Susana Mayo

Acteur

Susana Mayo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

L'île flottante

1992 | Fantasy

Italië 1992. Fantasy van Tommaso Mottola. Met o.a. Delia Boccardo, Bernardo Olivieri Passeri, William James, Marina Moreso Cascales en Enrique Kossi.

Pretentieuze fantasie over twee kinderen die naar een eiland in het hiernamaals zijn gelokt. De film verzandt volledig en heeft niets meer te bieden dan een paar chaotische ideeën en beelden. Boccardo raakt bevriend met een aantal kinderen die in een verwaarloosd huis wonen. Op een nacht laat zij de kinderen een schotel van schuimgebak en custard zien, 'drijvend eiland' geheten; hun verbeelding maakt er een bestaand object van, bevolkt door een groepje bekvechtende idioten. Nadat het eiland is getroffen door een ramp, trachten Boccardo en de kinderen zich zwemmend te redden. Ondanks goed camerawerk van José Luis Garcia en Giorgio Bottos stelt de film niets voor. Het onbegrijpelijke verhaal is van regisseur Mottola. De titel van de film is Frans. De Italiaanse vertaling is eronder geplaatst om redenen - verwarring of artistieke pretenties - die alleen Mottola zelf begrijpt.

Sur

1988 | Drama

Frankrijk/Argentinië 1988. Drama van Fernando Solanas. Met o.a. Susu Pecoraro, Miguel Angel Sola, Philippe Léotard, Lito Cruz en Roberto Goyemeche.

'Muziek is de ziel van de mensheid' volgens de regisseur. Die is dan ook alom schetterend, betoverend, meeslepend en nostalgisch. De film beschrijft de turbulente geschiedenis van Argentinië door middel van de onsamenhangende herinneringen van een tegenstander van de militaire dictatuur, die in 1983 na vijf jaar te hebben gezeten uit de gevangenis kwam. Het blijkt dat zijn vrouw ontrouw is geweest, waardoor hij nog verder gebroken raakt. Hij zakt weg in gemijmer over de dierbare herinneringen, die hij koestert over zijn vrienden van weleer. De film zit vol abrupte overgangen, herhalingen, beelden uit verleden en heden, waardoor de koortsachtige gespannenheid van de hoofdpersoon volmaakt wordt weergegeven. Een tragisch maar ook poëtisch fresco. Het perfecte afstandelijke camerawerk van Felix Monti suggereert een gevoel van eenzaamheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Susana Mayo op televisie komt.

Reageer