Pancho Kohner

Regisseur, Producer

Pancho Kohner is regisseur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Madeline: Lost in Paris

1999 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Marija Miletic Dail.

Naar de oorspronkelijke verhalen van Ludwig Bemelman over de kleine wees Madeline, die met elf andere meisjes in een weeshuis in het hartje van Parijs woont onder de hoede van de oplettende Miss Clavel, die een gouden hart heeft. Madeline zou in Wenen een oom hebben, die Horst heet. Hij zou haar voogd zijn en bijgevolg haar omvangrijke erfenis mogen beheren. Natuurlijk is Horst een oplichter, die werkt voor de euvele Madame Lacroque, een voormalige revuedanseres. Madeline wordt eerst nog eventjes ontvoerd en vastgehouden in een enge, donkere kelder. Deze door Disney geadopteerde versie (hij is niet in de Disney studio geproduceerd) bevat leuk tekenwerk dat de dromerige, romantische sfeer (die nimmer bestaan heeft) van Parijs uit de jaren 1950 doeltreffend oproept. Het scenario is volgens Disney richtlijnen geschreven en is beslist geen hoogstandje, maar het geheel is leuk en onschuldig amusement voor de kleine kijkers die zich gemakkelijk identificeren met de jonge heldin. In de originele versie met de stemmen van Andrea Libman als Madeline, Stephanie Louise Vallance als Miss Clavel, Lauren Bacall als Madame Lacroque, Jason Alexander als Madeline's oom Henri Horst, en de vertelstem is van Christopher Plummer. De liedjes in die versie zijn niet om over naar huis te schrijven.

Madeline

1998 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1998. Komedie van Daisy von Scherler Mayer. Met o.a. Frances McDormand, Nigel Hawthorne, Hatty Jones, Ben Daniels en Arturo Venegas.

Voor jeugdige Amerikanen met een zwak voor de boeken van Ludwig Bemelmans (waarop deze film is gebaseerd) is Madeline een must, maar coole kikkers uit het buitenland zullen zich door het trage verteltempo snel vervelen. Dit ondanks de acteerprestaties van Hatty Jones als de 12-jarige Madeline die wil voorkomen dat haar Parijse (kost)school wordt doorverkocht aan een of andere ambassadeur. Oudere kijkers beleven vast plezier aan de mooie bijrollen van Nigel Hawthorne als kwade genius en Frances McDormand als schooldirectrice die soms, maar helaas niet altijd onraad ruikt. De mooie muziek van Michel Legrand past goed bij de sfeer van het verhaal.

Assassination

1987 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Thriller van Peter R. Hunt. Met o.a. Charles Bronson, Jill Ireland, Stephen Elliott, Jan Gan Boyd en Randy Brooks.

Bronson die tijdens het draaien van deze matte film zijn 65ste verjaardag vierde, is dit keer een veiligheidsagent van het Witte Huis belast met de persoonlijke veiligheid van de vrouw van de president, Ireland. Ze is heel eigenzinnig en bezorgt Bronson de nodige kopzorg, vooral als ze zich als hippie verkleedt en zich onder de mensen begeeft. Als ze beseft dat er op haar geloerd wordt, onderwerpt ze zich uiteindelijk voor haar eigen bestwil aan Bronson. In de film, waarin eigenlijk heel weinig gebeurt, wordt ze 'One Mama' genoemd en dat is misschien wel het aardigste aan deze verder clichématige actiefilm zonder spectaculaire scènes, behalve explosies. Een belachelijke politieke thriller, uitsluitend voor de Bronson-fans. Scenario van Richard Sale. Ook bekend als THE PRESIDENT'S WIFE.

The Evil That Men Do

1984 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1984. Actiefilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Theresa Saldana, Joseph Maher, José Ferrer en René Enríquez.

De beroepsmoordenaar Holland (Bronson) laat zich na enig aarzelen overhalen een einde te maken aan de gruwelijke martelpraktijken van El Doctor in Suriname en andere Zuid-Amerikaanse staten. Naast de soms stuitende beelden is er volop spanning. Bronson schittert als vanouds. John Crowter en David Lee Henry bewerkten een roman van R. Lance Hill tot scenario. Ook bekend als The Liquidator.

Ten To Midnight

1982 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Thriller van J. Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Andrew Stevens, Gene Davis, Lisa Eilbacher en Wilford Brimley.

Een knappe maar gekke moordenaar brengt vrouwen om zeep in zijn nakie, tót hij te maken krijgt met rechercheur Bronson, wiens dochter hij belaagt. Nadat hij er bij de politie is uitgeschopt omdat hij bewijsmateriaal tegen de moordenaar heeft vervalst, gaat Bronson tekeer à la DEATH WISH, zoals we van hem gewend zijn. Dit is een zeer gewelddadig, op hol geslagen Bronson-verhaal. Scenario van William Roberts.

Love and guns

1978 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1978. Actiefilm van Stuart Rosenberg. Met o.a. Rod Steiger, Jill Ireland, Charles Bronson, Bradford Dillman en Charlie Bronson.

Charles Bronson als politie-detective die verliefd wordt op de informante die hij moet beschermen, een ex-liefje van een gangster. Als ze vermoord wordt, neemt hij bloedig wraak.

Mr. Sycamore

1974 |

Verenigde Staten 1974. Pancho Kohner. Met o.a. Jason Robards, Sandy Dennis, Jean Simmons, Robert Easton en Mark Miller.

Een ietwat stoffige postbode met een vittende echtgenote (en een oogje op de plaatselijke bibliothecaresse) besluit de tredmolen van alledag te ontvluchten door de gedaante van een boom aan te nemen! Een curieus geval, helaas ondermijnd door de grove behandeling van de stof.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pancho Kohner op televisie komt.

Reageer