Jack Creley

Acteur

Jack Creley is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Videodrome

1983 | Horror, Sciencefiction

Canada 1983. Horror van David Cronenberg. Met o.a. James Woods, Deborah Harry, Sonja Smits, Peter Dvorsky en Leslie Carlson.

Max Renn (Woods) is baas van een softpornozender en stuit op een weerzinwekkende verzameling seks, foltering en geweld bij piratenzender Videodrome. Kijken naar die beelden resulteert in een hersentumor, waarna bij Max fictie en werkelijkheid door elkaar beginnen te lopen, een scheur in zijn buik ontstaat, hij seks heeft met zijn televisie, etcetera, etcetera. Gitzwarte kijk op de moderne mediacultuur, die de Zeitgeist perfect wist te treffen en bol staat van de onvergetelijke beelden. Met zangeres Deborah 'Blondie' Harry in een spannende bijrol.

The Reincarnation

1971 | Horror

Canada 1971. Horror van Don Haldane. Met o.a. Jack Creley, Jay Reynolds, Trudy Young, Hugh Webster en Gene Tyburn.

Een low budget-produktie over een oudere man, die zijn einde nabij weet en daarom een bevriend kunstenaar overhaalt te assisteren bij een reïncarnatie-ritueel. Het scenario is zwak, maar Haldane's inventieve regie en Creley's sterke hoofdrol maken deze film niettemin tot een cult -succes.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

1964 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1964. Sciencefiction van Stanley Kubrick. Met o.a. Peter Sellers, Jack Creley, George C. Scott, Sterling Hayden en Keenan Wynn.

Klassieke zwarte komedie neemt wapenwedloop en Koude Oorlog op de hak. Een maffe Amerikaanse generaal besluit op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie. Sellers - genomineerd voor een Oscar - is memorabel in drie verschillende rollen, die van president van de VS, een Britse kapitein en uiteraard Dr. Strangelove, een dubieuze Duitse wetenschapper met een eigenzinnige kunstarm, die (de kunstarm dus) op een onbewaakt ogenblik de Hitlergroet brengt.

The Canadians

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Robert Ryan, John Dehner, Torin Thatcher, John Sutton en Teresa Stratas.

Western-nonsens over een Sioux-stam die naar Canada vlucht, waar Ryan van de bereden politie de Indianen asiel verleent, op voorwaarde dat zich vreedzaam opstellen. Maar dan doden Dehner en drie avonturiers enkele jagers van de stam, die ze voor paardendieven hielden. Nu is het hek van de dam. Het regiedebuut van Kennedy, die in de jaren 50 opviel door een aantal uitstekende western-scenario's, werd een regelrechte flop. Publiek en pers waren eensgezind in hun negatieve oordeel. Gevolg was dat Kennedy naar het kleine scherm terugkeerde om zijn vak te leren. Toch bevat het scenario van Kennedy zelf een aantal mooie momenten. Achter de camera stond Arthur Ibbetson. Gefilmd in Canada en gedraaid in CinemaScope.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Creley op televisie komt.

Reageer