Christos V. Konstantakopoulos is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Pity

2018 | Drama

Griekenland/Polen 2018. Drama van Babis Makridis. Met o.a. Evdoxia Androulidaki, Yannis Drakopoulos, Georgina Chryskioti, Makis Papadimitriou en Evi Saoulidou.

Knuffels, cake en korting: die oogst een stijve strafadvocaat omdat zijn vrouw in coma ligt. Het medelijden brengt zijn saaie bestaan zo prettig tot leven, dat de man verslaafd raakt aan het verdriet, om puur egocentrische redenen. Gortdroge, gitzwarte komedie uit de ‘Greek Weird Wave’ (coscenarist is Efthymis Filippou, de vaste schrijfpartner van Yorgos Lanthimos) die de behoefte aan het uitmelken van andermans drama, waarin hedendaagse media voorzien, genadeloos te kijk zet. Toepasselijk spartaans vormgegeven om de kijker niet enkel emotioneel maar vooral intellectueel te raken.

Park

2016 | Drama

Griekenland/Polen 2016. Drama van Sofia Exarchou. Met o.a. Dimitris Kitsos, Dimitra Vlagopoulou en Thomas Bo Larsen.

Een aantal Atheense jongeren probeert te overleven in het inmiddels totaal vervallen Olympisch dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2004. De pubers hangen rond in het niemandsland van de ooit zo fris opgepoetste sportfaciliteiten.

Little Men

2016 | Drama

Verenigde Staten 2016. Drama van Ira Sachs. Met o.a. Theo Taplitz, Michael Barbieri, Greg Kinnear, Paulina García en Jennifer Ehle.

Zo warm en subtiel als hij in Love is Strange (2014) een homostel op leeftijd portretteerde, zo schetst regisseur Sachs in Little Men de vriendschap tussen de dertienjarige tegenpolen Jake en Tony. Hun samenzijn wordt bedreigd door een conflict tussen hun ouders: Tony's moeder huurt een winkeltje in een pand van Jake's vader, die vindt dat zij meer huur moet betalen. Sachs laat alle personages in hun waarde, maar kiest onvoorwaardelijk partij voor de jongens. Kleinschalige prachtfilm scheert langs thema's als klassenverschillen en gentrificatie, maar registreert vooral menselijk gedrag. Met 85 minuten wel iets te kort.

Chevalier

2015 | Komedie

Griekenland 2015. Komedie van Athina Rachel Tsangari. Met o.a. Giannis Drakopoulos, Kostas Filippoglou en Yiorgos Kendros.

Het is midden in de winter en zes mannen zitten op een boot voor een vistocht. Wanneer ze een technisch mankement aan de boot ontdekken, moet dat onderzocht en opgelost worden. Om de tijd te doden spelen ze 'Chevalier', een spel waarbij wordt gestreden om de eer wie 'het beste is in het algemeen'. Een film over mannelijke competitie ten top. Ze beoordelen alles van elkaar, hoe ze slapen, hoe ze sporten, hoe ze eten, wie de grootste heeft - natuurlijk, en ook een wedstrijd wie het snelste een boekenkast in elkaar kan schroeven. Dat de maker een vrouw is, geeft deze film een extra lading.

Before Midnight

2013 | Drama

Verenigde Staten 2013. Drama van Richard Linklater. Met o.a. Ethan Hawke, Julie Delpy, Ariane Labed, Seamus Davey-Fitzpatrick en Walter Lassally.

In Linklaters Before Sunrise (1995) beleefden ze een romantische nacht in Wenen: Amerikaan Jesse (Hawke) en Française Celine (Delpy). In Before Sunset (2004) troffen ze elkaar opnieuw in Parijs. Hoe is het nog eens negen jaar later met de geliefden - inmiddels begin veertig? In Before Midnight zijn ze op vakantie in zonnig Griekenland, maar met de liefde is het minder zonnig gesteld. Er wordt weer weergaloos gekeuveld, gegrapt en geruzied in deze pijnlijk levensechte episode van een reeks die een soort fictieve tegenhanger begint te worden van Michael Apteds 7 Up-project. Oscarnominatie voor het script.