Jean-Pierre Duret

Acteur, Componist

Jean-Pierre Duret is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Jean-Baptiste, homme de cœur : La montagne Noire

1999 | Komedie

Frankrijk 1999. Komedie van Jean-Pierre Vergne. Met o.a. Joël Cantona, Ginette Garcin, Patrick Préjean, Nicky Marbot en Sylvie Ferro.

Ooit was Jean-Baptiste Ibanez (Cantona) een van de grote nationale rugby-spelers. Nu is deze zoon van Spaanse arbeiders de coach van de rugbyploeg van Pardhaillan. Op vier jaar tijd heeft hij zich onmisbaar gemaakt en werd hij de vriend van groot en klein. Hij staat altijd klaar als hij iemand kan helpen. Zijn vriend Nougaret (Marbot) is altijd al een impulsieve, meedogenloze speler geweest. Hierdoor heeft hij menige tegenstander uitgeschakeld. Maar de jongste tijd lijkt het alsof Nougaret zijn agressie op het veld niet meer onder controle kan houden. Jean-Baptiste is ervan overtuigd dat hiervoor een reden moet zijn en zal niet rusten alvorens hij deze gevonden heeft. De vraag laat zich stellen of de kijker die reden ooit te weten zal komen, want het is weinig waarschijnlijk dat hij of zij langer dan een half uur naar deze babbel-onzin zal blijven kijken. Derderangstheater van talentloze amateurs is nog boeiender dan deze would-be sentimentele film over een man met een groot hart. Alain Quercy en Louis Grospierre pleegden het scenario. Fotografie is van Gilles Arnaud.

Van Gogh

1991 | Biografie

Frankrijk 1991. Biografie van Maurice Pialat. Met o.a. Jacques Dutronc, Alexandra London, Gérard Séty, Corinne Bourdon en Elsa Zylbertsein.

De laatste maanden uit het leven van een gekweld, geestelijk onevenwichtig mens. Een poging door te dringen tot Van Gogh`s innerlijk aan de hand van zijn verhouding tot anderen (dokter Cachet en zijn zestien-jarige dochter, zijn broer Theo, zijn hospita). Diepgaande, levendige film waarin scenarioschrijver en regisseur Pialat (zelf begonnen als schilder), een heel eigen visie geeft op het leven van de geniale kunstenaar. Dutronc als Van Gogh speelt de rol van zijn leven. Met minimale middelen laat hij ons de twijfel en angst, maar ook de vrolijkheid en dadendrang van Vincent voelen. Camerawerk van Emmanuel Machuel, Gilles Henri en Jacques Loiseleux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Duret op televisie komt.

Reageer