Manolo Morán is acteur.
Er zijn 39 films gevonden.

Chantaje a un torero

1966 | Misdaad

Spanje 1966. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. El Cordobés, Alberto de Mendoza, Manolo Morán en María Andersen.

Een aspirant-stierenvechter raakt betrokken bij de moord op een buitenlandse vrouw. Een mislukte poging tot bioscoop- exploitatie van de populariteit van de fabelachtige stierenvechter 'El Cordobés'.

Operación Dalila

1965 | Komedie

Spanje/Verenigde Staten 1965. Komedie van Luis de los Arcos. Met o.a. Enrique Guitart, Rory Calhoun, Gia Scala en Manolo Morán.

De vijanden van een zeer baardige Caraïbische president zoeken een verleidster die zijn weelderige haardos afknipt. Een dmme, komisch bedoelde versie van de mythe van Samson en Delilah.

Una Chica casi formal

1963 | Komedie, Romantiek

Spanje/Duitsland 1963. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Liselotte Pulver, Alberto de Mendoza, Martin Held, Manolo Morán en Gila.

Tijdens een zakenreis naar Spanje ontstaat een romance tussen een Duitse industrieel en zijn secretaresse. Een zeer vulgaire liefdeskomedie, hoewel de regie en het spel soms trefzeker uitvallen.

La Pandilla de los ll

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Pepe Isbert, Angel de Andrés, Manolo Morán en Antonio Ozores.

Beïnvloed door Amerikaanse 'thrillers' besluiten elf ongelukkige misdadigers de Bank van Spanje te beroven. Een sympathieke komedie, een beetje volgens I SOLITI IGNOTI.

Labios rojos

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Jesús Franco. Met o.a. Manolo Morán, Isana Medel, Lina Canalejas en Javier Armet.

De komisch-sentimentele avonturen van twee vrienden. De tweede film van de produktieve Jes[KA1]us Franco, waarin enkele elementen van de vorige zijn terug te vinden (TENEMOS 18 ANOS) en al kenmerken van zijn latere films te vinden zijn.

Viva lo imposible!

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Paquita Rico, Manolo Morán, José María Rodero en Gila.

Een arbeidersfamilie besluit haar monotone bestaan te doorbreken. Een verhaal van Manuel Mihura, net zo reactionair als al zijn andere verhalen.

Don José, Pepe y Pepito

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Clemente Pamplona. Met o.a. Antonio Casal, Ana Esmeralda, Manolo Morán en José Isbert.

Een oude man, zijn zoon en zijn kleinzoon worden allemaal op hetzelfde meisje verliefd. Een vrij goede komedie die bovendien goed gespeeld is.

Los Angeles del volante

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Pepe Isbert, José Luis Ozores en Manolo Morán.

Een paar taxichauffeurs proberen een jong meisje, dat zelfmoord wilde plegen door zich onder een taxi te werpen, levenswil bij te brengen. Deze film is geregisseerd door Iquino en geschreven door Pedro Masó, twee van de grootste opportunisten van de Spaanse film.

El Puente de la paz

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. Manolo Morán, Angel Ter, José Luis Ozores, Juan Calvo en Antonio Ozores.

Twee grootgrondbezitters komen overeen een brug te laten bouwen die hun respectievelijke gebieden samenvoegt. Ze willen echter de landarbeiders die de bouw uitvoeren niet betalen. Een tweeslachtige en paternalistische visie op de landbouwproblematiek.

Camarote de lujo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Antonio Casal, María Mahor, Manolo Morán en Fernando Sancho.

Dit is het verhaal over de tegenspoed die een eenvoudige, naïeve jongen uit de provincie, in Madrid ondervindt. Aan het werk van Rafael Gil kan weer een middelmatige film worden toegevoegd.

Manolo, guardia urbano

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Rafael Salvia. Met o.a. Manolo Morán, Tony Leblanc, Luz Márquez en Pepe Isbert.

Per ongeluk wordt de baby van een verkeersagent van middelbare leeftijd verwisseld met die van een andere familie. Een komedie van paternalistische makelij, geconstrueerd ter meerdere eer en glorie van de goedmoedige humorist Manolo Morán, wiens acteertalent niet valt te betwisten.

Goodbye, Sevilla

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Maruja Díaz, Tulio Carminatti, Manolo Morán en José Sazatornil.

Een folk-artieste wil beroemd worden. Een van de vele flamenco-knoeiwerken uit die tijd.

Una Cruz en el infierno

1954 | Oorlogsfilm

Spanje 1954. Oorlogsfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Elena Barrios, Manolo Morán, José Nieto en María Martín.

Een smokkelaar neemt zijn toevlucht tot een Spaanse missiepost in Indochina, die door de communisten aangevallen wordt. Een typisch religieus feuilleton, dat zich deze keer in een oorlogssituatie afspeelt - gemaakt in het Spanje van de jaren vijftig.

Tres eran tres

1954 |

Spanje 1954. Eduardo G. Maroto. Met o.a. Manolo Morán, Antonio Riquelme, Gustavo Re en Manuel Arbó.

Een film bestaande uit drie sketchjes, waarvan elke een parodie is op een bepaald soort film: horror, western en het Spaanse folkloristische genre. Geen slechte film.

La Ciudad perdida

1954 | Misdaad, Actiefilm

Italië/Spanje 1954. Misdaad van Margarita Alexandre en Rafael Torrecilla. Met o.a. Cosetta Greco, Fausto Tozzi, Félix Dafauce en Manolo Morán.

Een gangster komt in Spanje terwijl een politiemacht hem op de hielen zit. In Madrid neemt hij een meisje als gijzelaar. Een ordinaire thriller zonder opmerkelijke kwaliteiten.

La Ciudad de los sueños

1954 | Mysterie

Spanje 1954. Mysterie van Enrique Gómez. Met o.a. Margarita Andrey, Carlos Muñoz, Carlos Baena en Manolo Morán.

Een serieuze, leergierige jongen uit de provincie wekt op de Universiteit de afgunst bij zijn medestudenten. Een middelmatige, onbelangrijke film.

El Bandido generoso

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Morán, Zori, Santos en Codeso.

In een Andalusisch dorpje wordt een naïeve koster geëngageerd om zich als struikrover uit de Sierra Morena te vermommen. Deze film zit vol met grove humor en heeft geen enkele charme.

11 pares de botas

1954 | Sportfilm

Spanje 1954. Sportfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. José Suárez, María del Carmen Prado, Elisa Montés en Manolo Morán.

Een voetballer ziet zijn huwelijk gevaar lopen doordat hij wordt achtervolgd door een vrouwelijke fan. Grove en tevens pretentieuze film.

Intriga en el escenario

1953 | Musical, Misdaad

Spanje 1953. Musical van Feliciano Catalán. Met o.a. Margaret Genske, Manolo Morán, Enrique Guitart, Encarnita Fuentes en Pepe Isbert.

Een reizend toneelgezelschap houdt zich bezig met de handel in diamanten. Een krankzinnige, verwarrende produktie, die het midden houdt tussen een folkloristische film en een detectivefilm.

Aeropuerto

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Margarita Andrey, Fernando Rey, Juanita Reina en María Asquerino.

Er vinden voorvallen van verschillende aard plaats op een luchthaven. Dit is één van de weinige scènische films die in Spanje zijn gemaakt. Enkele van de populairste Spaanse acteurs doen mee.

Persecución en Madrid

1952 |

Spanje 1952. Enrique Gómez. Met o.a. Manuel Monroy, Isabel de Castro, Manolo Morán en Silvia Morgan.

De ontelbare inspanningen die een Pool zich getroost om de Spaanse nationaliteit te verkrijgen. Een belachelijk anticommunistisch pamflet, typisch voor het Spanje uit die tijd.

La Estrella de Sierra Morena

1952 | Avonturenfilm

Spanje 1952. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Manolo Morán en José Nieto.

Een meisje dat door een paar bandieten is ontvoerd, wordt in de loop der jaren de leidster van de groep. Een schaamteloze avonturenfilm met de 'folkloristische' ster Lola Flores in de hoofdrol.

De Madrid al cielo

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. María de los Angeles Morales, Gustavo Rojo, Manolo Morán en Félix Fernández.

De inspanningen van een verloofd stel op jacht naar succes. Zeer slecht, zoals haast alle films van Gil.

Ronda española

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. José Suárez, Elena Salvador, Manolo Morán en José María Rodero.

Driehonderd balletdanseressen vertrekken naar Amerika. Een ondraaglijke film over de verheerlijking van Spanje.

Me quiero casar contigo

1951 | Komedie, Romantiek

Spanje 1951. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Virginia Keilley, Manolo Morán en Elena Espejo.

Een naïeve man wil trouwen met een beeldschone vrouw. Een van de minder geslaagde titels van de verbijsterende Mihura.

Historia de 2 aldeas

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Nani Fernández, Carlos Muñoz, José Bódalo en Manolo Morán.

Een Galiciër en een Asturiër hebben een uitstekende vriendschapsband ondanks de rivaliteit in hun werk. Een zeer middelmatige film.

Un Hombre de mundo

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Manuel Tamayo. Met o.a. María Martín, Francisco Melgares, Manolo Morán en Ricardo Palmerola.

Een groot tegenstander van het huwelijk trouwt tenslotte toch en probeert zijn vriend, die vroeger dezelfde ideeën had, over te halen dit ook te doen. Een zeer middelmatige film die totaal niet amusant is.

Fuego

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Alfredo Echegaray Comba. Met o.a. Nani Fernández, Tony Leblanc en Manolo Morán.

Twee broers, beiden brandweerlieden, leven afzondelijk omdat zij beide één vrouw liefhebben, en tezamen vanwege de dienst. Kleine verheerlijking van de Brandweer.

Aventuras de Juan Lucas

1949 | Avonturenfilm

Spanje 1949. Avonturenfilm van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Rey, María Dea, Manolo Morán en Juan Espantaleón.

Een avonturier uit Andalusië in de negentiende eeuw wordt verliefd op de dochter van een rivaal. Zeer middelmatig, zoals alle films van Rafael Gil.

Olé, torero!

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Luis Sandrini, Paquita Rico, Manolo Morán, Guillermo Marín en José Nieto.

De vriendschap tussen een Argentijnse taxichauffeur en een Spaanse stierenvechter leidt tot een film met een louter traditioneel karakter, niet van wezenlijk belang.

El Duende y el rey

1948 | Romantiek

Spanje 1948. Romantiek van Alejandro Perla. Met o.a. Antonio Vilar, Blanca de Silos, Manolo Morán en Milagros Leal.

Er ontstaat een liefdesromance tussen een geruïneerde markiezin en een edelman, wiens naam door haar overleden man onteerd werd. Een kostuumfilm die nu niet meer erg aanlokkelijk overkomt.

Por el gran premio

1946 | Sportfilm

Spanje 1946. Sportfilm van Pedro Antonio Carón. Met o.a. Manolo Morán, Sara Montiel, Paola Bárbara en Raúl Cancio.

Komische liefdesavonturen tijdens de Ronde van Spanje. In één woord vervelend.

Noche decisiva

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Julio Fleischner. Met o.a. Julio Peña, Mari Galiana, Manolo Morán en Félix Fernández.

Een jonge miljonair is op zoek naar zichzelf. Een moralistische en onuitstaanbare film.

El Testamento del virrey

1944 | Avonturenfilm

Spanje 1944. Avonturenfilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Manuel Luna, Mercedes Vecino, Manolo Morán en Milagros Leal.

Een rijke Spaanse heer overlijdt en men weet niet wie zijn erfgenaam is. Zeer zwak.

Se vende un palacio

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Mary Santamaría, Roberto Rey, José Nieto en Manolo Morán.

Een stel dieven willen het paleis van een ander, dat te koop staat, zelf verkopen. Een behoorlijke en bescheiden film, en nog helemaal niet zo slecht gerealiseerd.

Castillo de naipes

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Raúl Cancio, Blanca de Silos, Manolo Morán en Joaquín Roa.

Een Argentijn komt naar Spanje om zorg te dragen voor het kasteel dat hij heeft geërfd. Onmiddelijk stuit hij op de vastgeroeste vooroordelen van de dorpelingen. Een zeer opvallende film van een onderschatte regisseur.

La Famosa Luz María

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Fernando Mignoni. Met o.a. Lupe Sino, Manolo Morán, Joaquín Bergia en María Vera.

Het verhaal van Luz María en haar talloze verloofden. Een onbetekenende film zonder enig tempo of charme.

Intriga

1942 | Mysterie, Komedie

Spanje 1942. Mysterie van Antonio Román. Met o.a. Julio Paña, Blanca de Silos, Mari Cruz en Manolo Morán.

Een lastige politiezaak moet worden opgelost... Een middelmatige, maar bezienswaardige film, waarin aan het eind de regisseur zelf de hele intrige uit de doeken doet.

Goyescas

1942 | Muziek

Spanje 1942. Muziek van Benito Perojo. Met o.a. Imperio Argentina, Armando Calvo, Rafael Rivelles en Manolo Morán.

Een mooie Spaanse volksvrouw en de hertogin van Alba lijken sprekend op elkaar. Een operette die zich baseert op het principe van persoonsverwisseling en redelijk goed het Madrid van Goya weergeeft.