Gert Westphal

Regisseur, Acteur

Gert Westphal is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Griseldis

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Sabine Sinjen, Klaus Barner, Tatjana Iwanow, Marlene Riphahn en Heinz Ulrich.

Sinjen belandt als hoofdrolspeler op slot Treuenfels, waar zij zich als gezelschapsdame moet bezig houden met de dochter van graaf Barner. Sinjen valt echter spoedig voor Barner en vice versa, hoewel de graaf ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord. De plot lijkt op de intrige van een driestuiverromannetje van Hedwig Courths-Mahler. Jawel: de film is gebaseerd op de gelijknamige roman van... Courths-Mahler (1867-1950), de Duitse schrijfster, die een eindeloze reeks romans op haar naam heeft staan, waarvan alleen in het Duits meer dan twintig miljoen exemplaren werden verkocht. De onbenullige prent is net als haar boek: een sentimentele liefdesidylle, uitgewerkt naar het klassieke feuilleton-procédé van de 19e eeuw.

Die Bettelprinzess

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Bruno Voges. Met o.a. Silvia Reize, Clara Walbröhl, Alexander Kerst, Marilene von Bethmann en Michael Schwarzmeier.

Begin 20e eeuw. Als kind verloor Reize haar beide ouders. Ze werd opgevoed door Baron Kerst, maar had een ongelukkige jeugd omdat ze steeds gepest werd door de dochter des huizes, Barth. Die gaf haar de bijnaam 'bedelprinses'. De enige waarmee ze goed kon opschieten was de zoon van de baron, Schwarzmeier. Na een succesvolle studie en inmiddels een mooie jonge vrouw geworden, weet ze zich in gezelschap beter aan te passen dan de verwende Barth. De baron besluit voor haar zo snel mogelijk een betrekking te zoeken als gezelschapsdame, omdat zijn gezin er financiëel niet zo rooskleurig voorstaat. Gravin Walbröhl neemt haar in dienst. Sentimenteel romantisch drama over de wisselvalligheid van het lot, de rode draad van de driestuiversromans Hedwig Courths-Mahler. Haar boek werd bewerkt door regisseur Voges. Goede, maar erg voorspelbare produktie. Achter de camera stond Jim Lewis.

Der Scheingemahl

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Gert Westphal. Met o.a. Christian Wolff, Horst Niendorf, Herlinde Latzko, Walter Kohut en Alexander Hegarth.

De verarmde jonge baron Wolff werkt voor de rijke parvenu Niendorf, die zijn knappe dochter Latzko aan graaf Kohut wil koppelen. Deze laatste staat er echter op dat zijn toekomstige bruid ook van adel moet zijn. Het vervolg laat zich makkelijk raden: Niendorf smeekt Wolff een schijnhuwelijk met zijn dochter aan te gaan. Naar de gelijknamige roman van Hedwig Courths-Mahler (in het Nederlands verschenen onder de titel Eindelijk verenigd) en dat zegt genoeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gert Westphal op televisie komt.

Reageer