Claude Patin

Regisseur

Claude Patin is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Scratch

1981 | Sportfilm

Frankrijk 1981. Sportfilm van Claude Patin. Met o.a. Christian Balthauss, Claude Queirel, Joël Queirel, Colette Boyer en Evelyne Pelletier.

Deze regionale produktie riekt naar een huiveringwekkend amateurisme. De geschiedenis van de niet te stuiten weg naar de top van een motorcoureur. De weg omhoog wordt ons getoond door middel van opeenvolgende krantenkoppen, wat sterk doet denken aan de kalenderblaadjes die wegdwarrelen in de wind in films uit de jaren dertig, om het tijdsverloop aan te geven. Ongelofelijk ouderwets. Blijven over de motor en de spectaculaire beelden van de wedstrijden, voor hen die van deze lawaaierige machine houden. Er doen uitsluitend onbekenden mee.

L'échappatoire

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Claude Patin. Met o.a. Mylène Demongeot, Michèle Bertrand, Mova Person, Christian Baltauss en Guy Di Rigo.

Weinig originele debuutfilm. Een meer dan sombere schildering van een meisje uit de gegoede klasse die, ten gevolge van een traumatische ervaring in haar jeugd, steeds mannelijker wordt, motor gaat rijden (de tweede titel van de film is heel gek), in hevige paranoïa vervalt tot in de psychiatrische inrichting waar haar de dood wacht. Het talent van Bergman is nodig om een dergelijk verhaal te laten slagen. De acteurs zijn slecht geregisseerd en bovendien voor het merendeel debutanten; de uitwerking is vlak en monotoon. Patin had bovendien het ongeluk een van de meest middelmatige regisseurs te kiezen als technisch adviseur, Marc Simenon, de man van Demongeot.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Patin op televisie komt.

Reageer