Richard Yuen

Componist

Richard Yuen is componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Mutant City

1993 | Sciencefiction, Horror

Hongkong SAR van China 1993. Sciencefiction van Mak Tai Kit. Met o.a. Leon Lai, Jacky Cheung, Tatsuya Nakadai, Michele Li en Roy Cheung.

Roy Szeto en veteraan Tsui Hark bewerkten een Japans stripverhaaltje over repto[KA3]iden (monsters, die er uitzien als gewone stervelingen, maar in een ommezien kunnen muteren in bloeddorstige monsters), die een poging doen de macht op aarde te grijpen rond het jaar 2000. De reptoïden bedienen zich van een drug, Happiness, waaraan ze de mensheid proberen verslaafd te maken. Deze drug veroorzaakt verschrikkelijke pijnen en leidt tot een wisse dood. Dat kwaad begint in Hong Kong en politieman Lai bestrijdt het. Typisch produkt van de Hong Kong-cinema: het doet er niet toe of dit nu een mythologisch monsterverhaal uit het verleden is, of een nabije toekomst-thriller, want de smaak is hetzelfde.

Jiang-Hu: Between Love & Glory

1993 | Actiefilm, Fantasy

Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Ronny Yu. Met o.a. Leslie Cheung, Brigitte Lin, Chun-Yu Ng, Elaine Lui en Kit-Ying Nam.

De Gemeenschap van het Kwaad - Jiang-Hu - heerst over de mythische feodale onderwereld van het oude China. Cheung is de oogappel van de leider van de Wu Dang bergvolk. Hij werd als weeskind door hem geadopteerd en opgeleid tot een geniale gevechtskunstenaar. Toch is Cheung een vredelievende jongen en daarom weigert hij zijn vader te begeleiden bij een gevecht tegen een rivaliserende clan. In het heetst van de strijd verschijnt echter een mysterieuze schoonheid die in haar eentje de Wu Dang terugdringt. Cheung, onwetend van de nederlaag, ontmoet het meisje Lin, en ze besluiten de gemeenschap te ontvluchten. Een gekostumeerd Kung-fu drama vol actie en romantiek. Prachtig gechoreografeerde gevechten, oogstrelende kostuums (van Oscarwinnares Emi Wada), feeërieke beelden en adembenemende speciale effecten. Scenario van Yu en David Wu naar een verhaal van Yu-Sang Leung, gebaseerd op de Chinese legende De heks met de witte haren. Magistrale fotografie van Richard Yuen. Gedraaid in CinemaScope.

Dung fong bat baai 2: fung wan joi hei

1993 | Actiefilm, Romantiek

Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Ching Siu-Tung en Raymond Lee. Met o.a. Brigitte Lin, Joey Wang, Yu Rong-Guang, Jean Wang en Yuen King-Tan.

TASHet scenario is van Tsui Hark, Roy Szeto en Carbon Cheung. Het camerawerk is van Lau Moon-Tong. Ook bekend als FUNG WAN JOI HEI, DONG FANG BU BAI 2: FENG YUN ZAI QI, EAST IS RED, INVINCIBLE ASIA 2: TURBULENCE AGAIN RISES, SWORDSMAN III, SWORDSMAN III: EAST IS RED, SWORDSMAN III: THE EAST IS RED, THE EAST IS RED SWORDSMAN III.

Wong Fei-Hung II

1992 | Actiefilm, Historische film

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Jet Li, Rosamund Kwan, Mok Siu Chung, David Chiang en Zhang Tie Lin.

Meester Wong is weer terug in dit vervolg op de hit WONG FEI- HUNG (ONCE UPON A TIMA IN CHINA) dat bijna net zo goed is als deel I. Weer een episch historisch verhaal, doorregen met spectaculaire gevechtsscènes. Meester Wong, die in 1895 een medische conferentie in Kanton bijwoont, neemt het op tegen een groep die het voorzien heeft op buitenlanders en verwesterde chinezen, en tegen plaatselijke agenten van de keizer, die de revolutionaire beweging van Wongs nieuwe vriend Dr. Sun Yat-Sen willen oprollen. Zelfs als de actie even wat minder wordt houdt het sterke verhaal de aandacht vast, al komt het eind wat abrupt. WONG FEI-HUNG III werd vlak daarna gedraaid. Script van Tsui Hark, Hanson Chan en Cheung Tan, fotografie van Arthur Wong.

Swordsman II

1991 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1991. Actiefilm van Ching Siu-Tung. Met o.a. Jet Li, Brigitte Ching-Hsia, Michelle Li, Rosamund Kwan en Fennie Yuen.

Zoveelste zwaardvechtfilm, die tijdens de Ming dynastie speelt. Dit keer moet een verschrokken krijger op verzoek van zijn dochter zijn meester bevrijden. Zijn tegenstander beschikt over magische krachten en schakelt al zijn kameraden uit. Het scenario is niemand minder dan de vermaarde Tsui Hark, Hanson Chan en Tang Pik Yin.

American Shaolin

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Lucas Lowe. Met o.a. Reese Madigan, Trent Bushey, Daniël Dae Kim, Billy Chang en Cliff Lenderman.

Madigan speelt de rol van een Amerikaans kickboks-kampioen, die na een publieke vernedering de eerste blanke wordt die een opleiding mag volgen in de Shaolintempel, de beste vechtsportschool ter wereld, diep in het binnenland van China. Naast de echt authentiek aandoende heilige tempel, mysterieus ogende rituelen, is er flink wat actie in de vorm van gevechten. Het oubollige scenario is van Keith W. Strandberg. Ook bekend als KARATE TIGER 5 omdat de producten van dezelfde lui zijn die KARATE TIGER 3 en KARATE TIGER 4 op hun geweten hebben.

Ji Tong Ya Jiang

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Clifton Ko. Met o.a. Michael Hui, Ricki Hui, Sylvia Cheng, Lowell Lo en Lawrence Ng.

Een vrolijke en onderhoudende film over de concurrentiestrijd tussen een traditioneel, wat slonzig chinees eethuisje met eend als specialiteit en een moderne grill-bar in westerse stijl met haantjes aan het spit, die tegenover elkaar in een straat gelegen zijn. Populaire Hongkong komieken Hui en Ng staan tegenover elkaar, bijgestaan door weelderig vrouwelijk schoon in een film die de strijd tussen oosterse en westerse cultuur symboliseert met een fikse glimlach. Scenario van Michael Hui en regisseur Ko. Camerawerk van Derek Wan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Yuen op televisie komt.

Reageer