Richard L. Van Enger: montage.
Er zijn 5 films gevonden.

Lisbon

1956 | Avonturenfilm, Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Ray Milland. Met o.a. Ray Milland, Maureen O'Hara, Claude Rains, Yvonne Furneaux en Francis Lederer.

Kapitein ter Zee Milland wordt ingehuurd door de twijfelachtige Rains om industrieel Lederer, die met de schitterende O'Hara gehuwd is, te bevrijden uit zijn gevangenschap achter het IJzeren Gordijn. Geleidelijk groeit zijn wantrouwen over de edele motieven van Rains, die de reputatie blijkt te hebben een internationale dief te zijn. Een op locatie gemaakte film over internationale intriges. Niet al te spectaculair.

The Road to Denver

1955 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Western van Joseph Kane. Met o.a. John Payne, Lee J. Cobb, Skip Homeier, Mona Freeman en Ray Middleton.

Payne voelt zich verantwoordelijk voor zijn jongere broer Homeier, die het niet zo nauw neemt met de wet. Payne start samen met Middleton een postkoetslijn. Broerlief gaat dan in dienst bij de vijand, Cobb. Zo komen beide broers tegenover elkaar te staan. Een confrontatie wordt onvermijdelijk tijdens een belangrijk goudtransport. Goede maar weinig originele western. Het meest verrassende aan het scenario van Horace McCoy en Allen Rivkin, gebaseerd op een verhaal van Bill Gulick, is het feit dat de slechte broer nog een kans krijgt. Reggie Lanning was verantwoordelijk voor het camerawerk, op locatie in Ohio.

Johnny Guitar

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Nicholas Ray. Met o.a. Joan Crawford, Sterling Hayden, Mercedes McCambridge, Scott Brady en Ward Bond.

Unieke western - een opera volgens kenner Martin Scorcese - over de titanenstrijd eind negentiende eeuw tussen twee vrouwen: Joan Crawford als een stoere casinohoteleigenaar op een toekomstig treintraject en Mercedes McCambridge als de jaloerse grootgrondbezitter. Rijzige bonk Sterling Hayden speelt de titelheld, een rondreizende muzikant met een bont verleden. Regisseur Ray was verantwoordelijk voor het snedige, gedurfde scenario, gebaseerd op de stuiversroman van Roy Chanslor. Irrelevante wetenswaardigheid: Hayden kocht vijftien jaar later een vertimmerd Nederlands binnenvaartschip genaamd 'Wie zalt weten' en bewoonde het schip op de Parijse Seine.

Honeychile

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van R.G. Springsteen. Met o.a. Judy Canova, Walter Catlett, Eddie Foy Jr. en Alan Hale jr.

Heel ordinaire stof met Canova in de muziekuitgeverij.

Atlantic City

1944 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1944. Muziek van Ray McCarey. Met o.a. Brad Taylor, Constance Moore, Charley Grapewin, Jerry Colonna en Adele Mara.

Ondernemende jongeman Taylor heeft het originele idee om aan het begin van de 20e eeuw de grote pier bij New York om te toveren tot het grootste entertainment centrum ter wereld. Hij noemt het Atlantic City. Het ontstaan van dit gokparadijs wordt hier in een sympathieke, goedkoop gemaakte, musical verteld. Historisch waardeloos, maar de muziek van o.a. Louis Armstrong, Paul Whiteman, e.a., maakt heel veel goed. Om het verhaal van opkomst en ondergang van deze goktent-exploitant nog wat stroperiger te maken, toverden scenaristen Doris Gilbert, Frank Gill Jr., en George Carlton Brown, er nog een love-story bij tussen Taylor en Moore. Dit leuke niemendalletje werd in beeld gebracht door John Alton en heeft niets te maken met de gelijknamige film van Louis Malle. Taylor, vanaf deze film heet hij zo, was Stanley Brown bij Columbia.