Sandy Nelson

Acteur, Scenarist

Sandy Nelson is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Sugar & Spice

2001 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Komedie van Francine McDougall. Met o.a. Marley Shelton, Mena Suvari, Melissa George, James Marsden en Marla Sokoloff.

Diane, de aanvoerster van het cheerleadingteam van een Amerikaanse highschool, is zwanger van Jack, de captain van het footballteam. En ze hebben geen cent te makken. Maar zoals het in de VS betaamt zit ze niet bij de pakken neer. Samen met de leden van haar cheerleadingteam besluit ze banken te beroven, zodat ze in elk geval een inkomen heeft. Hoe dat moet, banken beroven, leren ze wel door films als Point Blank en Reservoir Dogs te bekijken. Aardige, soms wat melige komedie met bizarre trekjes, had wel iets meer scherpe randjes kunnen gebruiken.

Braveheart

1995 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1995. Historische film van Mel Gibson. Met o.a. Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan, Catherine McCormack en Brendan Gleeson.

Knokfilm van en met Mel Gibson over krijger William Wallace (1270-1305) die het rond de dertiende eeuwwisseling opneemt tegen de Engelse overheersers. Zelfgekroonde geschiedschrijver Gibson (The Passion of the Christ) en scenarioschrijver Randall Wallace distilleerden uit de historische bronnen wat hen uitkwam en produceerden een bloederig oorlogsdrama waarin Wallace naar voren komt als een vredelievende boer die wordt gedwongen te vechten. Braveheart is het meest bekende werk over William Wallace, met alle historische euvels van dien. Mede gebaseerd op het epische gedicht 'The actes and deidis of the illustre and vallyeant campioun Schir William Wallace' (ca. 1477), toegeschreven aan Henry the Minstrel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sandy Nelson op televisie komt.

Reageer