Ivan Sen

Regisseur, Scenarist, Cameraman, Componist, Editor

Ivan Sen is regisseur, scenarist, cameraman, componist en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Goldstone

2016 | Misdaad, Thriller

Australië 2016. Misdaad van Ivan Sen. Met o.a. Aaron Pedersen, Alex Russell, Jacki Weaver, Cheng Pei-pei en David Wenham.

Mystery Road

2013 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Australië 2013. Misdaad van Ivan Sen. Met o.a. Aaron Pedersen, Hugo Weaving, Ryan Kwanten en Jack Thompson.

Als onder een brug een lijk van een Aboriginal-tienermeisje wordt gevonden gaat de jonge politieman Jay Swan, eveneens van Aboriginal komaf, op onderzoek uit. Hij stuit op een akelige mix van drugshandel, prostitutie, racisme en geweld, waarbij sommige collega's een bedenkelijke rol spelen. Sterke thriller, vormgegeven als western, met de daarbij behorende fraaie beelden, ditmaal van het dorre landschap in Queensland. Sterk spel, van de bekende (Weaving, Kwanten) en van de minder bekende acteurs. Mooi, tikje traag, maar spannend. Regisseur Sen schreef zelf het script, stond achter de camera, monteerde, en verzorgde de muziek.

Beneath Clouds

2002 | Drama

Australië 2002. Drama van Ivan Sen. Met o.a. Danielle Hall, Damian Pitt, Jenna Lee Connors, Simon Swan en Mundurra Weldon.

Prachtig gefotografeerde en geregisseerde opgroei-roadmovie waarin de blank ogende Lena, dochter van een aboriginal moeder en een Ierse vader, op weg gaat naar Sydney om haar vader te zoeken. Onderweg komt ze Vaughn tegen, een aboriginal jongen die ontsnapt is uit een jeugdinstelling en naar zijn doodzieke moeder toe wilt. Beiden verpersoonlijken voor de ander wat ze proberen te ontvluchten. Zij wil weg van de beperkende omstandigheden van haar afkomst, hij wil weg van de vijandige maatschappij. In de verlaten woestijn zijn ze op elkaar aangewezen. Regisseur, en voormalig fotograaf, Ivan Sen (1972, Australië) kreeg op het filmfestival van Berlijn de prijs voor het beste debuut.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Sen op televisie komt.

Reageer