John Sham is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Roboforce

1988 | Sciencefiction, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Sciencefiction van David Chung. Met o.a. John Sham, Tsui Hark, Sally Yeh, Ben Lam en Tony Leung Chiu Wai.

Deze film steunt op slechts [KA1]e[KA1]en eigen idee: het misdaadsysndicaat van Sham maakt zijn handen niet meer vuil: hiervoor hebben ze op mensen gelijkende mannelijke robotten; commissaris Sham bouwt met de hulp van overloper Hark een vrouwelijke robot voor de tegenaanval. De rest is schaamteloos gepikt uit TERMINATOR en ROBOCOP vermengd met martial-arts (voor Hark), maar regisseur Chung maakt in ieder geval geen geheim van zijn staartrijderij. Het scenario is van Yen Kai Chi. Achter de camera stond Lo Wash Shing. Uitsluitend voor genre-gekken.

Goodbye Darling

1987 | Komedie

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van Raymond Wong. Met o.a. Cherie Chung, Raymond Wong, John Sham en Mark Cheng.

Dwaze Kantonese komedie voor de massa en de Chinese markt in het buitenland. De produktie is van zwakke kwaliteit, maar voor de kassa spelen er wel sterren mee. Plaatselijke komedie met dwaze verbale en visuele gimmicks, slechte timing en overdreven spel. Het verhaal is een exacte kopie van SEND ME NO FLOWERS van Rock Hudson en Doris Day uit 1964, zonder problemen te maken over auteursrecht. Mevr. Chung speelt de vrouw van Wong, die ten onrechte gelooft dat hij stervende is en tot ontsteltenis van zijn vrouw een nieuwe echtgenoot voor haar probeert te vinden. Helaas vormen Chung en Wong geen geweldig team. Wong had met zijn gebrek aan sex appeal en charisma beter achter de camera kunnen staan dan er voor.

Wheels Of Meals

1986 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao, Cheung Chung en Lola Forner.

Jackie Chan de komische tegenhanger van Bruce Lee, probeert hier een schone dame in moeilijkheden te redden uit het prostitutiemilieu en haar souteneurs een hak te zetten. Veel actie, maar wel formule-werk. Dat kan de echte fans niets schelen.

Mad Mission 3

1984 | Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm, Thriller

Hongkong SAR van China 1984. Avonturenfilm van Tsui Hark. Met o.a. Samuel Hui, Sylvia Chang, Richard Kiel, Jean Mersant en John Sham.

In deze slaapverwekkende derde aflevering gaat het om de Engelse kroonjuwelen en een z.g. dubbelplot. Wederom zeer verwarrend en helemaal niet leuk. Uitsluitend voor liefhebbers die zich niets van onze waardering aantrekken en dat zijn er genoeg. Richard Kiel (JAWS) heeft domme kracht en geen acteertalent.