Santiago San Miguel is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Solo o en compañía de otros

1990 | Misdaad

Spanje 1990. Misdaad van Santiago San Miguel. Met o.a. Agustín González, Juan Ribó, Ana Alvarez, Francisco Bas en Raúl Fraire.

Een politie-inspecteur krijgt de opdracht om de moord op een Spaans, aristocratisch echtpaar te onderzoeken. Een saaie film die geleidelijk aan dwaas wordt. Een tamelijk getrouwe bewerking van een ware gebeurtenis die de Spaanse publieke opinie heftig in beroering bracht.

El Señor de los llanos

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Santiago San Miguel. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Doris Wells, Pilar Alcón en Maribel Verdú.

Een man keert als rijke eigenaar van een hacienda terug naar Spanje. In zijn geboortedorp leert hij een prostituée kennen. Hij wordt verliefd en is van plan haar en haar pupillen mee te nemen naar Venezuela. Wat opvalt zijn de wel zeer slechte fotografie en de vertolking van de hoofdrol. Onuitstaanbaar.

Crimen en familia

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Santiago San Miguel. Met o.a. Charo López, Agustín Gonzállez, Christina Marsillach en Francisco Casares.

Een vader tiranniseert en vernedert zijn gezinsleden dusdanig dat ze besluiten zich te wreken. Mislukt, maar interessant zowel qua realisatie als qua vertolking.

La Casa del paraíso

1980 | Experimenteel

Venezuela/Spanje 1980. Experimenteel van Santiago San Miguel. Met o.a. Victoria Abril, Tina Sáinz, Emiliano Redondo en Hilda Vera.

Een groep mensen zit opgesloten in een huis waar zij door een mysterieus persoon worden getiranniseerd. Onverwachts stormt een zeer knap meisje het huis binnen. Een prijzenswaardige allegorie over Macht, in de lijn van de eerste films van Saura maar van veel betere cinematografische kwaliteit.

Adiós Alicia

1977 | Drama

Spanje/Venezuela 1977. Drama van Liko Pérez en Santiago San Miguel. Met o.a. Carlos Márquez, Cecilia Villarreal, Isabel Mestres en Nélida Quiroga.

De dromen van een weesmeisje komen voort uit haar eenzaamheid en gaan zelfs zover dat ze een andere ik verzint; een vrouw die alles wat haar verboden is, zal proberen te verwezelijken. Een pretentieuze en hoogdravende film waarvan het resultaat ongenietbaar is.