Anne-Cécile Moser is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sandra, c'est la vie

1992 | Drama

Zwitserland/Frankrijk 1992. Drama van Dominique Othenin-Girard. Met o.a. Lisa Fusco, Imogen Stubbs, Jean-Philippe Écoffey, Valeria Bruni Tedeschi en Franck Rousselet.

Fusco speelt een zestien-jarig meisje dat geestelijk gehandicapt is; ze is wat achterlijk. Haar moeder Stubbs, kreeg haar toen ze even oud was en liet haar eerst over aan de zorg van haar ouders en later aan een tehuis. Nu moet het kind het verblijf verlaten en dat komt slecht uit, want de nog jonge moeder Stubbs heeft net een nieuwe vrijer, Van Den Driessche. Ze zegt tegen hem dat het haar jongste zusje is, voor wie zij moet zorgen. In het kleine flatje van moeder Stubbs mag Fusco haar kamertje niet verlaten, wat zij niet uithoudt. Ze vlucht naar een kunstenaar die haar weer terugbrengt naar de inrichting. Daar mag Stubbs het kind ophalen, Van Den Driessche wordt de deur gewezen en het gehandicapte kind krijgt eindelijk de versmade moederliefde. Voor de zakdoekenbrigades en iedereen die teert op menselijk leed. Scenario van Michel Viala, Denise Fusco en Philippe Conil. Camerawerk van Jacky Mahrer.

Encore une histoire d'amour

1989 | Komedie

Zwitserland 1989. Komedie van Pierre-Yves Borgeaud. Met o.a. Jacob Berger en Anne-Cécile Moser.

Het originele scenario is van de regisseur zelf: een trompettist is door de hele stad op zoek naar die ene vrouw die met hem de ware liefde wil beleven, terwijl zij op zoek is naar een man die 'anders' is. Door een wereld die doorweven is met ondoorgrondelijke tekens, lopen zij naar elkaar toe, maar zullen zij elkaar ontmoeten in hun eigen of in hun gedroomde hoedanigheid? Deze omzwerving doet bij tijd en wijle denken aan CLEO DE CINQ À SEPT van Agnès Verda. Net als Souter en Tanner blinkt deze regisseur uit in intimistische en subtiele beschrijvingen van het raadselachtige gedrag van de mens. De personages zijn radeloos, voelen zich niet op hun gemak en zijn te excentriek om echt tragisch over te komen.