André Rouille

Acteur

André Rouille is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rachid ou l'autre France

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Ali Ghalem. Met o.a. Salah Teskouk, Ahmed Taybi, Ahmed Mazouz, Mahmoud Benyacoub en Bekate.

Twee korte films, RACHID en L`AUTRE FRANCE, zijn van een nieuwe montage voorzien. Echter, enerzijds is de `breuk` te merken en anderzijds is de lengte niet geschikt voor het commercie[KA3]ele circuit. Het gaat om de zogenaamde autobiografie van een Algerijnse arbeider, die als militante vakbondsman in Noord-Frankrijk (Lille, Valencienne, Saint-Omer) actief is, en de klappen en tegenslagen die hij krijgt te verwerken. Aan de oprechtheid valt niet te twijfelen en het documentaire-aspect is interessant maar de regie doet amateuristisch aan en de centrale figuur komt weinig overtuigend over. Ghalem zou later veel beter presteren (UNE FEMME POUR MON FILS, 1982). Ook bekend als RACHID, L'AUTRE FRANCE.

L'Autre France

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Ali Ghalem. Met o.a. Ahmed Taybi, Salah Teskouk, Mohamed Abaid, JeanLoup Bourel en André Rouille.

Tweede Franse speelfilm van deze van oorsprong Algerijnse regisseur. Een Algerijnse arbeider in Noord-Frankrijk wordt zich bewust van zijn lot als immigrant en arbeider, en sluit zich aan bij de politieke strijd van zijn Franse alter ego's. Tamelijk zware kost met veel acties, en zowel elementen van een documentaire als van een verzonnen biografie bevattend. De Noordafrikaanse muziekpassages passen slecht bij de ervaringen van de hoofdpersoon, maar dat is nauwelijks te merken. Deze regisseur zou in 1982 veel beter uit de bus komen met UNE FEMME POUR MON FILS. Anonieme acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Rouille op televisie komt.

Reageer