Jean Duceppe

Acteur

Jean Duceppe is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Lucien Brouillard

1982 | Thriller

Canada 1982. Thriller van Bruno Carrière. Met o.a. Pierre Curzi, Roger Blay, Marie Tifo, Paul Savoie en Jean Duceppe.

Twee boezemvrienden raken in hun kindertijd van elkaar gescheiden, maar vinden elkaar later weer als een briljant jurist (Curzi), die een veelbelovende politieke carri[KA2]ere opbouwt, terwijl de ander een sociaal geori[KA3]enteerde militant (Blay) is, die dikwijls in de gevangenis belandt, maar telkens weer door zijn juridische vriend eruit gehaald wordt. Als Curzi minister is geworden, laat de premier hem plotseling zonder pardon vallen om zijn eigen huid uit een lastig politiek parket te redden. Hij wil zich dan wreken op de meedogenloze premier en probeert zijn vriend, die toch al een slechte reputatie heeft, een onderdeel van zijn moorddadige plan te maken. Die doorziet dit tijdig en de bedrieger wordt bedrogen. Een goedgemaakte, knappe politieke thriller.

Je t'aime

1974 | Drama

Canada 1974. Drama van Pierre Duceppe. Met o.a. Jeanne Moreau, Jean Duceppe, Roseline Hoffman, Jean-René Ouellet en Lionel Villeneuve.

Moreau als 'la Française' die al achttien jaar in Canada woont en een grote aantrekkingskracht op mannen uitoefent; dit tot ongenoegen van de buurvrouwen. Haar leven wordt bepaald door de harde natuur. 'La Française' krijgt bezoek van haar achttien jaar oude dochter, die ze nooit heeft gezien en die zwanger is van Jérôme die ook op de boerderij arriveert en gefascineerd raakt door zijn schoonmoeder. Een mooi melodrama.

Alien Thunder

1973 | Western, Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad

Canada 1973. Western van Claude Fournier. Met o.a. Donald Sutherland, Kevin McCarthy, Chief Dan George, Jean Duceppe en Jack Creely.

In deze mooie, maar langdradige actiefilm achtervolgt Sutherland, lid van de Canadese Bereden Politie een Indiaan van de Cree-stam, die beschuldigd wordt van moord op een sergeant. Ook bekend als DAN CANDY'S LAW.

My Uncle Antoine

1971 |

1971. Claude Jutra. Met o.a. Jacques Gagnon, Claude Jutra, Jean Duceppe en Olivette Thibault.

In deze mooie, maar langdradige actiefilm achtervolgt Sutherland, lid van de Canadese Bereden Politie een Indiaan van de Cree-stam, die beschuldigd wordt van moord op een sergeant. Ook bekend als DAN CANDY'S LAW.

Mon oncle Antoine

1971 | Familiefilm

Canada 1971. Familiefilm van Claude Jutra. Met o.a. Jean Duceppe, Lyne Champagne, Jacques Gagnon, Lionel Villeneuve en Hélène Loiselle.

Een sympathieke, gemoedelijke kroniek over het dagelijkse leven van oom Antoine, die een kruidenierszaak annex winkel van Sinkel heeft, en bij gelegenheid begrafenisondernemer is. De gebeurtenissen worden gezien door de ogen van puber Benoit (Duceppe), de vijftien-jarige neef van Antoine, en krijgen zo een dromerige charme en milde ironie over volwassenen die voor een keertje pauze maken in hun povere bestaan omdat het Kerst wordt. Misschien een tikje te lang, maar mooi en gevoelig. De film speelt zich af in een klein mijnstadje in de Canadese provincie Québec omstreeks 1940. De film werd 21 maal bekroond en uitgeroepen tot beste Canadese film.

Les Colombes

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Jean-Claude Lord. Met o.a. Jean Besré, Lise Thouin, Jean Duceppe, Jean Coutu en Diane Guerin.

Een zangeresje weet zich geen raad met haar genegenheid voor een jonge professor uit een burgerlijk milieu. Zij wil de top bereiken en hij heeft daar begrip voor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Duceppe op televisie komt.

Reageer