Milos Kopecký

Acteur

Milos Kopecký is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Carovne dedictvi

1985 | Familiefilm, Historische film, Fantasy

Servië en Montenegro/DDDE/Tsjechië 1985. Familiefilm van Michael Kann, Michael Kann en Zdenek Zelenka. Met o.a. Martin Pert, Rudolf Stedry, Terezka Chudobová, Milos Kopecký en Jiří Kodet.

In de 18e eeuw oefenen de huurlingen van de hertog een ware terreur uit in Bohemen. Een mutsenmaker doet zijn mond open en wordt onmiddellijk in een kerker gesmeten van een vesting die door een brede slotgracht omgeven is. Zijn tien-jarige zoon Vitek (Pert) en zijn vriendjes lukt het na een tijdje om hem met listen en slimme trucs te bevrijden. Daarbij maken ze handig gebruik van de magisch muts, die Vitek tussen de spullen van zijn vader vond. Onderhoudende, avontuurlijke en historisch getinte film voor het jonge volkje. Traditioneel gemaakt, wat menig kijkertje dat blasé is geworden door de gadgets die nu eenmaal bij moderne jeugdfilms horen, kan verrassen. Het scenario is van Josef Hanzlik en regisseur Zdenek Zelěnka naar een verhaal van Václav Rezác. Viktor Ruzicka stond achter de camera.

Dobrý voják Švejk

1956 |

Servië en Montenegro 1956. Karel Steklý. Met o.a. Svatopluk Benes, Miloš Nesvadba, František Filipovský, Josef Hlinomaz en Milan Neděla.

Een weinig kritische en simplistische versie van de bekende satire op de (ondergaande) Oostenrijks-Hongaarse monarchie en de daarmee samenhangende bureaucratie en het militairisme. Een maatschappelijke orde, die niets beters heeft te doen dan een eenvoudige ziel, hondenvanger Schweijk, wegens spionage en hoogverraad te arresteren en daarna voor gek te verklaren. Naar het beroemde boek van Jaroslav Hašek, die leefde van 1883 - 1923.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Milos Kopecký op televisie komt.

Reageer