keiharde motorfiets-moordenaars zijn op weg naar hun schuilplaats, die buiten de wet gesteld was, en vernietigen alles wat ze onderweg tegenkomen, nadat de overijverige sheriff bendeleider Cody (Cassavetes) ten onrechte had gearresteerd. Luguber en goedkoop. In sommige kringen een cult-film. Scenario van Charles Griffith. Camerawerk van Richard Moore. Gedraaid in Panavision.

The Satan Bug

1965 | Sciencefiction, Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Sciencefiction van John Sturges. Met o.a. George Maharis, Richard Basehart, Anne Francis, Dana Andrews en Edward Asner.

Goede regie van Sturges van een SF-avontuur over de verdwijning van een capsule met een dodelijk virus. Gebaseerd op het boek van Alistair MacLean, door James Clavell en Edward Anhalt tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Robert Surtees. Ook bekend als OPERATION: SATAN BUG.

Air Patrol

1962 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1962. Misdaad van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Merry Anders, Robert Dix, John Holland en Russ Bender.

Goed gemaakte B-film over het stelen van een schilderij. De eigenaar wordt vervolgens slachtoffer van afpersing. Een 'reepje' van het kunstobject wordt opgestuurd om deze praktijken kracht bij te zetten. De climax met helikopters boven de top van een dam doet deze kleine thriller boven de middelmaat uitstijgen.

The Purple Hills

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Maury Dexter. Met o.a. Gene Nelson, Joanna Barnes, Kent Taylor en Russ Bender.

Goedkope western over landontginners met ex-danser Nelson ongeloofwaardig als 'cowpoke' op de vlucht voor woeste Indianen.

Walk Tall

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Joyce Meadows, Kent Taylor, Russ Bender en Ron Soble.

Parker is een officier die als opdracht heeft Taylor te arresteren. Die wil voortdurend tweedracht zaaien tussen blanken en Indianen. Onderweg met zijn gevangene wordt hij voortdurend bedreigd door de bende van Taylor - maar gelukkig komen de Indianen op tijd om hem terzijde te staan. Een bescheiden western, door Joseph Fritz geschreven en door Floyd Crosby in beeld gebracht voor producent/regisseur Dexter.

The Ghost of Dragstrip Hollow

1959 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1959. Misdaad van William Hole Jr en William Hole Jr.. Met o.a. Jody Fair, Martin Braddock, Russ Bender, Leon Tyler en Elaine DuPont.

Weinig originele mix van het misdaadverhaal met de rokende revolvers en de clichés rondom het bezeten huis, met een bijzonder onevenwichtig resultaat.

War of the Colossal Beast

1958 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1958. Horror van Bert I. Gordon. Met o.a. Sally Fraser, Roger Pace, Dean Parkin, Russ Bender en Charles Stewart.

Vervolg op THE AMAZING COLOSSAL MAN met onze uit de kluiten gewassen held in leven, maar niet gezond. Zijn gezicht is één puinhoop, zijn geest ook. Dat leidt tot onvermijdelijke nieuwe, goedkope belevenissen. Vergeet het maar. De laatste scène was oorspronkelijk in kleur.

Suicide Battalion

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Edward L. Cahn. Met o.a. Mike Connors, John Ashley, Jewell Lain en Russ Bender.

Een statische WO II-film zonder actie. Een tweetal militairen krijgt opdracht regeringsstukken te vernietigen in een kelder op Pearl Harbour.

The Amazing Colossal Man

1957 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Bert I. Gordon. Met o.a. Glenn Langan, Cathy Downs, James Seay, Larry Thor en William Hudson.

Tot nadenken stemmende SF film die omstandig de geestelijke verwarring toont van een legerofficier als deze door gevolg van een radioactieve explosie uitgroeit tot een gigantische reus, en Las Vegas aanvalt. Scenario van de regisseur en Mark Hanna. Camerawerk van Joseph Biroc. Vervolg: WAR OF THE COLOSSAL BEAST.

Motorcycle Gang

1957 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. Anne Neyland, John Ashley, Carl Switzer, Raymond Hatton en Edmund Cobb.

Deze goedkoop opgezette productie, die in twee weken gedraaid is, gaat over het inrekenen van een destructieve rondtrekkende motorbende. De film wilde inhaken op het succes van THE WILD ONE met Marlon Brando uit 1954m, maar is daar totaal niet in geslaagd. Het scenario is van Lou Rusoff. Het camerawerk is van Frederick E. West.

Drama Classics: Hostage

1957 | Thriller

Verenigde Staten 1957. Thriller van Gilbert L. Kay. Met o.a. Joel Grey, Phyllis Avery, Michael Winkelman, Ron Kennedy en Russ Bender.

Avery en haar zoontje Winkelman leven een rustig leventje. Op een ochtend worden ze echter in huis overvallen door Grey, een moordenaar op de vlucht voor de politie. De jongen tracht de situatie te redden, maar tevergeefs. Grey vlucht in hun wagen, met moeder en zoon als gijzelaars. Een uitstekende kleine film met Grey in een vroege vertolking. De actie is zeer goed gebalanceerd en het blijft spannend tot op het einde. Joseph Landon schreef het scenario, dat door Paul Ivano gefilmd werd.