Nicola Di Pinto

Acteur

Nicola Di Pinto is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pummarò

1990 | Drama, Film noir

Italië 1990. Drama van Michele Placido. Met o.a. Salvatore Billa, Ottaviano Dell'Acqua, Nicola Di Pinto en Thywill Amenia.

Het regiedebuut van acteur Placido is een sterke Italiaanse film over racisme en uitbuiting. Het verhaal gaat over Kwaku, een medisch student uit Ghana. In zuid-Italië vindt hij zijn broer, bijgenaamd Pummarò, terug, die daar werkt als onderbetaalde boerenknecht om voor Kwaku een studie in Canada mogelijk te maken. Kwaku's speurtocht brengt hem van het gewelddadige Napolitaanse platteland naar de Romeinse hoerenbuurt waar hij Nanou ontmoet, de vrouw van zijn broer. Een vleug van romantiek in Verona. Het einde is bitterzoet.

Scugnizzi

1989 | Drama, Muziek

Italië 1989. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Leo Gullotta, Aldo Giuffrè, Pino Caruso, Claudia Muzil en Piero Pepe.

Originele, musical-achtige film over straatkinderen in Napels. Een acteur wordt gestrikt om een musical in te studeren in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Hij doet het alleen voor het geld, maar hij raakt gecharmeerd van de kinderen die zoveel talent hebben en zo weinig kans dat te laten zien. Ellende van het straatleven wordt handig vermengd met de voorbereidingen voor de show, en dat is de verdienste van deze film: er is een onderhoudende vorm gevonden om sociale wantoestanden te laten zien.

La Donna del traghetto

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Amedeo Fago. Met o.a. Alessandro Haber, Teresa Ann Leroy, Paco Fabrini en Nicola Di Pinto.

Een onafhankelijk geproduceerde low budget-film, van een ontwapenende charme. Geslaagd regiedebuut van Fago. Een ontroerend verhaal over een eenzame man, die naar een baby verlangt. Hij raakt geobsedeerd door kinderen en baby's. Tenslotte biedt een sympathieke, stille jonge vrouw zich aan als substituut voor zijn wensdroom. De sfeervolle fotografie in de pittoreske Povlakte geeft de film een onaardse sfeer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicola Di Pinto op televisie komt.

Reageer