Pavel Křiž

Acteur

Pavel Křiž is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jak básnikum voni zivot

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Dušan Klein. Met o.a. Pavel Křiž, Eva Vejmelkova, Mila Mysliková, Rudolf Hrusínský en Jana Hlavacova.

Derde film na JAK SV[KA5]ET P[KA5]RICH[KA1]AZI O B[KA1]ASNIK[KA1]Y en JAK B[KA1]ASNICI P[KA5]RICH[KA1]AZEJI O ILUZE: jonge arts St[KA1]epan (Křiž) wordt na een korte periode in het ziekenhuis naar een verlopen praktijk op het platteland gestuurd. Hij krijgt echter meer te maken met sociale dan met medische problemen. Hij wordt verliefd op een pittige muzieklerares. Met een reeks weet je nooit of het wel leuk blijft, maar deze aflevering is nog net zo ironisch en geestig als z'n voorgangers. Scenario van Ladislav Pech[KA1]cek en regisseur Klein. Josef Vanis stond achter de camera.

Zámek 'Nekonečno'

1984 | Drama

Servië en Montenegro 1984. Drama van Antonin Kopřiva. Met o.a. Pavel Křiž, Petr Kostka, Josef Langmiler, Jiři Ornest en Daniel Netušil.

De hoog-begaafde Pavel, 17 jaar oud, vecht voor gerechtigheid en een beter begrip voor jonge delinquenten in een instelling genaamd het kasteel 'Oneindigheid'. Hij vermijdt geweld in een conflict met een groep ruige jongens, maar ondervindt weinig steun van de onverschillige opzichters. Een sterk dramatische film, gebaseerd op het toen nog niet gepubliceerde verhaal van Petr Novotný, een ervaren jeugdpsycholoog. Een veelbelovend debuut van Kopřiva.

Jak básnici přicházeji o iluze

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Dušan Klein. Met o.a. Pavel Křiž, David Matásek, Adriana Tarábková, Joseph Diell en Václav Svoboda.

De tweede film (na JAK SV[KA5]ET P[KA5]RICHAZI O BÁSNIK[KA1]Y uit 1982) in de ironische sage over Stěpan, een tiener uit een provinciestadje. Hij studeert nu medicijnen en lost zijn financiële problemen op met behulp van zijn vriend, Kendy, een filmregisseur in opkomst. Hij neemt het verraad van zijn nieuwe vriendin gelaten op. Křiž geeft een eerlijk portret van een jongen die erin slaagt om de werkelijkheid op een afstand te houden. Scenario van Ladislav Pech[KA1]cek en regisseur Klein.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Křiž op televisie komt.

Reageer