Stanislas Carré de Malberg (1969): cast en scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

La famille Bélier

2014 | Komedie, Muziek

Frankrijk​/​​België 2014. Komedie van Eric Lartigau. Met o.a. Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino en Louane Emera.

De zestienjarige Paula (Emera) woont op de boerderij van haar dove ouders, en ze helpt ze ook mee in het bedrijf, handig, omdat zij wel kan horen en spreken. Het harmonieuze gezin dreigt uit elkaar te worden gescheurd wanneer Paula door haar muziekleraar wordt opgemerkt tijdens een repetitie van het schoolkoor: ze kan werkelijk prachtig zingen. Heeft ze geen zin om een zangopleiding in Parijs te gaan volgen? Fijne feelgood-film, met een mooie debuutrol van Emera, eerder winnares van een tv-talentenshow. Werd gepositioneerd als de nieuwe Intouchables, maar dat is misschien iets te veel eer.

The English Wife

1995 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1995. Thriller van Simon Shore. Met o.a. Geraldine O'Rawe, Michel Chaumé, Zoe Wanamaker, Jean-Louis Tribes en Stanislas Carré de Malberg.

Elena (O`Rawe), een Engelse au-pair, zorgt voor de geestelijk gehandicapte zoon Bertrand (Chaum[KA1]e) van het Franse bourgeois-gezin Grimeau. Ze verblijft met hem in het buitenhuis zodat de ouders, die zich voor hun buitenwereldje voor hun kind schamen, er niet mee geconfronteerd worden. Bertrand en Elena kunnen goed met elkaar overweg. Elena geeft zich uit als madame Grimeau. Ze wordt verliefd op een plaatselijke jongeman, Alain (Carré De Malberg) en voelt zich volmaakt gelukkig. Als monsieur en madame Grimeau plotseling aankondigen Bertrand in een verpleegtehuis te willen onderbrengen, stort Elena's wereldje in. Ze bedenkt een list om de gang van zaken te beïnvloeden, maar dat gaat niet zonder noodlottigheid. Frans-Engelse tv- suspense, die er net mee door kan.

Le chasseur de la nuit

1993 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1993. Familiefilm van Jacques Renard. Met o.a. Cécile Bois, Annie Noël, François Chattot, Maryvonne Schiltz en Marie Desgrange.

Frans plattelandsdrama, gesitueerd rond het bergmassief van Auvergne in 1918. Twee adolescenten, Bois en Carré De Malberg, hoeden er hun schapen. Sinds hun kinderjaren zijn ze onafscheidelijk. Ze worden overvallen door een verschrikkelijk onweer en schuilen in de oude boerderij van de Chasseur de la nuit, de nachtjager. Volgens de overlevering moet dat leiden tot onheil. Herderinnetje Bois maakt zich erna terecht zorgen over hun toekomst. Haar vriendje moet weldra naar de grote stad om een vak te leren. Dan is er ook Chattot, de vader van het meisje, die helemaal niet van plan is de straatarme Carré De Malberg als toekomstige schoonzoon te accepteren. Indrukwekkende verfilming van de gelijknamige roman van Henri Pourrat, bekroond met de Prix 1994 van het Comité International pour la diffusion des arts et lettres au cinéma. Scenario van Jacques Santamaria. Camerawerk van Romain Winding.

Solo per dirti addio

1992 | Mysterie

Frankrijk​/​​Italië 1992. Mysterie van Sergio Sollima. Met o.a. Giovanna Ralli, Fabio Testi, Florence Darel, Stéphane Ferrara en Giuditta Saltarini.

De dood van een jongeman, verkeersleider op het vliegveld bij Trieste, wordt afgedaan als zelfmoord. Zijn moeder (Ralli) weet wel beter. Met behulp van Fabio Testi, de vriend van haar zoon, begint ze een onderzoek. Ze komt meer aan de weet over het leven van haar zoon als ze op het spoor komt van een aristocratisch meisje, dat heen en weer pendelt tussen Mantova en Parijs. De moeder vraagt de Italiaanse autoriteiten het onderzoek te heropenen. Ze zoekt en ondervraagt mensen, die haar pleidooi kunnen ondersteunen. Dan ontdekt ze dat Fabio Testi een geheim agent is. De zaak wordt hoe langer hoe ingewikkelder en gevaarlijker.

Nestor Burma : Casse-pipe à la Nation

1992 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk​/​​België​/​​Zwitserland 1992. Mysterie van Claude Grinberg. Met o.a. Guy Marchand, Natacha Lindinger, Pierre Tornade, Michel Fortin en Patrick Guillemin.

Voor het Parijse station Gare de Lyon wordt een jong meisje aangerand. Nestor Burma (Marchand) snelt haar ter hulp, maar vooraleer hij de overvaller kan overmeesteren is het meisje spoorloos verdwenen. Wat later wordt ze vermoord teruggevonden. Burma ontdekt dat haar minnaar Eric Montholieu (De Jonge) was en deze is dan ook de belangrijkste verdachte. De man is echter politiek actief op nationaal niveau. Voorzichtigheid is dus geboden, temeer omdat Burma lang niet zo zeker is van diens schuld. Een vlot gemaakte routine-policier rond detective Nestor Burma, zoals steeds enthousiast vertolkt door Marchand. Originaliteit hoef je niet te verwachten maar verveling al evenmin. David Lang bewerkte de roman van Léo Malet. Achter de camera stond Claude Egger. Aflevering van het seizoen, nummer van 40.

Rien que des mensonges

1991 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 1991. Drama van Paule Muret. Met o.a. Fanny Ardant, Alain Bashung, Jacques Perrin, Stanislas Carré de Malberg en Alexandra Kazan.

Ardant is de verveelde vrouw van een rijke uitgever (een respectabel beroep dat kennelijk altijd in is) en houdt er een minnaar op na. Ze voelt zich schuldig over haar levensstijl en probeert er (tevergeefs) verandering in te brengen. Een lege, tamelijk plotloze film met Ardant als een levenloze aan- en uitkleedpop. Scenario van Jean-Fran[KA10]cois Goyet en regisseur Muret. Camerawerk van Renato Berta. Gemaakt met geld van de Zwisterse (Franstalige) tv.

La maison vide

1991 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van Denys Granier-Deferre. Met o.a. Joachim Lombard, Serge Merlin, Isabelle Carré, Stanislas Carré de Malberg en Denise Chalem.

1942: de Franse provincie tijdens de bezetting. In een katholieke kostschool zweren twee jongens elkaar vriendschap en trouw. De eerste raakt zeer nauw betrokken bij een 'noodlottig ongeval' met een Duitse militair en wordt afgevoerd. Wanhopig besluit zijn vriend voortaan de gele jodenster te dragen. Hij is immers joods en wordt beschermd door de rector van het internaat. Ternauwernood wordt hij gered door een man die hem meeneemt naar een weeshuis in de Lot-streek. Zonder de roman van Claude Gutman gelezen te hebben, lijkt deze tv-produktie qua scenario een slappe kopie van AU REVOIR LES ENFANTS van Louis Malle. Het enige verschil is dat de kinderen gewoon pubers geworden zijn. Zeer zorgvuldig opgenomen en gespeeld, maar meer een uiting van toewijding dan van inspiratie. Leuke jonge acteurs.

Un été d'orages

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Charlotte Brandstrom. Met o.a. Judith Godrèche, Stanislas Carré de Malberg, Jean Bouise, Gisèle Casadesus en Béatrice Lord.

Verfilming van de overbekende roman van Pierre-Jean Remy. In haar debuutfilm laat de regisseuse op natuurgetrouwe en gevoelige wijze het Auvergne van onder de Duitse bezetting herleven. Het is 1944 en er heerst al een na-oorlogs sfeertje. Op subtiele wijze wordt de gedragsontwikkeling van een zeventien-jarige adolescent geschetst, die vriendschap sluit met de Engelse parachutist, die bij zijn familie is opgenomen. Enkele langdradige gedeelten en stijlbreuken wegen niet op tegen de geloofwaardige personages en de beschrijving van de omgeving waarin zij wortel schieten. Een indringende mengeling van ironie en melancholie.

Au revoir les enfants

1987 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1987. Oorlogsfilm van Louis Malle. Met o.a. Gaspard Manesse, Raphael Fejtö, Francine Racette, Philippe Morier-Genoud en Stanislas Carré de Malberg.

Ontroerende film van Malle, die er in Venetië de Gouden Leeuw mee wegsleepte. Malle blikt terug op zijn jeugd, tijdens de laatste oorlogswinter ging hij naar een katholieke jongensschool. Daar raakte hij hevig geïntrigeerd door een joodse klasgenoot. ‘Hij was anders, geheimzinnig. Ik leerde hem kennen en ging van hem houden. Op een morgen stortte onze kleine wereld ineen.’ Malle’s meesterschap toont zich opnieuw door het subtiele samenspel van gebaren, blikken en veelzeggende stiltes. Met de eufemistische titel worden de verschrikkingen van oorlog en bezetting in één zinnetje samengebald.