Martin Koerber

Regisseur, Acteur

Martin Koerber is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Otto Preminger: Ein Portrait

1999 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1999. Documentaire van Wolfgang Jacobsen, Martin Koerber en René Perraudin. Met o.a. Ingo Preminger, Alan Adler, David Raksin, Ken Kaufman en Martin C. Schute.

Een oppervlakkig portret van Otto Preminger (1906-1986), een joodse Oostenrijker die zich een weg naar de top filmde in Hollywood. Hij groeide op in Wenen en droomde van een toneelcarri[KA2]ere. Max Reinhardt gaf hem de leiding over zijn gezelschap. De enige film die hij in Oostenrijk draaide, DIE GRO[KL29]E LIEBE (1931), werd een flop. Toch was dit visitekaartje voldoende om producer Joseph Schenck ertoe aan te zetten hem naar Hollywood te halen. Bij 20th Century Fox kwam hij onder de vleugels van Darryl F. Zanuck en hun haat/liefde verhouding werd een van de legendes van tinseltown. Daar hij zich niet kon plooien naar de eisen van de studio`s besloot hij begin jaren 1950 zijn eigen productiehuis op te richten. Meermaals daagt hij het Hays-office (de officiële censuurcommissie) flagrant uit. Otto's broer Ingo schetst een beeld van de eigenzinnige cineast die ook als acteur enkele opmerkelijke prestaties leverde. Onder de andere gastsprekers bevinden zich eveneens Otto's weduwe Hope Bryce-Preminger en Saul Bass, de tekenaar die de meeste van zijn films van een generiek voorzag. De drie regisseurs tekenden tevens voor het scenario. Commentaar werd ingesproken door Peter Simonischek en Till Hagen. Perraudin was tevens verantwoordelijk voor montage en fotografie.

Das Zweite Leben der Marlene

1995 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1995. Documentaire van Christian Bauer en Matti Bauer. Met o.a. Maria Riva, Peter Riva, Ingrid Dobler, Gero Gandert en Christine Kisorsy.

Een biografische verhandeling over het leven van Marlene Dietrich (1904-1992) door haar dochter Maria Riva, die aan de hand van de uitgebreide garderobe, gebruiksvoorwerpen en andere bezittingen die zij erfde (in totaal zo'n 300.000 stuks) en een fotocollectie van om en bij de twaalfduizend foto's een portret schetst van haar legendarische moeder. Verschillende mensen die haar kenden of met haar gewerkt hebben komen eveneens aan het woord. Het geheel is vooral belangrijk voor fervente fans en liefhebbers van privé-bezittingen van de sterren, het grote publiek heeft minder boodschap aan deze film die gemaakt, geschreven en gemonteerd werd door Christian en Matti Bauer met veel liefde voor het monument Dietrich. Fotografische bijdragen zijn van Armin Fausten, Didier Lacoche en Peter Bonilla. Op de soundtrack zijn een aantal bekende nummers van La Dietrich te horen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Koerber op televisie komt.

Reageer